AndroidHealthClinic

Benchpresslog from lazy huggybear (1 bezoeker)

Bezoekers in dit topic

We kennen elkaar inderdaad uit het echte leven en ik denk graag terug aan "Gym Spaubeek" de Garage van Leon Smeets waar we destijds trainden.
Leon die altijd iedereen met raad en daad terzijde stond en ook een uitgesproken antidoping had is helaas daarmee gestopt.
Hij was- om bepaalde redenen - al eerder gestopt als bondscoach en scheidsrechter bij de NPB en uiteindelijk heeft hij ook alle equipment verkocht.
Dat hij daarmee stopte was een logisch gevolg vanwege het feit dat er steeds minder mensen kwamen.
Ik vond het overigens een zeer goede powerliftingcoach die veel afwist van de juiste techniek en hoe powerliftgear effectief te gebruiken.
Bijna 10 jaar heeft hij me op wedstrijden begeleid en heb veel aan hem te danken en ook aan de jongens die daar met regelmaat kwamen trainen.

Ton Teelen is inderdaad een voorbeeld wat beter bij me past...hij werd nog op hoge leeftijd wereldkampioen bankdrukken...een man die vele decennia lang gebankdrukt heeft.
Hij leeft gelukkig nog en is inmiddels de 75 geweest.
Hij zei altijd tegen me dat hij nooit doping had gebruikt en raadde mij altijd aan om er ook van af te zien als je het lang wilde volhouden.
En dat is ook mijn doelstelling, zolang als mijn gezondheid het toelaat actief (lees competatief) bezig te blijven.

Mooi dat je DFPFNL als een goed initiatief ziet :)...we zullen moeten afwachten of het uiteindelijk aanslaat, als iedereen blijft wachten totdat er "genoeg" sterke deelnemers zijn zal het niet echt opschieten ;)
Ik verwacht overigens niet dat onze federatie heel groot zal worden in Nederland, in Engeland hebben we daarentegen ruim duizend leden!
De NPB timmert in Nederland al vele decennia aan de weg en het valt niet te ontkennen dat ze het goed voor elkaar hebben. Ik heb verder ook niets tegen de NPB.
Wij benaderen de sport alleen vanuit een andere hoek. En sporters die onze zienswijze delen zijn van harte welkom.
Het gaat mij ook niet om de kwantiteit of hoeveel iemand wel of niet tild...het gaat om de juiste instelling. Dat men onze visie deelt en dopingvrije sport hoog in het vaandel draagt.
Ik denk dat voor gevordere sterkere lifters het heel interessant kan zijn om dan naast nationale dan ook internationale wedstrijden te doen. De records zijn absoluut niet mis, maar niet alleen voor topsporters realiseerbaar. En dat is wat mij in onze federatie ook mede aanspreekt...de internationale records zijn best pittig, maar gezet door amateursporters, mensen zoals jij en ik.
Maar ieder zijn keuze...ik begrijp wel dat je het niet echt spannend vind als je 3e van 3 word, of 1e omdat er anders geen deelnemers waren.
Ik denk daar anders over...ik probeer het maximale uit mezelf te halen en vooral als masterlifter in de superzwaargewichtklasse is het heel vaak een "gevecht tussen de halter en mij" en niet met andere tegenstanders omdat er niet genoeg tegenstanders zijn....dat probleem had ik echter bij de NPB ook in de masterklasse.
 
Laatst bewerkt:
Training week 20

Vandaag 3x5x160 gedrukt! :flexbiceps:
Ik ben best wel blij met dit resultaat...bij het 4e set met 160 bleek de 5e rep helaas te veel van het goede te zijn.
3x5x160 is een PR voor me als 50 plusser, 5x5x160 wat ik nog zo´n 5 jaar geleden wist te drukken zat er echter niet in.
Toen ik bij de 4e set merkte dat de laatste rep niet meer ging heb ik niets geforceerd (doordrukken ten koste van een blessure zag ik niet zitten) en de halter op de safetybars laten zakken. Safety racks of een power rack is toch wel ontzettend belangrijk als je thuis alleen traind!
Ik heb e.e.a. wederom gefilmd...uiteraard ook het 4e set daar ik van mening ben dat je ook een fail moet laten zien.
Vrijdag is de volgende Training gepland en dat zal hoogstwaarschijnlijk 5x5x145 of wellicht 5x5x130 (dus 10-20% minder dan vandaag).
Even kijken hoe ik hiervan herstel.

