MuscleMeat

Benchpresslog from lazy huggybear (1 bezoeker)

Bezoekers in dit topic

Ik hoef niet meer allround te zijn, ben ik overigens nooit echt geweest 🤭. Ik ben geen strongman, geen bodybuilder, zelfs geen powerlifter. Ik heb ook geen enkele ambities in die richtingen. Daarnaast zeg je zelf dat trainen leuk moet zijn. Welnu bankdrukken vind ik zeer leuk! En dat gaat me als 50 plusser nog redelijk goed af. Ik ben overigens ook liever een specialist dan een generalist. Wat versta je overigens onder allround trainen? Dat is een heel rekbaar begrip wat voor vele interpretaties vatbaar is. Ik denk altijd in bewegingen en minder in oefeningen...de basisbewegingen zijn iets van je afduwen, iets naar je toetrekken, door de knieeën zakken en iets van de grond tillen. Daar hoef je mijns inziens maar heel weinig oefeningen voor te doen. Presses, rows, squats en deadlifts....meer dan deze oefeningen waarbij je met elke oefeningen meerdere spiergroepen (multijoint exercises) aanspreekt heb je niet echt nodig. Of zal een concentration curl of triceps kickback je allround kracht ten goede komen? Ik doe overigens meer oefeningen dan wat ik hier in mijn log plaats...rows,free-handsquats en walking bijvoorbeeld.
Ik vermeld meestal enkel het bankdrukken 😊
 
Ik weet/wist dat je dat doet en heb je al vaker gezegd, dat het leuk zou zijn als je dat hier ook zou loggen. Ook voor jezelf, maar ook vooral als aspirant bankdrukkers van je willen leren, dat ze het complete plaatje weten. Het lijkt misschien weinig verschil, maar als jij elke training rows doet na je bench en elke week 30km wandelt, kan dat wel degelijk veel verschil maken. Zo kan je bijvoorbeeld opeens heel goed vooruitgaan, zonder aanwijsbare rede (in je log) maar kan dit komen door een nieuwe row variant en een betere gezondheid dmv meer lopen. Daarom heb ikzelf ook een log waarin ik zelfs mijn voeding bijhoud, hoe ik me voel, enz. Nu snap ik dat jij door je gezinsleven, werk, etc. daar geen zin/tijd voor hebt, maar iets breder qua informatie zou jezelf en de mensen die van je willen leren flink helpen :)

Wat betreft je vraag over mijn lifts; ik ben nu afgevallen richting de 100kg, dus ik zou dan in de "-100" liften bij jullie? Mijn lifts zijn verre van impressive op dit moment hoor. Bankdrukken zit ik denk ik tussen de 130 en 145kg. Squat tussen de 160 en 190kg, deadlift geen idee. Ik heb veel blessureleed gehad, maar ben nu al een flinke tijd goed terug aan het komen en gezonder aan het leven. Als ik dadelijk niet meer hoef af te vallen, hoop ik stiekem weer richting mijn oude pr's te gaan (160 touch and go bankdrukken, 200 squat, 250-270 deadlift) maar aan een gezonder bodyweight (+-100kg). Als dat me lukt dan ben ik zeer tevreden. Ik ben ondertussen ook 30 en zoek mijn ambities meer op persoonlijk vlak dan in competitie tegenwoordig.

ECHTER ik vind wedstrijden wel een mooie stok achter de deur en DE manier om getallen ECHT neer te zetten. Met na gewogen plates, een scheidsrechter, op een specifieke dag/tijd, etc., DAT zijn de ECHTE lifts. Met alle respect voor mensen die 200 banken of 300 deadliften in de gym (gruwelijk natuurlijk) maar dat is nog echt wel een ander "spelletje". Daarom zal ik ook zeker gaan liften op een plankier (of een veld/plein, als het strongman is) in de toekomst en sluit absoluut niet uit dat dat in jullie bond gaat zijn. Mijn commentaar was niet bedoeld van "ik ben te goed" (want dat ben ik verre van) maar ik vind het gewoon leuk om met wat meer mensen te competen.
 
