Fitness Seller

Nieuws Boot met minstens 650 migranten gekapseisd voor Libische kust (1 bezoeker)

Bezoekers in dit topic

Big-T

Administrator
Admin
Founder - R.I.P.
15 jaar lid
Lid geworden
7 okt 2002
Berichten
55.010
Waardering
3.205
Boot met minstens 650 migranten gekapseisd voor Libische kust

12324262-deb6-11e4-acd1-2836773da093_web_scale_0.15_0.15__.jpg


De Maltese marine meldt dat er een grootschalige reddingsoperatie aan de gang is in de Middellandse Zee. Volgens de Maltese media is afgelopen nacht een schip gekapseisd met 650 tot 700 migranten aan boord.

De woordvoerder van de Maltese marine heeft meegedeeld dat ook enkele Italiaanse schepen en commerciële vaarten betrokken zijn bij de reddingsoperatie. Het grootste deel van de reddingswerkers is nog maar net gearriveerd op de plaats waar de boot kapseisde. Tot hiertoe werden minder dan 50 mensen gered.

De Maltese krant Times of Malta meldt dat er rond middernacht alarm werd geslagen nadat een handelsschip de vluchtelingenboot, die op zo'n 210 kilometer van het Italiaanse eiland Lampedusa gekapseisd was, had opgemerkt.

'Zoeken naar overlevenden, daarna naar lichamen'

Doordat de reddingswerkers nu pas gearriveerd zijn op de plaats van de ramp, vreest de de Italiaanse kustwacht dat er weinig overlevenden zijn. 'Eerst zoeken we naar overlevenden, maar in de komende uren zal het een zoektocht naar lichamen worden', klinkt het.

Carlotta Sami, de woordvoerster van de VN-vluchtelingenorganisatie UNHR, vreest intussen het ergste. 'Op dit moment vrezen we een dit een tragedie is met gigantische proporties', zei ze aan de tv-zender SkyTG24.

Ook de Maltese premier, Joseph Muscat, verstuurde een tweet waarin hij laat blijken dat er gevreesd wordt voor een groot aantal doden.

Italiaanse kusten overstelpt met vluchtelingen

Als het aantal slachtoffers even hoog is als nu gevreesd wordt, zou dit een van de ergste ongevallen zijn in de laatste jaren. Het zou het aantal dodelijke slachtoffers tijdens de oversteek van de Middellandse Zee sinds het begin van dit jaar boven de 1.500 brengen.

Aan de Italiaanse kusten blijven ondertussen vluchtelingen arriveren. Alleen in de voorbije week zou het al om 11.000 mensen gaat. Dit jaar zijn volgens de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR al meer dan 900 mensen bij de gevaarlijke overtocht in de Middellandse Zee om het leven gekomen.

bron
Enige manier om dit te stoppen is een duidelijk signaal vanuit alle Europese landen.
 
Enige manier om dit te stoppen is een duidelijk signaal vanuit alle Europese landen.

hoe bedoel je?

tenzij je ze onder geen enkele voorwaarden hier laat komen en daarvoor schepen inzet zal dit blijven gebeuren.
 
Niemand meer binnen laten heb je het probleem meteen opgelost.
 
Daarom zijn het ook illegalen :o

Zeggen dat ze niet welkom zijn en ze terug sturen zal het botenprobleem niet oplossen. De enige duurzame oplossing is ervoor zorgen dat ze het daar goed genoeg hebben, dat ze niet meer naar Paradijs Europa willen.

dus beter nog meer geld pompen naar corrupte overheden en wapens leveren aan instabiele groepen!1!!!11
 
Iets met hypocriet kapitalisme in de vorm van mercantilisme
 
Als europa nou eens zorgt dat daar geen boten zijn, kunnen ze ook niet met de boot naar europa, en zwemmen kunnen ze niet.
 
VN vredesmacht naar Libië?

Alleen op voorwaarde dat ze te weinig mankracht en materiaal krijgen, en vervolgens geen luchtsteun krijgen.

