Fitness Seller

Boter op brood?

Bezoekers in dit topic

Musculo

Adolescent bodybuilder
Elite Member
10 jaar lid
Lid sinds
2 jan 2009
Berichten
4.461
Waardering
235
Lengte
1m80
Hello,
Ik vraag me de laatste tijd af of ik nog wel boter op brood (becel) zal gebruiken, vroeger werd mij dat namelijk aangeleerd maar vraag me af of het wel zo goed is eigenlijk??? Iemand die weet of het nut heeft / kwaad kan / geen nut heeft om (becel) boter op brood te doen?

Gr,
Lars.
 
Boter is nergens goed voor, enkel olijfolie voor de goede vetten. Het nut ervan is dat je je in een keer een pak vetten en kcal binnen hebt.
 
kan geen kwaad. Ook vetjes heb je nodig in een voedings schema he..
@hierboven: onzin kerel. Sowieso jij bent 15 jaar en de TS 14 jaar wat voor zin heeft een dik hardcore schema? Gewoon veel eten..
 
boter is smerig haal je calorien / eiwitten uit o.a kip
 
kan geen kwaad. Ook vetjes heb je nodig in een voedings schema he..
@hierboven: onzin kerel. Sowieso jij bent 15 jaar en de TS 14 jaar wat voor zin heeft een dik hardcore schema? Gewoon veel eten..
Het hééft vetten maar wat voor soort vetten? Goede vetten haal je uit olijfolie/noten/... en niet uit een vuil bewerkt product. Boter wordt immers van room gemaakt wat niet echt handig is in een schema. Het bevat ten minste 82% melkvet en is dus ook bijna een klomp vet dat je op je brood zit te smeren :rolleyes: 2-5% van de vetzuren in botervet zijn transvetten wat héél erg af te raden is om in te nemen! De meeste vetzuren in boter zijn verzadigd. De overige 18% van de boter bestaat uit melksuiker, melkeiwitten (minieme hoeveelheid) en zouten. Dit alles over roomboter. Conclusie: overbodig, kap het in de vuilbak. Er zijn leukere manieren om aan je kcal en vetten te geraken.

Over je hardcore-schema: wie zegt dat ik een dIk H4rdc00r3 schema zit te volgen? Over je veel eten: Piet eet 50 koeien per dag en eet dus veel. Piet wordt obees met een vet% van 35%+. Handig, veel eten! Veel eten maar dan weten wát je eet en hoéveel kcal je eet boven je onderhoud: je bent wat je eet mag je letterlijk nemen. Leeftijd heeft niets met kennis te maken. Daarvoor verwijs ik graag naar enkele 16-jarigen die studeren op Cambridge University.
 
Laatst bewerkt:
Gewoon becel met wat omega. Verder maak ik me ook helemaal niet druk om andere boters. Vind het prima voor wat extra kcal, maar wel niet te dik smeren.
 
Ik doe het er ook nooit dik op maar ben het zo gewend alleen vroeg me af of het nou wel zo goed was :p
 
Gewoon een laagje erop smeren ik kan me niet voorstellen dat de gemiddelde BB'er ook maar enig nadeel van zal ondervinden.

Maar ja iedereen is hier oooh zooo hardcore he...dus zullen sommige het wel weer onnodig vinden.

---------- Toegevoegd om 19:44 ---------- De post hierboven werd geplaatst om 19:42 ----------

boter is smerig haal je calorien / eiwitten uit o.a kip


Ga een eindje knikkeren man beter ga je gewoon eten en groeien.
 
Margarine, een uitstekende bron van Vitamine A, D en K.

Gewoon lekker boter op je brood blijven smeren :)
 
Het hééft vetten maar wat voor soort vetten? Goede vetten haal je uit olijfolie/noten/... en niet uit een vuil bewerkt product. Boter wordt immers van room gemaakt wat niet echt handig is in een schema. Het bevat ten minste 82% melkvet en is dus ook bijna een klomp vet dat je op je brood zit te smeren :rolleyes: 2-5% van de vetzuren in botervet zijn transvetten wat héél erg af te raden is om in te nemen! De meeste vetzuren in boter zijn verzadigd. De overige 18% van de boter bestaat uit melksuiker, melkeiwitten (minieme hoeveelheid) en zouten. Dit alles over roomboter. Conclusie: overbodig, kap het in de vuilbak. Er zijn leukere manieren om aan je kcal en vetten te geraken.

QUOTE]

Bak je ook in olijfolie ? In (biologische)roomboter zit , zo ver ik weet , geen transvet.
 
Boter is nergens goed voor, enkel olijfolie voor de goede vetten. Het nut ervan is dat je je in een keer een pak vetten en kcal binnen hebt.

Olijfolie is pure marketing. De gezondheidsvoordelen ten opzichte van bijvoorbeeld zonnebloemolie of slaolie zijn te verwaarlozen. Je betaalt alleen het 10-voudige voor olijfolie.
 
