Bloedwaarden

Discussie in 'Hormoonvervangingstherapie' gestart door Sonnydv01, 21 jun 2017.

Bezoekers aanwezig in Topic (Leden: 0, Gasten: 1)

  1. Sonnydv01

    Sonnydv01 Novice Topic Starter

    Berichten:
    15
    Leuk Bevonden:
    7
    Geslacht:
    Man
    Karma:
    0
    Lengte:
    1m72
    Massa:
    82kg
    Vetpercentage:
    11%
    hey jongens,

    Ikzelf ben 24 jaar oud.

    Ik ben on cycle gegaan van lijn 20 tot 23 heel zwaar gekuurd nooit off cycle geweest.

    Dan heb ik 4 maanden 250 mg test e gezet dan een maand niets.
    Dan 1 maand nolva dit is 3 maanden geleden. Ik heb bloed laten prikken dit ziet er nog goed uit. Weet iemand of mijn test nog stijgt?

    Oestradiol : <30. Ref <52
    Progesteron -<0,20. Ref. 0,28-1,22
    Lh 1,7 ref 1,1-8
    Fsh 1,6 ref 1-12

    Testosteron 268 ref 230-930
    Dhea 597 ref 238-539
    Sex hormone bind. Glob. 15 ref 13-71
    Vrije test 7,2 ref 5-20
    Bio available test 168 ref 100-425

    Alles is dus binnen de waarden enkel dhea is verhoogd.
    Wie kan le helpen.
     
  2. skydirk

    skydirk Huge Freak +10 jaar member

    Berichten:
    7.068
    Leuk Bevonden:
    1.048
    Geslacht:
    Man
    Karma:
    166.259
    Ik denk dat je dit enkel kan weten wanneer je binnen 3 maanden nog eens je bloed laat trekken maar ik denk het eerlijk gezegd niet want LH en FSH waardes zijn laag. Moest je nog niet hersteld zijn, zouden die normaalgezien aan de hoge kant moeten zijn om je ballen nog te activeren.
     
    Punjab en Tidus FFX vinden dit leuk.
  3. Tidus FFX

    Tidus FFX tettenzot Elite Member

    Berichten:
    4.278
    Leuk Bevonden:
    4.200
    Geslacht:
    Man
    Karma:
    2.311.902
    Zou hier dan al sprake zijn van secundair hypogonadisme?

    Zou dat zich na verloop van tijd niet nog verder herstellen?

    @Sonnydv01 : heb je ergens last van of functioneert alles goed (vermoeidheid/energie, libido, ...)?
     
  4. Punjab

    Punjab Massive Warrior Elite Member +10 jaar member

    Berichten:
    22.349
    Leuk Bevonden:
    13.972
    Geslacht:
    Man
    Karma:
    2.685.288
    Lengte:
    1m85
    Massa:
    108kg
    Vetpercentage:
    10%
    Denk dat je inderdaad even wat langer moet wachten alvorens je conclusies kunt gaan trekken.
     
  5. Axl

    Axl Cool Novice +10 jaar member

    Berichten:
    40
    Leuk Bevonden:
    2
    Geslacht:
    Man
    Karma:
    0
    Moeilijk te zeggen als je zegt dat je zwaar aan de AAS hebt gezeten... Normaal gesproken gaat je T nog wel stijgen, maar dan zou ik wel zwaar blijven trainen om je natuurlijke productie op gang te trekken (squats, deadlifts). Er bestaat ook een opstartprotocol van Dr John Crisler, op basis van HCG ergens, dacht ik. Humane Choriogonadotrofines hebben een gelijkaardige werking als LH, waardoor je lichaam gestimuleerd wordt om T aan te maken.
    Moest het binnen 3 maanden niet hersteld zijn, zou ik eens een goede TRT-dokter raadplegen (geen endo).
     
