XXL Nutrition

Bloeduitslagen... lage uitslag hulp


Bezoekers in topic

noname88

Dutch Bodybuilder
Lid geworden
9 feb 2011
Berichten
732
Karma
144
Lengte
1m78
Massa
86kg
Vetpercentage
10%
Goedemiddag,

Ik heb net de bloeduitslagen van de dokter gekregen.
Zelf kom ik er niet helemaal uit.
Volgens de dokter is alles wel oke want het valt binnen de waarden.
Hier moet ik het maar mee doen.
Maar volgens mij valt het erg laag uit.

Wat vinden jullie van mijn waarden?

Wilde eigenlijk maandag beginnen met een kuurtje

nb3cb8.jpg


4ilv9f.jpg
 
Laatst bewerkt:

tunux

Ripped Bodybuilder
+10 jaar member
Lid geworden
6 mrt 2007
Berichten
4.222
Karma
366
Lengte
1m85
uhm.. ik zie niks??
 

noname88

Dutch Bodybuilder
Lid geworden
9 feb 2011
Berichten
732
Karma
144
Lengte
1m78
Massa
86kg
Vetpercentage
10%
  • Topic Starter Topic Starter
  • #3
nu wel?

Dit was volgens haar alles wat geprikt hoefde te worden
 

Cools

Colossal Veteran
Elite Member
+10 jaar member
Lid geworden
3 okt 2006
Berichten
13.556
Karma
2.947
Tussen de 12 a 15 nmol zit je goed, zeker na de winterperiode. Dus 13 is goed nu.

Voor een man is 11 nmol een gezond minimum en 17 een maximum. Mag hoger dan 17 natuurlijk, maar kan ook nadelen met zich meebrengen na een bepaalde leeftijd. Die waardes zijn onder de 20 jaar voor de meesten natuurlijk stuk hoger, dus alleen bij mannen ouder dan 20.

Wat extra vitamine D kan deze waarde verbeteren. Meestal kom je stuk lager te zitten in de herfst en winter. In de lente iets hoger en zomer nog wat hoger.

Dit is niet alleen door vitamine D tekort, maar ook minder sterk licht wat de hormoonproductie ook beïnvloed. Dus meeste mensen hun testosteron is nu lager dan deze zouden zijn in de zomer. Vitamine D en sterk licht kan dit wel stabiel houden het gehele jaar.
 
Laatst bewerkt:

noname88

Dutch Bodybuilder
Lid geworden
9 feb 2011
Berichten
732
Karma
144
Lengte
1m78
Massa
86kg
Vetpercentage
10%
  • Topic Starter Topic Starter
  • #5
Bedankt cools. Je vind de waarde dus niet gek? De andere waarden zijn ook goed? Oestradiol en shbg?
Het zou wel een hoop van me andere klachten verklaren.

Maar dan kan ik morgen beginnen met test primo
 

Cools

Colossal Veteran
Elite Member
+10 jaar member
Lid geworden
3 okt 2006
Berichten
13.556
Karma
2.947
Bedankt cools. Je vind de waarde dus niet gek? De andere waarden zijn ook goed? Oestradiol en shbg?
Het zou wel een hoop van me andere klachten verklaren.

Maar dan kan ik morgen beginnen met test primo

Jou klachten komen dus waarschijnlijk van een tekort aan vitamine D en sterk licht. Een tekort aan vitamine D is een grote factor in depressies en algemeen minder goed/viriel voelen voor man en vrouw. Alsook het effect van sterk licht op bepaalde hersenhormonen die dan weer testosteron beïnvloeden is een grote factor.

Alle waardes zien er daarom voor de tijd van het jaar goed uit.
 

noname88

Dutch Bodybuilder
Lid geworden
9 feb 2011
Berichten
732
Karma
144
Lengte
1m78
Massa
86kg
Vetpercentage
10%
  • Topic Starter Topic Starter
  • #7
Ik slok elke dag 5000 vitamine d.
Zou dit niet genoeg zijn?
Ik voel me idd hele dag moe en futloos. Hoe lang ik ook geslapen heb.
 

Gingerbreadman

DBB Koekje
Elite Member
+10 jaar member
Lid geworden
18 mei 2008
Berichten
3.319
Karma
706
Lengte
1m80
Massa
93kg
Vetpercentage
8%
Ik slok elke dag 5000 vitamine d.
Zou dit niet genoeg zijn?
Ik voel me idd hele dag moe en futloos. Hoe lang ik ook geslapen heb.

Vit D laat je niet per definitie opgewekter zijn.
Vermoeidheid kan ontzettend veel factoren hebben. Meest voorkomende is stress.
 

Cools

Colossal Veteran
Elite Member
+10 jaar member
Lid geworden
3 okt 2006
Berichten
13.556
Karma
2.947
Ik slok elke dag 5000 vitamine d.
Zou dit niet genoeg zijn?
Ik voel me idd hele dag moe en futloos. Hoe lang ik ook geslapen heb.

Is inderdaad meer dan voldoende. Kan ook teveel zijn voor jou persoonlijk. Altijd vitamine D laten meten via bloedonderzoek daarvoor.

Neem je nog iets anders van supplementen en heb je een recente kuur achter de rug?
 

noname88

Dutch Bodybuilder
Lid geworden
9 feb 2011
Berichten
732
Karma
144
Lengte
1m78
Massa
86kg
Vetpercentage
10%
  • Topic Starter Topic Starter
  • #11
Ik gebruik al een tijd whey, calcium , vit d en magnesium.
Sinds kort slik ik hier zink, horny goat wheed, tribulus en maca bij.
Dit heeft volgens mij de sexdrive enzo behoorlijk verbeterd en bevalt me dus goed.
 

