XXL Nutrition

Bereid 2 of meer eieren in no time!


Bezoekers in topic

Prestigio

Freaky Bodybuilder
Lid geworden
29 apr 2011
Berichten
6.676
Waarderingsscore
188
Lengte
1m79
Massa
78kg
Vetpercentage
9%
Kaneel, zoetstof, speculaaskruiden, pindakaas, protein fluff:D
 

wesleyutrecht

Cool Novice
Lid geworden
29 mrt 2012
Berichten
108
Waarderingsscore
5
Lengte
1m84
Massa
96kg
Heb nu de cake variant in de oven staan, heb er wat kaneel doorheen gedaan.
Hoop dat ie smaakt
 

Markskeh

Novice
+10 jaar member
Lid geworden
31 aug 2010
Berichten
8
Waarderingsscore
0
Lengte
1m83
Massa
80kg
Moet de cake ook in de schaal in de oven? op het plaatje lijkt het meer een rechthoek namelijk.
 

Woldere

Advanced Bodybuilder
Lid geworden
20 mrt 2012
Berichten
896
Waarderingsscore
69
Lengte
1m82
Massa
87kg
Vetpercentage
15%
lol eieren wassen
 

Prestigio

Freaky Bodybuilder
Lid geworden
29 apr 2011
Berichten
6.676
Waarderingsscore
188
Lengte
1m79
Massa
78kg
Vetpercentage
9%
Moet de cake ook in de schaal in de oven? op het plaatje lijkt het meer een rechthoek namelijk.

Ik heb een cakeblik bedekt met bakpapier, daar het "beslag" in gegoten en dat in de oven gezet ja.
 

DannyM

Dutch Bodybuilder
Lid geworden
2 jun 2012
Berichten
259
Waarderingsscore
3
Lengte
1m76
Massa
76kg
Vetpercentage
13%
voeding

Heey,
Ik doe 2x per week aan fitniss (full body) en ik loop 4 keer in de week hard.
Maar ik heb een paar vraagjes over het eten. Hoe kan ik het beste eten, en wat? Ik eet meestal nu als ik s'ochtends wakker wordt crueslie met halfvolle yoghurt of 2 geroosterde boterhammen met jam/pindakaas/appelstroop. S'middags 3 broodjes (kipfilet, jam, appelstroop/pindakaas) en een appel. En s'avonds pasta en een stukje vlees. Moet ik hier nog iets bij toevoegen of veranderen?

danny
 

Qware

Novice
Lid geworden
20 mrt 2011
Berichten
13
Waarderingsscore
0
Lengte
1m80
Massa
79kg
Vetpercentage
13%
Blender is niet nodig
100g Havermout
2 Eiwitten (75g - 90g afhankelijk van de grootte)
150ml Halfvolle Melk

De twee eiwitten in een kommetje een klein beetje loskloppen met een vork, hoeft niet extreem.
De havermout er overheen schudden, melk erbij en roeren met een lepel totdat alles goed gemengd is en er een papje ontstaat.
Hierna kun je kiezen tussen 3 bereidingswijzen:
1. 2 minuten op 750watt in de magnetron.
2. Bakken in een zéér licht ingevetten koekenpan (Pannenkoek)
3. 45 minuten op 185C in de oven (Cake)
Ik zal zo meteen even wat foto's uploaden van de 3 variaties

Edit:
0. Het Beslag:
[Afbeelding niet meer beschikbaar]
1. Magnetron:
102ko7t.jpg

2. Pannenkoek:
http://i54.tinypic.com/34rhac9.jpg
3. Cake:
s3h4jm.jpg


ik heb hem zojuist gemaakt ! perfect gelukt en de smaak was zeker goed! volgende keer wat meer kaneel erbij.

heb het recept ietsjes aan gepast:

140 gram havermout
4 eiwitten + 1 heel ei
100ml half volle melk
klein beetje kaneel

(hier haal ik er 3 uit van ong 20 cm in doorsnee)

de havermout heb ik wel even in de blender gegooid zodat het beslag wat minder "klonterig" is.

tip: roer bij elke pannenkoek eerst het beslag weer even goed door, want ander heb je bij je laatste pannenkoek een soort havermout drap wat eruit komt.

simpel gezegt een heerlijk recept waar je niet al te lang over doe. ik ga dit zeker vaker maken!! dank je:D
 

Alainvs

Cool Novice
Lid geworden
17 sep 2011
Berichten
242
Waarderingsscore
5
Lengte
1m73
Massa
67kg
Vetpercentage
16%
Ga ze ook eens opnemen, wellicht het recept een beetje aanpassen :) .
Als je cake maakt is suiker eigenlijk een must, voor structuur omdat suiker smelt en daarna bindt en etc. Je kunt het niet echt een cake noemen als je geheel zonder suiker maakt.
Zakje vanille-suiker erdoor pleuren :D (shoot me).
 