  6. Johnverhoef

    Johnverhoef Novice

    Berichten:
    10
    Leuk Bevonden:
    0
    Karma:
    0
    Lengte:
    1m82
    Massa:
    115kg
    Hallo.
    Vraag man 65, diabetes 2?
    Al jaren gebruik van viagra ,dan wel een harde.
    Sinds half jaar, vermoeidheid, liggen, te moe arm te verleggen, geen energie en down.
    Geen libido en erecties meer, ook pillen viagra etc werkte niet meer.
    Vitamines B12 en D gestest magnesium alles goed.
    Hierna bloedtest op alles wat vermoeidheid etc kan geven, ook schildklier was alle goed.
    Toen uroloog ,was daar onder controle voor wat anders.

    Testosteron getest 1 x getest bloedwaarde 09.00uur 13.9 SHBG 46 PSA 1.4
    Gezien mijn klachten Androgel 25 mg gekregen.
    Na 4 dagen bloedtest stady state toen 19 vond uroloog mooie waarde. Geprikt 08.00 uur voor opbrengen gel .
    Werd wat fitter,meer energie masr libido en erectie shit.

    Na 6 weken weer controle geprikt 09.30 uur voor opbrengen gel. 9.7
    Fitheid etc was ondertussen iets gezakt, libido,erectie nog steeds weinig.
    Wel erectie met ander middel Stendra 100mg, maar kort.

    Uroloog wou wel verhogen naar 50mg, omdat PSA zelfde was als keer daarvoor.1.4 leverwaarden goed.
    Had geen verklaring voor het zakken van de Testosteron in mijn bloed.
    Ik had over dat ik gelezen had testosteron kon overgaan naar oestrogeen, ? En zo minder testosteron.
    Of ik was niet duidelijk maar volgens hem niet.
    Gevraagd om ook Ciales 5 mg ,once a day , was goed.

    Nu mijn vraag hier aan de mensen die hier zich verder in verdiept hebben.
    Hoe kan het dat Testosteron voor gebruik androgel , 13.7 was,
    Na gebruik 25 mg , na 4 dagen 19 en na 6weken gebruik naar 9.7

    Nu begonnen aan 50mg met 3 maanden weer bloedtest en consult.

    Graag reactie,
     
  7. Punjab

    Punjab Massive Warrior Elite Member +10 jaar member

    Berichten:
    22.349
    Leuk Bevonden:
    13.972
    Geslacht:
    Man
    Karma:
    2.685.288
    Lengte:
    1m85
    Massa:
    108kg
    Vetpercentage:
    10%
    Zou ook eens wat aan je overgewicht doen, ga er even vanuit dat je niet helemaal ripped bent en toch diabetes type 2 hebt.

    Gel smeren kan zoveel variabelen met zich mee brengen waardoor je bloedtesten steeds weer anders uit de verf komen. Ook je hormonen kunnen dito schommelen daarmee. Smeer je wel altijd op dezelfde plek? Laat je het goed intrekken etc.

    Waarom gel en geen injecties?

    Jouw klachten zijn wel reden genoeg om het te proberen in elk geval, maar wat ik niet begrijp is dat je perse aan de viagra en cialis moet? Meeste mensen van jouw leeftijd met een lagere test waarde dan gewoon (13.9 is nog steeds niet super raar op jouw leeftijd), die hebben nauwelijks behoefte nog aan seks. Verder als ik je verhaal zo lees, lijkt het erop alsof er meer aan de hand is met je, dan alleen een lagere testwaarde.
     
  8. Johnverhoef

    Johnverhoef Novice

    Berichten:
    10
    Leuk Bevonden:
    0
    Karma:
    0
    Lengte:
    1m82
    Massa:
    115kg
    Smeer altijd op bovenarm ,wisselend linka dan rechts. Wacht 10minuten,is droog.
    Uroloog schreef gel voor, misschien bang voor Psa deze was goed

    Volgens mij heb je het mis dat 65 plus nauwelijks behoefte meer hebben aan sex.
    Misschien niet dagelijks maar 2 per week ben ik voorstander van.
    Alleen nu op eens libido en erectie laag pitje.
     
