MuscleMeat

Bouwstenen van DNA gevonden in meteorieten (1 bezoeker)

Bezoekers in dit topic

pokerladron

Freaky Bodybuilder
10 jaar lid
Lid geworden
26 aug 2010
Berichten
5.523
Waardering
476
Lengte
1m83
Massa
92kg
Vetpercentage
13%
AMSTERDAM - Amerikaanse astrobiologen hebben belangrijke bouwstenen van DNA aangetroffen in meteorieten - stenen die afkomstig zijn uit de ruimte.


De wetenschappers, onder andere van het Carnegie Institution of Washington en van NASA's Goddard Space Flight Center, publiceren hun bevindingen vandaag in Proceedings of the National Academy of Sciences. Eerder zijn al organische verbindingen (koolwaterstoffen) en zelfs aminozuren aangetroffen in meteorieten.
Ook wordt al tientallen jaren onderzoek gedaan aan nucleobasen in meteorieten - belangrijke bouwstenen van DNA (de vier belangrijkste nucleobasen in het DNA van aardse organismen zijn cytosine, guanine, adenine en thymine).



Buitenaardse oorsprong

Het was tot nu toe echter niet mogelijk om onomstotelijk vast te stellen dat die daadwerkelijk een buitenaardse oorsprong hadden; het zou ook om aardse verontreinigingen kunnen gaan. Een team onder leiding van scheikundige Jim Cleaves is daar met behulp van nieuwe analysetechnieken nu echter wél in geslaagd.
Bij twaalf verschillende meteorieten kon worden vastgesteld dat ze nucleobasen bevatten die niet afkomstig zijn uit de omgeving waarin de ruimtestenen werden gevonden. In drie gevallen bleek het zelfs te gaan om nucleobasen die op aarde relatief zeldzaam zijn.

Biogenese

De ontdekking ondersteunt het vermoeden dat de bouwstenen van het leven op aarde afkomstig zijn uit de kosmos, en dat de allereerste fasen van de 'biogenese' - het ontstaan van leven - in de interstellaire ruimte heeft plaatsgevonden. Dat zou betekenen dat de kans groot is dat ook elders in het heelal leven voorkomt.


Bron: http://www.nu.nl/wetenschap/2585146/bouwstenen-van-dna-gevonden-in-meteorieten.html
 
netjes, nu geld pompen en onderzoeken doen :roflol:
 
aminozuren in meteorieten is al tig jaar bekend -_-'

daarenboven heeft men in het labo al tig keren verschillende aminozuren kunnen "creëren" door de omstandigheden van de vroegere aardbol na te bootsen.
 
Laatst bewerkt:
aminozuren in meteorieten is al tig jaar bekend -_-'

Klopt als je het artikel leest staat er ook:

Eerder zijn al organische verbindingen (koolwaterstoffen) en zelfs aminozuren aangetroffen in meteorieten.

En vervolgens:

Het was tot nu toe echter niet mogelijk om onomstotelijk vast te stellen dat die daadwerkelijk een buitenaardse oorsprong hadden; het zou ook om aardse verontreinigingen kunnen gaan.

;)
 
Nog even wachten op de publicatie en ik ben hyped. :)
 
De Nucleobasen zijn 100% zeker afkomstig van Bruce Willis nadat deze de ruimte werd ingeblazen en zijn DNA over de gehele melkweg werd verspreid.
 
Het is nog een bijzondere grote stap van nucleobasen naar organisme.
 
Back
Naar boven