1. Welkom!

  Bodybuilding.nl is een Nederlands-Vlaams forum voor iedereen die interesse heeft in krachtsport, bodybuilding of fitness, of gewoon wat aan zijn of haar gezondheid wilt doen. Je zal je eerst moeten aanmelden als je berichten wilt plaatsen. Klik op de rode button hieronder om verder te gaan. Als je berichten wilt bekijken kies dan een subforum uit de lijst hieronder.

  Aanmelden is GRATIS! Er zijn honderden extra opties beschikbaar voor aangemelde leden, en het duurt slechts 30 seconden of minder!

  "Ik kijk hier ook nog niet zo lang rond, en ben nog niet zo gek lang met de sport bezig. Ik heb ervaren dat je hier echt goed geholpen wordt." Mich Lees het bericht

  Snel, eenvoudig en gratis

Wiki Beta-alanine

Discussie in 'Voedingssupplementen' gestart door Mudita, 27 jul 2017.

Er is momenteel 1 gebruiker aanwezig in dit topic (0 leden en 1 gast).
 1. Mudita

  Mudita Competitive Bodybuilder Wiki Medewerker Topic_Starter

  Berichten:
  1.519
  Leuk Bevonden:
  649
  Geslacht:
  Man
  Lengte:
  1m81
  Massa:
  81kg
  Wat is beta-alanine?
  Beta-alanine is een niet-essentieel aminozuur. Het is een bouwblok voor carnosine samen met l-histidine. Carnosine is een molecuul dat melkzuur neutraliseert. Melkzuur ontstaat wanneer je intensief traint en je spieren vaak samenspannen, hierdoor krijg je een branderig gevoel en vermoeide spieren.


  Werking van beta-alanine.
  Doordat beta-alanine de carnosine concentratie in je spieren verhoogt, kun je langer door trainen wanneer je normaal vermoeide spieren zou hebben.

  Dosering van beta-alanine.
  Beta-alanine word in doseringen van 2 tot 5 gram per dag ingenomen. Vaak is dit supplement ook te vinden in preworkout supplementen maar timing rond de training heeft geen toegevoegde waarde.
   
  Chast en Seth Carnett vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina