1. (werkt op alle apparaten, ook desktop, behalve iphone/ios)

  Ontzet Notitie

beperking/handicap

Topic in 'Wedstrijden en Wedstrijdvoorbereiding' gestart door muscles&fitness, 25 okt 2018.

XXL Nutrition Voorbereiding

Bezoekers aanwezig in Topic (Leden: 0, Gasten: 1)

 1. muscles&fitness

  muscles&fitness Novice Topic Starter

  Berichten:
  7
  Leuk Bevonden:
  8
  Geslacht:
  Man
  Karma:
  0
  Lengte:
  1m83
  Dag heren en dames!

  ik heb nog een vraag over wedstrijden (voor beginners), komt het wel eens voor dat een jongeman probeert mee te doen aan mens physique wedstrijden (of heeft meegedaan) die fysiek gehandicapt is?

  ik heb officieel de handicap genaamd 'cereberale parese'. Moeilijk woord, maar het houdt in dat ik spastisch ben, het ene been wat korter is dan het andere en nog een aantal dingen. dit houdt ook in dat m'n benen niet zo gespierd zijn als mijn bovenlichaam

  ik snap dat dit raar klinkt omdat de wedstrijden om spieren gaat natuurlijk, maar no worries.. ik denk dat ik me mannetje wel kan staan in een beginners wedstrijd als het op de spieren in de bovenlichaam aankomt.

  (ik zal binnenkort ook wat foto's posten voor wat kritische feedback van jullie) :)
   
 2. SBroncker

  SBroncker Dutch Bodybuilder

  Berichten:
  438
  Leuk Bevonden:
  651
  Geslacht:
  Man
  Karma:
  456.034
  Lengte:
  1m88
  Massa:
  100kg
  Vetpercentage:
  15%
  Tuurlijk komt dat voor, maar in NL en BE heel weinig, in Amerika zijn er aparte klassen voor. Maar realistisch gezien denk ik dat je geen tot weinig kans maakt in klassen zonder atleten met een handicap, ook niet bij mens physique. Dan ga ik wel uit van de gevallen die ik ken met CP en die zijn redelijk ernstig, hoe jij er voor staat weet ik natuurlijk niet.

  Maar even zonder dat serieuze gelul, heb er onwijs veel respect voor dat je dat wilt doen! En het maakt geen bal uit hoe je gaat scoren, als jij straks op dat podium staat met CP maakt je al een winnaar jonge.

  Zie graag wat foto's!
   
  Inb4 en johnyjordaan vinden dit leuk.
 3. muscles&fitness

  muscles&fitness Novice Topic Starter

  Berichten:
  7
  Leuk Bevonden:
  8
  Geslacht:
  Man
  Karma:
  0
  Lengte:
  1m83
  Leuk om je reactie te horen man!

  de CP die ik heb is in mijn ogen niet heel erg ernstig, ik doe squats, deadlifts, leg press (op mijn eigen manier dan wel, ik kan bijvoorbeeld niet heel diep squatten/heel zwaar). maar goed als je me zou zien lopen, hoe 'scheef' ik loop, snap ik dat mensen daar anders over denken natuurlijk

  Mijn grootste probleem is dat als ik bijvoorbeeld in de basispose sta (gezicht naar de jury) dat mijn lichaam niet helemaal recht is. mijn ene arm heb ik wat wijder staan dan de ander (ene been is wat korter dan het ander en m'n heupen staan niet evenredig aan de rest van mijn lichaam wat dus effect heeft op mijn hele pose, dus ook hoe ik sta met mijn bovenlichaam). dus dit is wel iets wat het heel moeilijk zou maken

  ik zal deze week een paar foto's posten!
   
  Vieze jij vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina

 1. Deze website gebruikt cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, uw ervaring aan te passen en u ingelogd te houden als u zich registreert.
  Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
  Ontzet Notitie