Laatst bewerkt:

Ford62

Cool Novice
Lid geworden
16 jun 2012
Berichten
144
Waarderingsscore
5
Sjonge jonge.. Net me eten op, en dankzij dit alweer honger! ;)
 

beetle2907

Dutch Bodybuilder
Lid geworden
29 jan 2012
Berichten
334
Waarderingsscore
5
Lengte
1m67
Massa
80kg
vroeger deed ik dat altijd maar meestal sprongen mijn eieren omdat ze telang er in zate dus nu gewoon ni de pan :)
 

Dusky

Advanced Bodybuilder
+10 jaar member
Lid geworden
3 sep 2010
Berichten
1.057
Waarderingsscore
19
Lengte
1m88
Massa
79kg
Vetpercentage
11%
Ik heb zojuist de cake variant uitgeprobeerd! Ik heb wel wat kleine aanpassingen gedaan:

- Ik heb eerst de havermout in de keukenmachine gedaan, om het fijn te maken. In een cake hoef ik geen grove havermoutvlokken.
- Ik heb er wat natrena zoetstof door gegooid.
- Ik heb er een paar druppels citroensap doorgegooid. Dat doet m'n tante geloof ik ook altijd om de cake nat te houden.
- Ik heb cupcakes gemaakt. Nu was de bereidingstijd ongeveer 34 a 35 minuten op 185 graden Celcius.

Daarna heb ik nog wat chocoladesaus gemaakt van Isolaat perfection naturel, cacoapoeder en zoetstof.

Resultaat:



Deze hou ik er zeker in als ontbijt! Gewoon met 12 cupcakes tegelijk klaarmaken.

Foto op 04-07-2012 om 22.38.jpg
 

Farbauti

Novice
+10 jaar member
Lid geworden
17 jul 2006
Berichten
9
Waarderingsscore
0
Met eieren wassen bdoel ik gwn de ei met schil wassen jwz.

Oke, maare ik doe het altijd.

Als ik naar me werk moet ofzo doen ik ze gwn in me brood met tomaat en komkommer etc.

Smaakt echt gwn naar een gebakken ei zonder olie :P

geweldig hoe jullie eieren schillen
 

Prestigio

Freaky Bodybuilder
Lid geworden
29 apr 2011
Berichten
6.676
Waarderingsscore
188
Lengte
1m79
Massa
78kg
Vetpercentage
9%
Heb zelf een hele tijd dagelijks een van die varianten gegeten :D
 

Dusky

Advanced Bodybuilder
+10 jaar member
Lid geworden
3 sep 2010
Berichten
1.057
Waarderingsscore
19
Lengte
1m88
Massa
79kg
Vetpercentage
11%
Ik eet dagelijks de pannenkoek variant als ontbijt! Zojuist nog.
 

oranges

Dutch Bodybuilder
Lid geworden
9 feb 2011
Berichten
255
Waarderingsscore
1
Lengte
1m81
Massa
67kg
Vetpercentage
10%
Blender is niet nodig
100g Havermout
2 Eiwitten (75g - 90g afhankelijk van de grootte)
150ml Halfvolle Melk

De twee eiwitten in een kommetje een klein beetje loskloppen met een vork, hoeft niet extreem.
De havermout er overheen schudden, melk erbij en roeren met een lepel totdat alles goed gemengd is en er een papje ontstaat.
Hierna kun je kiezen tussen 3 bereidingswijzen:
1. 2 minuten op 750watt in de magnetron.
2. Bakken in een zéér licht ingevetten koekenpan (Pannenkoek)
3. 45 minuten op 185C in de oven (Cake)
Ik zal zo meteen even wat foto's uploaden van de 3 variaties

Edit:
0. Het Beslag:
[Afbeelding niet meer beschikbaar]
1. Magnetron:
102ko7t.jpg

2. Pannenkoek:
http://i54.tinypic.com/34rhac9.jpg
3. Cake:
s3h4jm.jpg

Ik heb deze gemaakt en het smaakt echt nergens naar haha. Ik deed er kaneel in, mischien had ik zou in moeten doen. Ik wil het echt lekkerder maken want dit is een perfecte maaltijd. wat voor kruiden enzo?
 

Prestigio

Freaky Bodybuilder
Lid geworden
29 apr 2011
Berichten
6.676
Waarderingsscore
188
Lengte
1m79
Massa
78kg
Vetpercentage
9%
Ik heb deze gemaakt en het smaakt echt nergens naar haha. Ik deed er kaneel in, mischien had ik zou in moeten doen. Ik wil het echt lekkerder maken want dit is een perfecte maaltijd. wat voor kruiden enzo?

Het is ook echt een basis recept. Je kan het helemaal naar eigen wens aanpassen bijvoorbeeld:
Pindakaas erdoor
Banaan erdoor
Whey (met smaak) erdoor
Appel stukjes erdoor
Speculaas kruiden erin doen
000426150_002_134143_200.jpg


(bijna) alles kan!
 

Dusky

Advanced Bodybuilder
+10 jaar member
Lid geworden
3 sep 2010
Berichten
1.057
Waarderingsscore
19
Lengte
1m88
Massa
79kg
Vetpercentage
11%
Of je giet er wat saus of siroop over.
 

oranges

Dutch Bodybuilder
Lid geworden
9 feb 2011
Berichten
255
Waarderingsscore
1
Lengte
1m81
Massa
67kg
Vetpercentage
10%
Pindakaas! Hoe kon ik dat nou niet zien. Ik ben gek op pindakaas dus dat zal ik proberen.
 

Naar boven