Hoe nu verder?
Diverse opties:.
- een deload met zo´n 10% en dan weer opbouwen.
- 3x5 (3 sets van 5 reps met eventueel back off sets) aanhouden op de zware dag.
- verder gaan met tripples, 5x3 (5 sets met 3 reps).
20 juni is de eerstvolgende wedstrijd in Antwerpen en ik zou hier naartoe kunnen trainen (in de hoop dat deze door gaat).
In die periode zouden we ook op vakantie gaan, maar ik vermoed dat dit wegens de beperkingen door het coronavirus er niet zal inzitten.
We gaan het zien ;)

Hier nog de filmpjes, excuses dat ik het niet voor elkaar kreeg om alles achter elkaar te filmen :o
2x5x160kg

3e set met 160kg

4 set met 160kg, laatste rep een fail.

Stay strong en stay clean!
 
Wow :eek: Nice
ik ga voor de 1x160 :p
Niets mis mee, ik vind 1x160kg heel knap voor iemand van jouw gewichtsklasse! Ik druk net zo'n 5 x mijn bodyweight, dat lukt jou waarschijnlijk vaker, toch?
 
Niets mis mee, ik vind 1x160kg heel knap voor iemand van jouw gewichtsklasse! Ik druk net zo'n 5 x mijn bodyweight, dat lukt jou waarschijnlijk vaker, toch?
Eigen BW richting de 20X, maar niet naturel, dat maakt het toch net even wat minder indrukwekkend.
 
Eigen BW richting de 20X, maar niet naturel, dat maakt het toch net even wat minder indrukwekkend.
Jammer dat je niet naturel bent, maar je bent tenmiste eerlijk - dat kun je van menigeen niet zeggen - en dat waardeer ik!
 
Vandaag 08.05.2020 "light training"
2x10x20, 10x60, 5x120, 1x5x140, 1x5x142,5, 3x5x145kg. Alles vrij easy gedrukt. Bewust niet zwaarder gegaan daar 145kg 90% was van de zware training op maandag waar ik 3x5x160 deed. Daarna nog banded rows gedaan als tegengestelde oefening.

Fijn weekend 😊
 
“HOUDBAARHEIDSDATUM”

Aangezien we pas op zijn vroegst weer een wedstrijd in augustus hebben zie ik persoonlijk geen noodzaak om momenteel alreeds gewichten van meer dan 85% te gaan gebruiken in training.
Ik wil graag het voorbeeld gebruiken van Russisch gewichtheffen en Bulgaars gewichtheffen (ook al is het geen powerliften zijn er wel grote raakvlakken) waarom ik dit zo hanteer.
Bij het Bulgaarse systeem werd hoofdzakelijk met maximale gewichten tussen 90-100% 1RM getraind.
Bij het Russische systeem werd hoofdzakelijk met submaximale gewichten getraind tussen 70-85% 1RM
De Bulgaren trainden dus structureel tussen 90-100% van hun 1RM, de Russen deden dit daarentegen incidenteel.
Zowel Bulgarije en Rusland zijn altijd toonaangevend geweest in het gewichtheffen - en ja beiden gebruikten doping maar dat is in deze een ander verhaal - er was echter één groot verschil.
Gewichtheffers van Rusland gingen beduidend langer mee, hun sport carriere had een langere levensduur of houdbaarheidsdatum.
Bulgaarse gewichtheffers schitterden alreeds op zeer jonge leeftijd om op korte termijn vervolgens te schitteren door afwezigheid, ze verdwenen vrij snel van het internationale podium.
Dan kwam de „volgende lichting“ Bulgaren.
De Rus Vasily Alexeev daarentegen was van 1970 tot 1980 (zo’n 10 jaar lang) de onbetwiste sterkste gewichtheffer, won vele goudmedailles op WKs en Olympische Spelen.
De Rus Leonid Taranenko was van 1980 tot 1992 (ruim 12 jaar lang) de sterkste lifter.
Natuurlijk kan en wil ik me niet met zulke mannen vergelijken noch aan hen spiegelen, maar ik trek er wel voor mezelf een belangrijke conclusie uit.
Voor de lange termijn is het verstandiger om met submaximale gewichten i.p.v. maximale gewichten te trainen, zeker als drugfree masterlifter!
Uitgaande van een 1RM tussen 185-190kg zit ik dan bij 70-85% tussen 130-160kg.
Ik begin derhalve volgende week met een nieuwe cyclus van „5x5“.