En daarna natuurlijk flinke rechtszaak omdat ze hun werk niet gedaan hebben :)
 
Indd wel genoeg troepen materiaal etc., maar het zorgt in ieder geval voor een graad van stabiliteit, de mensen kunnen lokaal worden opgevangen en de kust is bewaakt

Mensen opvangen is een kleinschalige temporele oplossing.

Imo zal de langdurige oplossing zitten in het verbeteren van de economie van die landen. Waarom? Welvaart gaat gepaard met de levensstandaard, dus men wil niet meer naar Europa. Hoe? De corruptie aanpakken en gelijke kansen bieden op de wereldmarkt.

Snap het stabiliteitspunt wel, denk alleen niet dat het realistisch is om lang vol te houden ;)
 
Wat zou Europa volgens jou moeten doen?

Stoppen met zomaar geld sturen bijv. Europa heeft de problemen in de ontwikkelingslanden eerder groter dan kleiner gemaakt. Daar plukken we nu de vruchten van.
 
Daarom zijn het ook illegalen :o

Zeggen dat ze niet welkom zijn en ze terug sturen zal het botenprobleem niet oplossen. De enige duurzame oplossing is ervoor zorgen dat ze het daar goed genoeg hebben, dat ze niet meer naar Paradijs Europa willen.

dus beter nog meer geld pompen naar corrupte overheden en wapens leveren aan instabiele groepen!1!!!11

Probleem is ook dat die mensenhandelaren sprookjes over Europa verspreiden daar, dat en de onmenselijke behandelingen die asielzoekers door die gasten ondergaan. Dat zijn heel zware criminelen. Beter gewoon executeren als ze zo'n gasten vatten, je kan die toch niet succesvol achter tralies krijgen.

Het wordt eens tijd die belachelijk grote vluchtelingenstroom stop te zetten, zou natuurlijk makkelijker zijn moest het westen met de VS op kop niet zo'n puinhoop van de wereld hebben gemaakt.

Asielzoeker/immigranten opnemen is imo niet per definitie slecht (feitelijk goed), maar imo zijn ze de boel nu zo aan het verzadigen van verschillende culturen dat er spanningen in het eigen land(en) door gecreëerd worden. Lijkt me ook niet de bedoeling bij een gezonde immigratiepolitiek. Dat samen met een mank integratiebeleid van afgelopen jaren gaat op lange termijn nog grotere problemen geven.

Geen enkele regering krijgt de kans hier iets aan te doen (of aan andere dringende problemen) omdat ze dan in de categorie rechts en asociaal worden geplaatst en andere willen er gewoon niks aan doen.

Heel die EU is goed voor geld te scheppen voor de grote mannen, voor de echte problemen en de gewone burgers is het gewoon een grote klucht die ik liever gisteren als morgen zie instorten. Hiermee zie je dat de EU goed was voor zolang alles koek en ei was. Het is al langer gebleken dat ze niet effectief met (grote) problemen kunnen omgaan.
 
Probleem is ook dat die mensenhandelaren sprookjes over Europa verspreiden daar, dat en de onmenselijke behandelingen die asielzoekers door die gasten ondergaan. Dat zijn heel zware criminelen.

Sprookjes over de reis misschien die eerste klas zal zijn maar paradijs Europa is volgens mij een algemeen bekend beeld bij menig Afrikaan.

Europa zal gezamenlijk een stevig anti-asiel beleid moeten gaan creëren om ontmoediging te creëren maar is wel tegen het zere been van een meerderheid van politiek Europa.

Kijk alleen al in Nederland waar men niet in staat is uitgeprocedeerde asielzoekers uit te zetten die maar blijven door-etteren (bed, bad, brood kwestie), Europees gezien wordt dat dus helemaal een drama.

Regeren is vooruitzien maar men is op een aantal vlakken bang om vooruit te willen zien dus is het eigenlijk al mosterd na de maaltijd. Vele levens hadden gespaard kunnen blijven en voor in Europa hadden veel problemen met asielzoekers dan niet ontstaan.
 
Laatst bewerkt:
De Arabische lente, wat heeft Europa dat veel opgeleverd.
 
Back
Naar boven