MuscleMeat

Bcaa

Bezoekers in dit topic

Wat zijn Aminozuren
De BCAA's zijn een groep van drie aminozuren, leucine, isoleucine en valine. Hoewel ze het beste samen werken, lijkt leuncine de belangrijkste van alle drie. Wetenschappers hebben ontdekt dat leucine als een sleutel fungeert die op eigen kracht de eiwit-synthese in werking zet. Daarnaast stimuleert dit aminozuur de afgifte van Insuline. Daarom hebben de BCAA's altijd bekend gestaan om hun vermogen de spierproteine synthese te stimuleren. Maar het laaste onderzoek over BCAA's toont aan dat ze niet alleen de eiwitsynthese helpen stimuleren, maar dat ze ook de spierafbraak een halt kunnen toeroepen.

Een onderzoek waarvan de bevindingen werden gepresenteerd in 2006 tijdens de jaarlijkse bijeenkomt van de Internationale Gemeenschap van Sportvoeding in Las Vegas, rapporteerde dat atleten die gedurende een 24uurs mountainbike race BCAA's innamen, 45% lagere cortisolspiegels hadden dan atleten die een placebo kregen.

Aanbevolen Dosering
Ga voor 5 tot 10 gram BCAA's binnen een half uur voor en na de training om de eiwitsynthese te stimuleren en spierafbraak tegen te gaan.
 

Soortgelijke topics

Back
Naar boven