1589465747529.png
1589465840861.png


Bron:

https://www.strongfirst.com/the-origins-of-strongfirst-programming/

https://bretcontreras.com/is-the-maximal-effort-method-killing-our-athletes/
 
7 varianten "5x5"

Hieronder een bestandje met de diverse varianten, ik heb het een leuk kleurtje gegeven zodat de verschillen beter zichtbaar zijn.
Er is ook duidelijk te zien welke varianten intensiever en minder intensief zijn (door de Total KG).
Kilo's zijn overigens slechts voorbeelden, geen percentages of whatever.
Ik heb eigenlijk wel alle varianten ooit eens toegepast, maar niet altijd in een volledige cycle en meestal in combinatie met een lichtere dag (LD) (wat een variant op zich is).
Dus across en LD, of Topset & Backoff sets en een LD.
Deze keer wil ik op maandag across doen en op do/vrij voor een andere variant dan de LD.
Eens kijk hoe ik daar op reageer.

Gisteren in mijn vriendenkring nog mogen beleven hoe "5x5" tot een mooi resultaat mocht leiden.
Hij was de eerste keer aan de slag gegaan met 5x5 en heeft zo'n 10% progressie geboekt, ondanks dat hij ook drugfree masterlifter is.
Nogmaals, het wil niet zeggen dat "5x5" voor iedereen goed werkt of dat het de beste methode is, want zoiets als de beste methode bestaat simpelweg niet.
Maar er zijn in het verleden en ook nog steeds in het heden zeer indrukwekkende resultaten mee geboekt!
En aangezien er genoeg varianten zijn, hoeft het volgen van "5x5" niet saai te zijn.
1589966922674.png
 
Training week 21

1590237610642.png


Comment:
Maandag 5x5x145 verliep probleemloos, ik wilde donderdag een lichtere variant doen, maar ik voelde me sterk en energievol (dagje vrij) en drukte 4x5x145 en laatste set besloot ik met 5kg te verhogen en ook dat ging vlekkeloos. Ben in mijn nopjes met de flow waarin ik zit en hoop dat zo nog een hele tijd vol te kunnen houden.

Hier nog een duidelijke illustratie die ik tegen kwam over krachttraining.
Als je voor maximaalkracht traint hanteer ik zelf meestal het volgende wat in grote lijnen aansluit bij de piramide:

Reps:1-5
Sets: 3-5
% 1RM: structureel tussen 75-85% incidenteel >90%.
Sets x Reps: 5x5, 3x5, 5x3, 3x3 en richting peak ook 3-5x1. Waarbij werken met fives overigens mijn voorkeur heeft, op een 2e plek komen de Singles en op een 3e plek de triples, maar dat is puur persoonlijk.
Total Reps: 15-25, richting een peak ook wel eens 5 reps op een zogenaamde heavy of intensity day.
Rust: tussen worksets 5 minuten, kan zelfs uitlopen tot 8 minuten, daar je als je met (sub)maximale gewichten traind meestal niet alreeds naar 3 minuten volledig hersteld bent.

1590238007306.png
 
Training week 22/2020
1591093664189.png

Comment: 5x5x150 ging moeizaam afgelopen maandag...lange werkdag en ik was gewoon doodop...desondanks toch het "schema" afgewerkt.
Vrijdag een ascending/descending triangle gedaan, vind ik ook altijd leuk om te doen.