Je hebt gelijk Dominic, ik zal de volgende keer wat uitgebreider zijn in mijn commentaar wat ik allemaal gedaan heb. Voor het totaalbeeld is dit inderdaad beter 😊

Je zou idd in de -100kg dan zitten, met je stats is absoluut niets mis en als je je ermeer op zou gaan specialiseren zou er beslist nog beduidend meer inzitten. "Tegelijkertijd" een judo- en strongmancarrière na te hebben willen streven lijkt me zeer veel van het lichaam te eisen, daar beide erg intensief zijn. Beide heb ik ook ooit in een ver verleden gedaan. Overigens ben ik eigenlijk helemaal geen competitiemens daar ik op zich helemaal niet het verlangen heb om me met anderen te meten. Ik kan me ook niet kwaad maken richting een ander of richting een voorwerp. Ben van nature gemoedelijk en zachtmoedig...een echte "softie" 🤭.
Wat jij zegt... wedstrijden zijn echter een stokje achter de deur om structureel te trainen. Uiteindelijk wil je dan op een wedstrijd - die idd niet te vergelijken is met een training thuis of in de gym - immers het maximale uit jezelf halen. En dat is enkel mogelijk als je je optimaal hebt voorbereid.

Ik hoop je ooit in de toekomst op ons plankier te mogen verwelkomen. Als serieuze drugfree lifter heb je het juiste profiel om deel te nemen aan onze competitie en zou je het niet slecht doen! Ik wens je oprecht het allerbeste toe met al je ambities op zowel persoonlijk als sportief gebied! 😊
 
Wel tof dat je alles zo uitgebreid logt.
Je zonen, hebben zij ook wedstrijdambities? Hoe oud zijn ze?
Kameel, ik ken je een beetje van dit forum en mag je oprecht graag. Ik ken Huggy uit het echte leven en van heel lang geleden al; Huggy is (samen met Sanca Saxon ) oprecht één van de aardigste, meest behulpzame en zachtaardige mensen die ik ken :) Het lijkt misschien alsof hij overdreven aardig doet op dit forum/in zijn log, maar zo is hij echt :roflol: "Onze generatie" barst gewoon van de eikels, om over de "nieuwe jochies" nog maar te zwijgen XD
 
Wel tof dat je alles zo uitgebreid logt.
Je zonen, hebben zij ook wedstrijdambities? Hoe oud zijn ze?
Mijn oudste zoon Dominic is 24 en mijn jongste zoon Maikel is 22 jaar. Zo gezien zou ik met mijn 52 jaar van menigeen hier al de vader kunnen zijn 🤭. Dominic is een grote forse, jongeman die pas een eigen huis gekocht heeft en het onzettend druk heeft op zijn werk en met "huisje, boompje en beestje"....tijd voor sport blijft er niet echt over, maar wellicht komt dat nog wel. Maikel werkt overigens bij hetzelfde bedrijf als zijn broer en ze maken vaak echt lange dagen en wachturen enz. Maar Maikel komt als hij de gelegenheid heeft elke vrijdag bij mij trainen en dan maken we er een gezellige avond van (na het trainen samen nog een film kijken en hij blijft dan logeren. Hij heeft ook al paar wedstrijden meegedaan en in zijn gewichts en leeftijdsklasse doet hij het best wel vrij aardig. Maar ze moeten het niet doen omdat ik het leuk vind. Natuurlijk vind ik het ontzettend leuk om met hem samen te trainen, maar iedereen moet zijn eigen ding kunnen doen en ik zou nooit druk uitoefenen om ze in de richting van de krachtsport te bewegen.
Hoe dan ook, ik hou zielsveel van beiden en ben trots op mijn zonen. 😊
 
Aardig
Kameel, ik ken je een beetje van dit forum en mag je oprecht graag. Ik ken Huggy uit het echte leven en van heel lang geleden al; Huggy is (samen met Sanca Saxon ) oprecht één van de aardigste, meest behulpzame en zachtaardige mensen die ik ken :) Het lijkt misschien alsof hij overdreven aardig doet op dit forum/in zijn log, maar zo is hij echt :roflol: "Onze generatie" barst gewoon van de eikels, om over de "nieuwe jochies" nog maar te zwijgen XD
Thx voor je aardige woorden Dominique, doet me goed om te lezen👍 zich anders voordoen dan men is houdt men niet alleen anderen, maar hoofdzakelijk zichzelf voor de gek, toch? Daarom gewoon steeds jezelf zijn...wel met anderen rekening houden en niemand omwille van je eigen voordeel unfair behandelen ( waarbij je ook moet leren beseffen dat je het helaas niet altijd iedereen naar de zin kunt maken)...leven en laten leven. Elkaar respecteren en andere keuzes accepteren zolang men maar fair blijft in het leven maar ook in de sport! 😊
 
