XXL Nutrition

Ananas

Bezoekers in dit topic

calcification

Freaky Bodybuilder
15 jaar lid
Lid sinds
19 okt 2005
Berichten
6.166
Waardering
216
ananas.gif

Zoals je misschien al kan vermoeden is ananas mijn favoriet smaakmakertje aan mn bakkie kwark s'avonds.
Nu zou ik over ananas meer willen te weten komen.
Dus alle info omtrent ananas, goede en minder goede eigenschappen mogen hier gepost worden.
Info over "bromeline" ook welkom.
Wie is hier ook zo gek van ananas?
 
Wat doet het stofje "bromeline" precies?
 
Voedingswaarde

Ananas bevat een enzym, met name bromeline. In vitro, d.w.z. in een reageerbuisje, breekt dit enzym eiwitten af. En dat heeft de fantasie op hol laten slaan. Alle mogelijke soorten toepassingen hebben het daglicht gezien. De idiootste bewering is dat bromeline de eigenschap zou hebben om op miraculeuze wijze opgestapelde vetten op te lossen en dat je dankzij bromeline dus moeiteloos vermagert. Elke lente komen er nieuwe producten op basis van ananas op de markt, nadat de vorige leveranciers van de markt zijn verdwenen omdat er bedrog aan het licht is gekomen of dat hun producten simpelweg zijn verboden.

Bromeline zou ook helpen tegen peesontstekingen, ontstekingen en pijnlijke spieren. Heel wat sporters zouden kampioen worden als ze ananassap voor een wedstrijd dronken. Geen enkele ernstige studie heeft ooit het effect op sportprestaties bewezen. Verder zou dit wonderenzym ook de vertering van zetmeel en vlees bevorderen, maagzuur tegengaan en helpen tegen likdoorns : laat een nacht lang een sneetje ananas op de teen in kwestie inwerken. Het staat u vrij om het te proberen !

Wat we wel zeker weten, is dat ananas caloriearm is (50 per 100 g) want hij bevat geen eiwitten of vetten, en amper 11% koolhydraten. Verder bevat hij maar liefst 1% vezels en hij is rijk aan vitamine C : 18 à 25 mg. Hij bevat ook kleine hoeveelheden magnesium, calcium en fosfor...



ananas uit blik bevat geen bromeline
 
Ananas is voor wel meer dingen goed...
 
Ontdek dat hier ook pas dat het stofje niet te vinden is bij ananas in blik.
 
Net als kiwi en papaya bevat verse ananas een eiwitsplitsend enzym, bromeline. Dit enzym maakt de ananas licht verteerbaar. Wanneer u verse ananas toevoegt aan een vleesbereiding zal het vlees onder invloed van deze stof malser worden. In combinatie met zuivelproducten of gelatine heeft het enzym echter een nadelig effect: melk verzuurt, verse kaas of yoghurt verwatert en gelatine verliest zijn bindende werking. Dit effect verdwijnt wanneer de ananas enkele minuten wordt gekookt. Ananas in blik bevat geen bromeline meer.
 
Net als kiwi en papaya bevat verse ananas een eiwitsplitsend enzym, bromeline. Dit enzym maakt de ananas licht verteerbaar. Wanneer u verse ananas toevoegt aan een vleesbereiding zal het vlees onder invloed van deze stof malser worden. In combinatie met zuivelproducten of gelatine heeft het enzym echter een nadelig effect: melk verzuurt, verse kaas of yoghurt verwatert en gelatine verliest zijn bindende werking. Dit effect verdwijnt wanneer de ananas enkele minuten wordt gekookt. Ananas in blik bevat geen bromeline meer.


k hoorde ook dat ananas ervoor zorgt dat je lichaam voedingstoffen /bouwstoffen trager op laat nemen klopt dit ??
 
MEN THIS IS CONFUSING

Helpt het nu voor het afbreken of niet? ananas uit blik?? hoe bewaar je verse ananas het beste als je hem snijdt!?
 
Zo te zien bevat zo'n ananas zeer weinig calorieen. Dat gaat van pas komen in de cut.
 
Back
Naar boven