Zeer duidelijk artikel over trainingsleer.
Het zou niet verkeerd zijn als iedere sporter de basis hiervan zou kennen.
Als je auto gaat rijden, verdiep je je ook in de verkeersregels, waarom dan niet ook als je gaat sporten?

https://dfc.nl/trainingsleer/


1591093790459.png

1591093811279.png


1591093827304.png
 
Training week 23

1591341967509.png

Comment:

Training maandag met een topset met 5x155 ging goed, mijn jongste zoon Maikel was bij me op bezoek en hij deed ook mee trainen,
hij drukte 5x87.5kg...niet verkeerd nadat hij drie maanden niet meer getraind had. Voor de lockdown maakte hij setjes van 5 met 90kg.


Ik ben aan het "brainstormen" over hoe ik nu verder zal gaan.
5x5 across werkt niet voor altijd en op een bepaald moment is de rek eruit.
Ik zie de methode van een topset met back off sets OF reversed pyramide training met descending sets wel zitten.
Maar dan het zwaarste set in de vorm van repprogressie verder opbouwen, waarbij ik dan cycli van 3 weken aanhoudt en bij het zwaarste set met 3 reps begin en als 5 reps lukken dan verhoog ik pas het gewicht. De lichte dag doe ik op 80% van de zware dag met 5x5 across.
Ik bouw dus zeer gestaag op - pas NA 3 weken wordt het gewicht verhoogt - wat denk ik voor mij als masterlifter de beste manier is.
Hieronder twee voorbeelden:

1591342476669.png


Have a nice weekend!

Stay strong & clean.
 
Net vergeten...deze lijkt me ook niet verkeerd...een soort van hybride tussen Topset & Back off Sets met Descending sets.

1591343413372.png
 
Hieronder een overzichtje van trainingsmethoden die je op een A 4tje kunt printen:

1591364113153.png


Natuurlijk zijn er nog wel meer methoden..ik wil er drie kort bespreken en NEE, ik wil geen discussie beginnen met fanatieke aanhangers van één van deze methoden die me het liefst zouden willen “stenigen” omdat ik het waag een kritische noot te uiten over hun persoonlijke voorkeur. Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden en iedereen heeft zijn voorkeur. Over iedere method zijn hier op dit forum zeer goede en uitvoerige topics geschreven waar je er meer info over kunt vinden als je interesse gewekt zou zijn. Als je tegenwoordig echter niet een aanhanger bent van wat in de „trend“ is en de voorkeur geeft aan „klassieke“ methoden waar atleten decennia lang goede resultaten mee hadden en nog altijd hebben dan sta je niet open voor nieuwe dingen. Ikzelf ben nu eenmaal een aanhanger van KISS, Keep it Simpel & Straight, rechttoe en rechtaan. En vaak betreffen nieuwe methoden oude wijn in nieuwe zakken waar bepaalde bekende figuren uit de krachtsportwereld na hun krachtsportcarriere d.m.v. het verkopen van Ebooks en Coaching nog een centje willen verdienen, niets mis mee maar aan mij niet besteed.
Mensen kijken naar het resultaat en voelen zich daardoor aangesproken.
Laat ik dit zeggen, met vrijwel elke methode zijn er krachtsporters die daarmee zeer goede resultaten hebben geboekt.
Je moet dan doen wat bij jou persoonlijk past!