  9. pescatore

    pescatore Advanced Bodybuilder

    Berichten:
    1.084
    Leuk Bevonden:
    567
    Geslacht:
    Man
    Karma:
    9.972
    Lengte:
    1m80
    Massa:
    86kg
    Vetpercentage:
    48%
    Testosteron is erg lastig, kun je wellicht even de resultaten posten die je van het onderzoek hebt? Het is moeilijk om dit optimaal te krijgen omdat meetmomenten lastig te refereren zijn aan basiswaarden, aangezien je die simpelweg nooit hebt opgemeten. Daar komt bij dat je nu heel globaal wat random cijfers neerpompt.

    Waarom het ene middel wel werkt en het andere niet, daar is uiteraard niet veel nuttigs over te zeggen.

    Wat betreft Cialis - of andere PDE5-remmers - waarom zou je dit dagelijks willen gebruiken? Zeker in het geval van Tadalafil lijkt me dit overkill. Als die dingen niet meer werken dan ligt het toch echt aan een externe factor en niet aan het blokkeren van het PDE5 enzym. Dat is namelijk wat zulke middelen doen. Ze blokkeren een enzym dat de zogenaamde corpora cavernosa op spanning houden. Als dit niet werkt bij bepaalde hoeveelheden (Cialis kan tot 20mg) dan moet je gaan uitzoeken waardoor dit komt en niet stug erectiemiddelen blijven slikken of verhogen. Zoek uit wat het probleem is en blijf niet proberen een hamer te gebruiken als je wellicht een schroevendraaier nodig hebt.

    Je testosteronwaarden kunnen daar best invloed op hebben - dus ook je gewicht trouwens dat zoals Punjab al zei erg hoog is. Ga naar een goede endocrinoloog en laat die man zijn werk doen. Het voelt allemaal aan als een situatie die een compleet andere aanpak nodig heeft.
     
  10. Johnverhoef

    Johnverhoef Novice

    Berichten:
    10
    Leuk Bevonden:
    0
    Karma:
    0
    Lengte:
    1m82
    Massa:
    115kg

    Uroloog . Bloedwaarden voor begin androgel testosteron 13.9 sh.. 46 psa 1.4
    Na 4 dagen gebruik. Testosteron 19 psa 1.4
    Na 6 weken gebruik Testosteron 9.7 psa 1.4
    Over 3 maand weer consult en bloedprikken

    Ciales once a day 5 mg werkt voor ED.
     
  11. pescatore

    pescatore Advanced Bodybuilder

    Berichten:
    1.084
    Leuk Bevonden:
    567
    Geslacht:
    Man
    Karma:
    9.972
    Lengte:
    1m80
    Massa:
    86kg
    Vetpercentage:
    48%
    Hangt allemaal van je basiswaarden af wat dit betekent - iig om het concreet op te kunnen lossen. Gezien je symptomen is er nog heel wat werk aan de winkel met wss wat trial and error. Dit is uiteindelijk namelijk wel het doel, aantoonbare, buitenproportionele symptomen sterk verminderen of oplossen.

    Waar je sowieso invloed op hebt zijn je leefpatroon en je overgewicht. Fix dat eerst eens, dan heb je meteen een aantal mogelijke oorzaken weggestreept en heb je een beter beeld. Dit ga je wss niet oplossen met alleen een beter recept of een andere pil. Dat kan wel helpen, maar ik denk dat het aannemelijk is dat je in zijn geheel uit een compleet ander vaatje moet gaan tappen.

    Ik heb zelf vrij goede resultaten kunnen zien bij cliënten met diabetes. Het is dus niet zo lastig om jezelf daarmee te helpen. Uiteraard is het altijd lastig om aan te tonen waar het causale verband precies zit, maar het is geen rocket science om daar alvast mee te beginnen en alle zaken die je met een arts moet oplossen daarmee te ondersteunen.
     

Deel Deze Pagina

  1. Deze website gebruikt cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, uw ervaring aan te passen en u ingelogd te houden als u zich registreert.
    Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
    Ontzet Notitie