Eventjes een update...ik heb besloten mijn trainingen over een andere boeg te gooien.
HLM (3x per week trainen) herstel ik helaas niet meer goed genoeg van.
Als ik maandag de zware training gedaan heb ben ik op woensdag nog niet voldoende hersteld om een lichte training te doen.
Tja, de tand des tijds knaagt ;)
Ook reprotation 531 laat ik eventjes voor wat het is...ik blijf liever met submaximale gewichten trainen met 3-5 sets en 3-5 reps tussen 70-85%.
Ik ga de komende weken met een repprogression methode verder.
Daarbij blijft 11 trainingen lang het gewicht ongewijzigd, maar komt er elke training 1 rep totaal bij.
Zie hieronder een voorbeeld van Douglas Hepburn.
Ik ben begonnen met 5x3x150 wat goed te doen was...dat hoop ik dan in 11 weken op te bouwen tot 5x5x150.

1618748041072.png


Daarnaast doe ik momenteel als rowoefeningen de "single arm kettlebell row (front loaded met een deadstop).
Kettlebells vind ik beter om rows mee uit te voeren dan met dumbbells en een barbell is voor mij al helemaal niet ideaal i.v.m. de beperkte rom die ik dan heb daar mijn buikomvang.

Hieronder een voorbeeld hoe ik de uitvoering doe (wel nog met een "deadstop")...ik heb competition kettlebells van 8, 12, 16 en 20kg...het voordeel van deze is dat alle kettlebells exact dezelfde afmetingen hebben.


Stay strong and stay clean!
 
Eventjes een update....

Middels repprogressie tot 5x5x145 gekomen, waar ik tevreden mee was.

Deze week begonnen met de voorbereiding op de wedstrijd van zaterdag 19 juni van de Drug-Free Powerlifting Federation Netherlands ( in de hoop dat deze dan ook kan plaatsvinden i.v.m. "corona").
Ik hanteer de combo van singles op de intensity day & fives op de volume day.
Mijn huidige 1 RM schat ik in op 180kg ( mijn bodyweight is circa 149/150kg en afvallen kost me helaas kracht). Op intensity day gestart op 90%...gekozen om te beginnen met singles met 160kg. In totaal 7 reps gedaan omdat 7 het optimale aantal reps is boven 90% volgens de tabel van Prilepin. Op volumeday met 20% minder gestart met 5x5x130kg.

Verder uiteraard de antagonisten getraind middels front loaded one-arm kettlebell rows wat me zeer goed bevalt. De competition kettlebells bevallen echt goed omdat deze allen dezelfde afmetingen hebben 👍

Fijn weekend allen 😊
 
Tegenwoordig is het koffiedik kijken...het is moeilijk om wat te plannen aangezien je niet weet of de overheid gaat versoepelen of weer alles op slot doet.
Mijns inziens is de sportwereld echter zwaar benadeeld...of je moet profvoetballer zijn dan kun je je ding doen.
Iedereen weet dat sporten de fysieke weerstand bij de mens verhoogt en ons ook mentaal goed doet.
Nu heb ik er zelf vrij weinig last van aangezien ik een homegym heb die 24/7/365 open is, maar er zijn velen die thuis niet de mogelijkheid of ruimte hebben om te trainen en dus op de sportschool aangewezen zijn. Waarbij het sociale aspect - het trainen en communiceren met anderen - in de sportschool voor velen ook belangrijk is.
Verder weet ik dat de meeste sportscholen werkelijk goede concepten hebben bedacht en het besmettingsrisico in de sportschool waarschijnlijk geringer is dan in de supermarkt.
En nee, ik wil absoluut geen discussie starten over corona...iedereen mag er van mij over denken wat hij of zij wil.
Ik hoop slechts dat we zo spoedig mogelijk alle beperkingen achter ons kunnen laten en bij het oppakken van ons leventje beseffen dat ondanks alle beperkingen (of juist door alle beperkingen) niet alles alleen maar om het commerciële en materiële draait maar er ook nog andere normen en waarden zijn die er werkelijk aan doen :engel:
 