Beginnen wil ik met de ME (Maximum Effort) in combinatie met DE (Dynamic Effort) populair geworden door Westside Barbell van Louie Simmons. Je ziet hier dat ook vaak gebruik gemaakt wordt van de conjugate methode. Waarbij je dan op de ME dag elke week een andere hoofdoefening centraal stelt en hier (sub)maximaal gaat. Als we aan bankdrukken denken dan iets in de trend van het volgende:
Week 1 Flat Bech Press
Week 2 Close Grip Bench Press
Week 3 Floor Press
Week 4 Board Press
Het zijn slechts voorbeelden…vaak al dan niet met chains (kettingen) uitgevoerd.
De DE dag is beduidend lichter en hier wordt vaak gekozen om bijvoorbeeld 8-10 sets van 3 SPEEDreps te doen (soms in combinatie met resistance bands).
Ik moet eerlijk zeggen dat ik me in deze methode niet heel erg verdiept hebt en begeef me met mijn uitspraken op glad ijs.
Aan de ene kant mis ik te zeer het specificiteits principe (je wordt sterker in bankdrukken door te bankdrukken) en anderzijds zijn speedreps zijn. Snelheid speelt bij gewichtheffen een rol.
Bij powerliften mijns inziens echter niet. Natuurlijk kun je explosief en snel een lift uitvoeren, maar het is geen noozaak.
Overigens zie je dat bij velen als ze topbeurten moeten doen niet meer zo heel veel van de snelheid over is gebleven.

Populair is tegenwoordig ook RPE (Rate of Perceived Exertion, bekend geworden door Mike Tuscherer).
Zelfs mensen die zijn methode (Reactive Training Sytems) niet volgen werken met dit begrip.
Je werkt met een RPE schaal waarbij 10 het gewicht is waar je 1 rep maximaal mee kunt doen. Ik zal nu wel wellicht kort door de bocht gaan, maar ik geef persoonlijk liever de voorkeur aan trainen m.b.v. percentages van mijn 1 RM dan met het maken van „ subjectieve inschattingen“.

Last but not least hebben we ook nog “531” van Jim Wendler wat eigenlijk een vorm van reprotation methode is. Reprotation manier is een goede manier om progressie te boeken, maar persoonlijk zou ik het dan anders doen dan Wendler. Ik zou het in onderstaande stijl doen (voorbeeld B).

Ikzelf vind een classic lineaire block methode overigens ook wel fijn….waarbij je een aantal weken achter elkaar 5x5 doet, vervolgens 5x3 en tenslotte 5x1( voorbeeld A).

Ik zal hier twee voorbeelden plaatsen van een 9 weken cycle richting een wedstrijd of test:

1591364290301.png
 
Laatst bewerkt:
"Clean urine for cash"
Doofpotafaires voor dopinggebruik, omkoping, corruptie, manipulatie, intimidatie en miljoenen euros die verdwenen zijn. IWF president Ajan (Lord of the lifters, jaarsalaris 270.000€) die zwaar beschuldigt word en tientallen jaren als een autocraat de IWF leidde, en ook functies in het IOC en WADA bekleedde stapt op als voorzitter, maar blijft wel als “ambassadeur” met het gewichtheffen verbonden. Als de beschuldigingen kloppen hoort deze man mijns inziens in de gevangenis!


1591602287356.png
<img src="https://forum.bodybuilding.nl/attachments/1591602287356-png.493859/" data-url="" class="bbImage" data-zoom-target="1" alt="1591602287356.png" style="" />



Niet minder dan veertig dopingzaken werden door de Hongaar Tamas Ajan, tot april voorzitter van de Internationale Gewichthefbond IWF onder de mat geveegd. Dat blijkt uit een onafhankelijk rapport van de Canadese jurist Richard McLaren, de man die in 2016 ook het systematische dopinggebruik in Rusland aan het licht bracht.

Het onderzoek van McLaren volgde op een spraakmakende reportage van de Duitse zender ARD over doping en corruptie in het gewichtheffen. Die reportage dwong de 81-jarige Ajan tot aftreden. Ajan was twintig jaar lang, sinds 2000, IWF-voorzitter en was voordien al 25 jaar secretaris-generaal van de federatie. Als IWF-voorzitter was hij ook IOC-lid en bovendien had hij een plaatsje in het bestuur van het Wereldantidopingagentschap.