Het hééft vetten maar wat voor soort vetten? Goede vetten haal je uit olijfolie/noten/... en niet uit een vuil bewerkt product. Boter wordt immers van room gemaakt wat niet echt handig is in een schema. Het bevat ten minste 82% melkvet en is dus ook bijna een klomp vet dat je op je brood zit te smeren :rolleyes: 2-5% van de vetzuren in botervet zijn transvetten wat héél erg af te raden is om in te nemen! De meeste vetzuren in boter zijn verzadigd. De overige 18% van de boter bestaat uit melksuiker, melkeiwitten (minieme hoeveelheid) en zouten. Dit alles over roomboter. Conclusie: overbodig, kap het in de vuilbak. Er zijn leukere manieren om aan je kcal en vetten te geraken.

Over je hardcore-schema: wie zegt dat ik een dIk H4rdc00r3 schema zit te volgen? Over je veel eten: Piet eet 50 koeien per dag en eet dus veel. Piet wordt obees met een vet% van 35%+. Handig, veel eten! Veel eten maar dan weten wát je eet en hoéveel kcal je eet boven je onderhoud: je bent wat je eet mag je letterlijk nemen. Leeftijd heeft niets met kennis te maken. Daarvoor verwijs ik graag naar enkele 16-jarigen die studeren op Cambridge University.
bijdehandje.. praatjes vullen geen gaatjes vriend. Wat jij bent is gebakken lucht, attitude met niks erachter.
Je doet alsof het een ramp is als iemand becel op zijn brood smeert, vind je dat normaal?
Ga knikkeren
 
Hello,
Ik vraag me de laatste tijd af of ik nog wel boter op brood (becel) zal gebruiken, vroeger werd mij dat namelijk aangeleerd maar vraag me af of het wel zo goed is eigenlijk??? Iemand die weet of het nut heeft / kwaad kan / geen nut heeft om (becel) boter op brood te doen?

Gr,
Lars.

Boter verlaagt de GI van je boterham, is lekker (als je er van houdt) en bevat met name verzadigde vetten en vitamines. Ik heb geen idee wat becel-boter is en wat er in zit en vind het een schande dat het überhaupt als boter verkocht mag worden. Maar dood zul je er heus niet aan gaan. Er zijn ergere dingen (alcohol bijvoorbeeld :))
 
Boter verlaagt de GI van je boterham, is lekker (als je er van houdt) en bevat met name verzadigde vetten en vitamines. Ik heb geen idee wat becel-boter is en wat er in zit en vind het een schande dat het überhaupt als boter verkocht mag worden. Maar dood zul je er heus niet aan gaan. Er zijn ergere dingen (alcohol bijvoorbeeld :))

Echte botor (dus geen margarine / halvarine) bevat ook geen transvet, en is natuurlijk in tegenstelling tot bewerkte Becel troep. Maar margarines e.d. zijn zo slecht niet als je kijkt naar transvet. Aangeraden word om dagelijks niet meer dan 1% van je dagelijkse energie uit transvet te halen. Stel dat je een dagelijkse kcal behoefte van 4000 kcals heb, dan mag je 40kcals uit transvet halen (4,4 gr transvet). In die margarines zit per 100 gr <1gr transvet, dus in een heel pakje zit 3-4 gram transvet. Ik neem aan dat je niet elke dag zo'n heel pakje op eet ;)
 
Is lekker joh, zo'n pakje boter naar binnen werken! Doe je dat nooit????
 
Echte botor (dus geen margarine / halvarine) bevat ook geen transvet, en is natuurlijk in tegenstelling tot bewerkte Becel troep. Maar margarines e.d. zijn zo slecht niet als je kijkt naar transvet. Aangeraden word om dagelijks niet meer dan 1% van je dagelijkse energie uit transvet te halen. Stel dat je een dagelijkse kcal behoefte van 4000 kcals heb, dan mag je 40kcals uit transvet halen (4,4 gr transvet). In die margarines zit per 100 gr <1gr transvet, dus in een heel pakje zit 3-4 gram transvet. Ik neem aan dat je niet elke dag zo'n heel pakje op eet ;)

ongeveer 2 pakjes, met mn ontbijt heb ik d'r al 1
 
Wat zijn we ook flauw trouwens :o
 
Een pakje margarine per dag.. right.
maar met kroket-/frikandelbroodjes kom je daar een stuk sneller aan.

alle voorbewerkte producten bevatten relatief veel transvetzuren. vermijden dus.
ze zijn niet eens lekker imo:rolleyes:

En olijfolie beter dan zonnebloemolie? Iets meer meerv. onverzadigde vetzuren en meer omega 9. Veel maakt het niet uit.
Beter bak je wel in zonnebloemolie. Olijfolie verbrand sneller vanwege de onverzadigde vetzuren en is niet zo gezond.
 
Laatst bewerkt:
bijdehandje.. praatjes vullen geen gaatjes vriend. Wat jij bent is gebakken lucht, attitude met niks erachter.
Je doet alsof het een ramp is als iemand becel op zijn brood smeert, vind je dat normaal?
Ga knikkeren
Hij vroeg of het goed was. Ik zei dat je het beter kan mijden (niet bekeken vanuit het standpunt vitamines). De tekst is helemaal NIET uitgevonden. Google eens: 'samenstelling roomboter'.
 
Back
Naar boven