Fitness Seller

Nieuws Apple meest waardevolle bedrijf ter wereld

Bezoekers in dit topic

EricR

Superior Athlete
20 jaar lid
Lid geworden
15 nov 2002
Berichten
50.073
Waardering
2.589
Lengte
1m79
Massa
89kg
Vetpercentage
15%
AMSTERDAM – Apple is sinds het sluiten van de Amerikaanse beurzen vannacht (Nederlandse tijd) officieel het meest waardevolle bedrijf ter wereld.

Woensdag mocht de iPhonemaker zich al heel even het meest waardevolle bedrijf noemen, maar voor de beurzen sloten werd Apple weer ingehaald door Exxon Mobil. Donderdag was Apple bijna 350 miljard dollar waard, 6 miljard meer dan Exxon.

Het verschil is relatief nog heel klein en de waarde van Apple is de afgelopen weken niet toegenomen. De waarde van Exxon daalde echter nog harder.

Toekomst

Analisten en investeerders voorspelden ongeveer een maand geleden nog dat Apple in de eerste helft van 2012 Exxon zou inhalen en voor langere tijd het meest waardevolle bedrijf ter wereld zou zijn. Dat dit nu al is gebeurd, zegt overigens niets. Na een nieuwe handelsdag kan het verschil verdampt zijn.

Het toekomstperspectief is echter rooskleurig voor Apple, na een recordkwartaal verwachten analisten sterke groei door een nieuwe iPhone en groei op de Chinese markt. Ook de iPad zal bijdragen aan de groei van Apple.

http://www.nu.nl/internet/2587021/apple-meest-waardevolle-bedrijf-wereld.html

m1ezsi5ae276.jpg


In before Big-T. Toch knap voor een bedrijf dat in de jaren 90 langs de rand van de afgrond scheerde en maar wat blij was met een investering van Microsoft.
 
inb4 Big T, finally :)

heb een iphone 4 u mad exxon mobile ?
 
MS was gewoon slim in het kopen van aandelen en zag meteen dat Apple toekomst had. Wel ironisch als Microsoft nu langzaam gaat sterven onder druk van Apple (en andere Oses).

Bij nader inzien ook beter wat aandelen in '97 gekocht...
 

Soortgelijke topics

Back
Naar boven