Onder het bewind van Ajan waren doofpotoperaties voor dopinggebruik, omkoping en corruptie schering en inslag, ontdekte McLaren. “Er zijn aanwijzingen dat de voorzitter het werk van de onafhankelijke antidopingcommissie van de IWF ernstig heeft verstoord”, verklaarde McLaren donderdag. “Het onderzoek bracht veertig positieve controles aan het licht, die verborgen waren in de IWF-dossiers. Dat betekent dat veertig dopingzondaars ongestoord hun gang konden blijven gaan en medailles konden veroveren op internationale kampioenschappen. Hun dossiers worden nu aan het Wereldantidopingagentschap overgedragen.”
“Als we het rapport en het bewijsmateriaal bestudeerd hebben, zullen we onze volgende stappen bekendmaken”, reageerde het WADA kort.

Ook het gerecht zal geïnteresseerd zijn in het werk van McLaren. Die vond ook bewijzen voor verduistering en corruptie op het hoogste niveau bij de IWF. “Ajan bestuurde de IWF bijna een halve eeuw lang als een autocratische leider, zegt McLaren. “Er heerste een angstcultuur die zelfs na het aftreden van de heer Ajan bleef bestaan. Ajan vestigde zijn onverdeelde zeggenschap door een tirannie van contant geld, waarbij hij de enige belastinginner was.” Ajan verdiende rijkelijk aan zijn doofpotoperaties en ook geld van het Internationaal Olympisch Comité, bedoeld voor de federatie, verdween in zijn zakken. Zelf deelde hij dan weer steekpenningen uit om telkens weer herkozen te worden. “Officials moesten een foto nemen van hun stembiljet om het smeergeld te ontvangen.”

Door geheime bankrekeningen te gebruiken, hield Ajan zijn financiële gesjoemel goed verborgen. “Het is absoluut onmogelijk te bepalen hoeveel van het ingezamelde of opgenomen geld werd gebruikt voor legitieme doeleinden. Feit is wel dat bijna tien miljoen dollar (zo’n 9 miljoen euro, nvdr.) niet kan niet worden teruggevonden.”

De duitstalige documentaire (met Engelse ondertiteling is te zien op)

www.allthingsgym.com

*Update: Ajan given Ambassadorial Role* Lord of the Lifters (Herr der Heber) German Documentary Investigates the IWF and Doping - All Things Gym
This is big. Remember the original German ARD documentary that got the whole olympics re-test ball rolling? Well, the same team around Hajo Seppelt has been working on a new documentary, specifically targeting the international weightlifting federation (IWF)! It’s out now in German here. An...
www.allthingsgym.com
www.allthingsgym.com


Main Accusations:

  • suspected of corruption
  • Secret bank accounts
  • Manipulation of samples
  • Nepotism
  • Fraud
  • Child doping in Thailand

    “When testers came, we brought our lookalikes […] They gave clean urine, and we paid”
 
Training week 24

1591948521668.png

Comment: ik wil de komende tijd verder gaan zoals onderstaand omschreven staat...op de HD 5 sets met 3-5 reps en op de LD 5x5 op 80-90% van de HD.
Op de HD doe ik werken met een gewicht waarmee ik minimaal 3 reps aan kan, minder dan 3 reps is het gewicht te zwaar en ga ik verlagen.
Op het moment dat ik 5x5 met een bepaald gewicht voor elkaar krijg kan ik het gewicht gaan verhogen of wellicht eerst deloaden (zien we tegen de tijd dat het zover is).
Progressie zal aan de hand van de repprogressie methode gaan.
Tevens ook al een piek van 4 weken richting een wedstrijd/test paraat.

1591948637646.png


Fijn weekend.

Stay strong & clean!
 
Even een levensteken geven ;)

Ik heb ruim 2 weken vakantie gehad en heb veel stevige wandelingen gemaakt en heel vaak naar de Sauna geweest en weinig online.
Ik heb 5x4x160 gedaan (wat een volume pr was) wat overigens behoorlijk pittig voor me was en aangezien ik niets wilde forceren besloot ik een week later een deload te doen van 5% en heb 5x5x152,kg gedaan.
Maar de rek met "5x5" across (met hetzelfde gewicht) is er nu toch echt wel uit voor mij.
Ik ben tot 5x5x155 en 3x5x160 gekomen en heb geen enkele reden tot klagen.
Maar eens is de koek op en dan moet je niet geforceerd willen verder blijven gaan.

