MuscleMeat

Appelazijn


Bezoekers in topic

Chris1989

Dutch Bodybuilder
+10 jaar member
Lid geworden
29 jan 2009
Berichten
406
Karma
340
Lengte
1m87
Massa
86kg
Vetpercentage
19%
Neutraliseren met baking soda en probleem opgelost. Of drinken met een rietje.
Dus je wil je maag boosten met iets met een hoge zuurgraad, je tanden kunden daar alleen niet tegen, dus neutraliseer je het zuur voor je tanden met baking soda? Hoe kan het dan nog nuttig zijn voor je maag? Kan zijn dat het scheikundig anders is, maar ik weet ook dat baking soda gedronken word om de zuurgraad te verlagen in de maag (natuurlijke rennie), dus het werkt elkaar tegen lijkt mij. Dit lijkt mij dus niet juist.

Rietje is wel een oplossing, zie dan wel een soort gans 'ge force feed' worden. Alle moeite doen om het niet door de rest van de mond te laten gaan. :D

Probleem voorkomen vind ik beter dan oplossen.
 

apfelstrudel

Colossal Veteran
+10 jaar member
Lid geworden
15 nov 2008
Berichten
15.779
Karma
14.391
Lengte
1m86
Massa
96kg
Vetpercentage
20%
Het tast je tanden aan, dat doet eigenlijk al het zure.
Neutraliseren met baking soda en probleem opgelost. Of drinken met een rietje.
Gewoon spoelen met wat water helpt ook.

Het helpt trouwens wel tegen tandplak.

Dus je wil je maag boosten met iets met een hoge zuurgraad, je tanden kunden daar alleen niet tegen, dus neutraliseer je het zuur voor je tanden met baking soda? Hoe kan het dan nog nuttig zijn voor je maag?
Gewoon niet doorslikken maar uitspugen.
 

Chris1989

Dutch Bodybuilder
+10 jaar member
Lid geworden
29 jan 2009
Berichten
406
Karma
340
Lengte
1m87
Massa
86kg
Vetpercentage
19%
Gewoon niet doorslikken maar uitspugen.

Hoe kan het dan het maagzuur helpen in de maag? Lijkt mij dat het dan de maag moet bereiken.

Overigens krijg je sneller tandplak als je glazuur is aangetast
 

Brainfart

Competitive Bodybuilder
Lid geworden
4 jul 2020
Berichten
2.003
Karma
2.420
Lengte
1m65
Veel van die claims die ik in dit topic lees, zouden dan toch ook opgaan bij rode grapefruit? Is een stuk beter weg te krijgen, en daar was nog een ander voordeel mee (vast niet het geheugen, want ik ben het ff kwijt:o)
 

Steks

Massive Warrior
Lid geworden
21 feb 2017
Berichten
19.332
Karma
18.822
Lengte
1m82
Massa
92kg
Je moet gewoon dagelijks voldoende hydroxylzuur tot je nemen.
 

apfelstrudel

Colossal Veteran
+10 jaar member
Lid geworden
15 nov 2008
Berichten
15.779
Karma
14.391
Lengte
1m86
Massa
96kg
Vetpercentage
20%
Dus je wil je maag boosten met iets met een hoge zuurgraad, je tanden kunden daar alleen niet tegen, dus neutraliseer je het zuur voor je tanden met baking soda? Hoe kan het dan nog nuttig zijn voor je maag?
Hoe kan het dan het maagzuur helpen in de maag? Lijkt mij dat het dan de maag moet bereiken.

Overigens krijg je sneller tandplak als je glazuur is aangetast
Hij bedoelt dat je spoelt met een basische oplossing (in dit geval baking soda) om het azijnzuur op je tanden te neutraliseren.

Het is een aanrader om te spoelen met water na het eten of drinken van zuren (jus d orange, fruit, frisdrank, etc). Om je glazuur te beschermen idd.
 

Chris1989

Dutch Bodybuilder
+10 jaar member
Lid geworden
29 jan 2009
Berichten
406
Karma
340
Lengte
1m87
Massa
86kg
Vetpercentage
19%
Hij bedoelt dat je spoelt met een basische oplossing (in dit geval baking soda) om het azijnzuur op je tanden te neutraliseren.

Het is een aanrader om te spoelen met water na het eten of drinken van zuren (jus d orange, fruit, frisdrank, etc). Om je glazuur te beschermen idd.
Vind mijn interpretatie net zo mogelijk, maar zoals jij het interpreteert is het een stuk logischer. Gvd goed gedaan man :D
 

apfelstrudel

Colossal Veteran
+10 jaar member
Lid geworden
15 nov 2008
Berichten
15.779
Karma
14.391
Lengte
1m86
Massa
96kg
Vetpercentage
20%
Mensen maken zich vaak zorgen om hun glazuur als het gaat om azijn, maar frisdranken zoals bijv. coca cola zijn even zuur (of soms zelfs zuurder).

Aangezien ik tijd teveel heb:
20210310_151756.jpg

1. Appelazijn 5% zuur
2. Citroensap
3. Ginger Ale
4. Vocht uit een pot augurken.


Citroensap is overduidelijk het zuurst met een pH van rondt de 1,5. Appelazijn is ongeveer pH 2,5. De ginger ale is pH 3 en het vocht uit de pot augurken pH 3,5.

Die 2 eetlepels appelazijn zijn een stuk minder schadelijk voor je tandglazuur dan een glas frisdrank of fruitsap. Gezien je de appelazijn snel naar binnen werkt i.t.t. de frisdrank die je langzaam drinkt.


*In het echt zijn de kleuren iets lichter bij het vasthouden van het lakmoespapier.

Hier een tabel van het internet met wat pH waardes.
Screenshot_20210310-151358_Chrome.jpg
 
Laatst bewerkt:

Chris1989

Dutch Bodybuilder
+10 jaar member
Lid geworden
29 jan 2009
Berichten
406
Karma
340
Lengte
1m87
Massa
86kg
Vetpercentage
19%
Geweldig! Zeer informatief en weer wat geleerd, van Cola wist ik het nog niet.
 

Naar boven