Cools

Colossal Veteran
Elite Member
+10 jaar member
Lid geworden
3 okt 2006
Berichten
13.556
Karma
2.947
Ik gebruik al een tijd whey, calcium , vit d en magnesium.
Sinds kort slik ik hier zink, horny goat wheed, tribulus en maca bij.
Dit heeft volgens mij de sexdrive enzo behoorlijk verbeterd en bevalt me dus goed.

Wanneer was je laatste kuur? En wat heb je genomen?

Calcium en magnesium lijkt me onnodig gezien dit voldoende in je voeding zit. Ook is er bij een hogere inname een verhoogde kans op prostaatkanker. Zink max 30mg/dag, maar 15mg is meer dan voldoende.

Maca heeft geen nut voor je sexdrive gezien er geen hormonaal of bloedvaatverwijdend effect is.

Vitamine D zou ik even naar 2000-3000iu terugschroeven.
 

noname88

Dutch Bodybuilder
Lid geworden
9 feb 2011
Berichten
732
Karma
144
Lengte
1m78
Massa
86kg
Vetpercentage
10%
  • Topic Starter Topic Starter
  • #13
Eerste en laatste kuur is nu al een paar jaar geleden.
Dit was mast p test p tren a en t3
Hier had ik me flink in vergist hoe zwaar dit was.
Tijdje echt slecht van gevoeld. Dit ging beter na hmg.

Ik slik de zink van now foods. Weet de dosering niet.
Ik twijfel om hiermee te stoppen want volgens mij krijg ik hier hoofdpijn van.
Zou het teveel aan d3 zijn?
 

Cools

Colossal Veteran
Elite Member
+10 jaar member
Lid geworden
3 okt 2006
Berichten
13.556
Karma
2.947
Eerste en laatste kuur is nu al een paar jaar geleden.
Dit was mast p test p tren a en t3
Hier had ik me flink in vergist hoe zwaar dit was.
Tijdje echt slecht van gevoeld. Dit ging beter na hmg.

Ik slik de zink van now foods. Weet de dosering niet.
Ik twijfel om hiermee te stoppen want volgens mij krijg ik hier hoofdpijn van.
Zou het teveel aan d3 zijn?

Ok, wanneer heb je hmg genomen? Ook hcg erbij en een nakuur erna?

Dosering even checken dan ;)

5000iu vit D kan voor sommigen teveel zijn idd.
 

noname88

Dutch Bodybuilder
Lid geworden
9 feb 2011
Berichten
732
Karma
144
Lengte
1m78
Massa
86kg
Vetpercentage
10%
  • Topic Starter Topic Starter
  • #15
Heb toen wel nagekuurt.
Hmg heb ik toen 1a2 maanden na me nakuur genomen als ik me niet vergis.
Hcg heb ik toen niet gebruikt.

Ik ga het morgen gelijk verlagen!
Nog meer dingen die ik weg moet laten/ toe moet voegen?
 

Cools

Colossal Veteran
Elite Member
+10 jaar member
Lid geworden
3 okt 2006
Berichten
13.556
Karma
2.947
Heb toen wel nagekuurt.
Hmg heb ik toen 1a2 maanden na me nakuur genomen als ik me niet vergis.
Hcg heb ik toen niet gebruikt.

Ik ga het morgen gelijk verlagen!
Nog meer dingen die ik weg moet laten/ toe moet voegen?

Hmg onderdrukt je systeem ook net zoals hcg. Dus je hebt 1 a 2 maanden je systeem onderdrukt met een lage testosteronaanmaak gezien hmg hier op zichzelf niet echt voor zorgt. De LH in hmg is te kortwerkend en te laag in dosis.

Nakuren is nodig dus na hmg en hcg moet je altijd erbij nemen. Anders kunnen de gevolgen moeilijk herstel en laag libido zijn.
 

noname88

Dutch Bodybuilder
Lid geworden
9 feb 2011
Berichten
732
Karma
144
Lengte
1m78
Massa
86kg
Vetpercentage
10%
  • Topic Starter Topic Starter
  • #17
Okee
Wat is nu je advies? Beginnen aan kuur en goed nakuren?
 
Laatst bewerkt:

Cools

Colossal Veteran
Elite Member
+10 jaar member
Lid geworden
3 okt 2006
Berichten
13.556
Karma
2.947
Okee
Wat is nu je advies? Beginnen aan kuur en goed nakuren?

Zeker hcg tijdens je kuur. 500-750iu om de 4 dagen. Nakuur is afhankelijk van je kuur.
 

straight up

Cool Novice
Lid geworden
4 mrt 2011
Berichten
225
Karma
3
Lengte
1m73
Massa
84kg
Vetpercentage
6%
Zeker hcg tijdens je kuur. 500-750iu om de 4 dagen. Nakuur is afhankelijk van je kuur.

500iu/750iu om de 4 dagen of is 1x pw ook voldoende? Zo deed ik het altijd
 
Laatst bewerkt:

Cools

Colossal Veteran
Elite Member
+10 jaar member
Lid geworden
3 okt 2006
Berichten
13.556
Karma
2.947
500iu/750iu om de 4 dagen of is 1x pw ook voldoende? Zo deed ik het altijd

1x week kan, maar na 4 a 5 dagen werkt je hcg niet meer. Voor onderhoud van je teelballen en stimulatie LH cellen is 1x week voldoende, maar dan heb je wel een schommeling in eigen testaanmaak.
 

Naar boven