Ik merkte ook dat de mobiliteit in mijn linkerschouder behoorlijk na aan het laten was en ben bij fsyiotherapeut en chinees Medicus Jaap Vink in Landgraaf geweest die o.a. ook Alex Moonen regelmatig onder handen neemt.
Jaap heeft zelf een achtergrond als krachtsporter en is gespecialiseerd in behandelen van krachtsporters wat niet velen kunnen zeggen.
Ik was aangenaam verrast, slechts 1 behandeling was voldoende zodat mijn mobiliteit in mijn linkerschouder gelijkwaardig was met mijn rechterschouder.
Ik kan die man dan ook van harte aanbevelen.

Ik heb altijd met 5x5 de nodige progressie weten te boeken, maar 5x5 across werkt tot hooguit 85% en dat is het klaar.
Het nadeel is dat het volume te hoog is (25 totaal reps) voor percentages boven de 85%.
Zodoende ga ik nu verder met de cyclical reprotation methode 5-3-1 (nee, niet die van Wendler) en doe dit samen met een zeer sterke andere powerlifter hier op dit Forum en we wisselen samen onze ervaringen uit, en dat werkt ook weer motiverend.
Hierbij de komende trainingen voor de komende 9 weken.
Het zijn steeds cycli van 3 weken.
Je begint met 5x5 in de 1e week, 5x3 in de 2 week en 5x1 in de laatste week.
Ik heb bij sets x reps staan 3-5x5, 3-5x3, 3x5x1...ik MOET niet 5 sets drukken, als ik een mindere dag heb is 3 of 4 sets ook OK.
Er is dus ruimte wat de vorm van de dag betreft (vind ik voor mij als masterlifter toch wel belangrijk).
De Lichte dag blijven de reps 5 en het aantal sets ook tussen 3 en 5.
Bij 5x5 is de LD 15kg lichter dan de HD, bij 5x3 is het verschil 25kg en bij 5x1 is het verschil 35kg.
Na elke cycle volgt een evaluatie...verhoog ik met 5kg de volgende cycle of met slechts 2,5kg...ook hier zit ruimte.
Na afloop van het schema kan een test volgen of eventueel een deload of gewoon weer wat anders...zien we wel als het zover is.
Het is nog eventjes koffiedik kijken wat de eerstekomende wedstrijd gaat worden.
Wellicht pas oktober.

1593527950072.png


En voor hen die de draad vanaf 1 juli weer oppakken...wees voorzichtig en verstandig...ik ken enkele jongens die na de Lockdown te snel en te hard van start zijn gegaan en vervolgens in de lappenmand terecht kwamen. Bouw het rustig aan op!


Stay strong & clean!
 
Training week 27/2020

Cycle 1 / Week 1 / "5-3-1"

1594030819307.png

Comments
Afgelopen week 1e week gedaan wat in het teken van "fives" stond van bovenstaand schema.
HD 5x5x140 + LD 5x5x125.
Naar verwachting liep dit allemaal probleemloos.
Ik verwacht dat de eerste cycle van 3 weken sowieso vrij soepel zal verlopen, denk dat de laatste 3 weken (week 7-9) spannend gaat worden ;)
Het kan ook zijn dat ik overigens na de 1e cycle of 2e cycle besluit om de volgende cycle met slechts 2.5kg te verhogen i.p.v. 5kg...na elke weken doe ik een evaluatie.

De eerste wedstrijd zal op zijn vroegst pas in oktober zijn, vandaar geen enkele reden tot haast en dus ook niets forceren.
Als masterlifter moet je een verantwoorde manier zien te vinden tussen de juiste frequentie, volume en intensiteit EN het voorkomen van blesssureleed.
Net als een "koorddanser" schuif je voetje voor voetje naar voren en probeer je je evenwicht te bewaren.
Te grote stappen of te snel willen gaan kan ervoor zorgen dat je diep valt.

Stay strong & clean!
 
Back
Naar boven