Laatst bewerkt:
Tegenwoordig is het koffiedik kijken...het is moeilijk om wat te plannen aangezien je niet weet of de overheid gaat versoepelen of weer alles op slot doet.
Mijns inziens is de sportwereld echter zwaar benadeeld...of je moet profvoetballer zijn dan kun je je ding doen.
Iedereen weet dat sporten de fysieke weerstand bij de mens verhoogt en ons ook mentaal goed doet.
Nu heb ik er zelf vrij weinig last van aangezien ik een homegym heb die 24/7/365 open is, maar er zijn velen die thuis niet de mogelijkheid of ruimte hebben om te trainen en dus op de sportschool aangewezen zijn. Waarbij het sociale aspect - het trainen en communiceren met anderen - in de sportschool voor velen ook belangrijk is.
Verder weet ik dat de meeste sportscholen werkelijk goede concepten hebben bedacht en het besmettingsrisico in de sportschool waarschijnlijk geringer is dan in de supermarkt.
En nee, ik wil absoluut geen discussie starten over corona...iedereen mag er van mij over denken wat hij of zij wil.
Ik hoop slechts dat we zo spoedig mogelijk alle beperkingen achter ons kunnen laten en bij het oppakken van ons leventje beseffen dat ondanks alle beperkingen (of juist door alle beperkingen) niet alles alleen maar om het commerciële en materiële draait maar er ook nog andere normen en waarden zijn die er werkelijk aan doen :engel:
precies hoe ik erover denk
 
Update training week 20.

Bench Press
Intensity day: 7x1x165kg
Volume day: 5x5x130kg

Antagonists:
Front loaded one- arm kettlebell row: 4x10x20kg.

Injury Prevention: Band Pull Aparts circa 100 reps total.

Have a nice weekend 😊
 
Laatst bewerkt:
Fijn dat je weer logt, jouw log hoort bij Dbb en vice versa :)
 
Thx 😊, log inderdaad al een tijdje hier...de laatste tijd wat minder omdat ik het niet echt vermeldenswaardig vind wat ik doe en wat andere onderwerpen betreft wil ik de lezers ook niet vervelen door steeds in herhaling te vallen 🤭
 
Ik lees je log en je ongezoute mening al jaren met plezier, het is een gemis als je daarmee stopt. :) Een tegengeluid tegen het hormonale farmaceutische geweld is alleen maar goed ;)
 
Ik lees je log en je ongezoute mening al jaren met plezier, het is een gemis als je daarmee stopt. :) Een tegengeluid tegen het hormonale farmaceutische geweld is alleen maar goed ;)
Ach ja, mijn ongezouten mening...voel me soms net een donquichot die een hopeloze strijd voert tegen het "hormonale, farmaceutische geweld".
Ik ben echter verheugt en trots dat ik in 2018 aan de wieg heb mogen staan van de Drug-Free Powerlifting Federation Netherlands als NL tak van de WDFPF. De wereldwijde powerliftingbond opgericht in 1988 (!) door en voor atleten die op eigen kracht trainen en faire competitie met gelijkgezinden willen aangaan. Ik oordeel overigens niet over anderen, iedereen maakt zijn eigen keuzes. Maar wees fair in hetgeen je doet of laat...hou je aan de regels van het spel. Valsspelen veroordeel ik echter wel en heb ik een grote hekel aan. Daar kan men mijn inziens niet streng genoeg tegen optreden. Vandaar dat wij een nultolerantie beleid bij dopingpraktijken hanteren...dan is het bij ons voorgoed game over, no second chance! Het is van den zotte dat dopingzondaars na een tijdelijke schorsing vaak sterker dan voorheen een comeback maken, toch?
 
Update training week 21/2021

Intensity Day: 5x1x170
Volume Day: 3x5x135

Comment:
Singles op intensity day met 170kg waren goed te doen...ik denk dat dit ook de opener zal worden op het NK op zaterdag 19 juni.
Volume day op vrijdag ging wat moeizaam...weinig power en energie na een drukke werkweek...derhalve ook 3 worksets en geen 5 gedaan.

De beste trainingen heb ik toch altijd op dagen dat ik vrij of vakantie heb...goed uitgerust maakt veel uit.
Maar er moet ook geld verdient worden, en trainen is een heel leuke hobby, maar mijn rekeningen kan ik er helaas niet mee betalen ;)

Fijn weekend allen, geniet van het zonnetje! :)

1622370075867.png
 
Back
Naar boven