MuscleMeat

angelus log (1 bezoeker)

Bezoekers in dit topic

Status
Neem contact op via conversatie.
Zoals ik al zei, maakt geen **** uit welk schema je hanteert (ooit opgevallen hoe verschillend alle IFBB pros trainen? En ook hoe verschillend iedereen hier op DBB traint en toch gains maakt?):

In essentie komen alle trainingsschema's neer op ruwweg hetzelfde. Je hebt je fast-twitch en slow-twitch spiervezels, en je induceert hypertrofie door metabole en mechanische stress. Ofwel; varieren over een wijde rep-range om zowel je fast-twitch als slow-twitch fibers te benutten en varieren over een wijde rep range om zowel metabole stress (wat hoger in herhalingen, lichter in gewicht wat effectief neerkomt op meer time under tension) als mechanische stress (wat lager in herhalingen, hoger in gewicht wat effectief neerkomt op de mechanische stress). Verder natuurlijk zorgen dat je zoveel mogelijk spiervezels in totaal gaat aanspreken gedurende je workout, dus vandaar de variatie in oefeningen met een wat andere bewegingsuitslag. Houd er dan nog 'n beetje rekening mee dat sommige spieren vrij dominant zijn in 1 type vezel, en andere niet, en daarbij het gegeven dat de verhoogde eiwitsynthese circa 48-72 uur aanhoudt (i.v.m. trainingsfrequentie), et voila, je hebt je volledige teringsschema. Je spieren don't give a shit of je het trainingsschema van Hetterschijt of whatever volgt.

Vaak leggen trainingsschema's dan nog weleens nadruk op 1 van die aspecten, waarbij mensen opeens magically voor een korte periode weer wat gains merken zodra ze switchen, wat simpelweg het resultaat is van een onderbelichting van dat specifieke aspect in hun voorgaande trainingsschema. Als je consequent switcht tussen dat soort schema's met een bepaalde nadruk (e.g. metabole stress), zul je steeds wat gains maken. Maar dan kun je het netzo goed vanaf het begin af aan goed doen. :)

Uiteraard is er dan nog het gegeven dat de een wat beter reageert op 1 van die essenties dan een ander, en dat mag je zelf uitzoeken. En direct ook de reden waarom er zoveel conflict is tussen bodybuilders met andere trainingsprincipes (ze reageren er simpelweg ZELF beter op).
 
Hoe gaat het nu Angelus?
 
Wanneer ram je die spuit erin dan?
 
Status
Neem contact op via conversatie.
Back
Naar boven