Fitness Seller

Brexit gaat door! (1 bezoeker)

Bezoekers in dit topic

Ex-premier en Europarlementslid Guy Verhofstadt (Open Vld) gaat namens het Europees Parlement de brexit-onderhandelingen met het Verenigd Koninkrijk voeren. Dat heeft de conferentie van voorzitters vandaag beslist.

Het parlement is de laatste van de drie instellingen die zijn onderhandelaar aanstelde. Voor de Commissie zal de Franse oud-commissaris Michel Barnier met de Britten aan tafel zitten, voor de Raad (de lidstaten) wordt dat de Belgische topdiplomaat Didier Seeuws. Opvallend: Seeuws was jarenlang de woordvoerder van Verhofstadt toen hij nog Belgisch premier was.

"Iedereen zal namens zijn eigen instelling praten", blikt de huidige woordvoerder van Verhofstadt vooruit op de Brexit-onderhandelingen. "Er moet een uittredingsverdrag overeengekomen worden, omdat de Britten eruit geschreven worden moet ook het huidige verdrag worden aangepast... Je spreekt in die context over bevoegdheden: elke instelling heeft haar eigen prerogatieven."

Een timing voor het starten van de onderhandelingen is er nog niet. Daarover is het wachten op de Britse regering, die artikel 50 van het Europees verdrag moet activeren en haar Europese partners er formeel van op de hoogte moet brengen dat het VK de Unie wil verlaten. Europees president Donald Tusk heeft de Britse premier Theresa May vandaag nog eens tot spoed aangemaand.

Ze zoeken ook nog iemand die zijn steenkolen Engels kan ontcijferen voor de Britten.
 
En dan te bedenken dat deze serie dik 30 jaar oud is.

 
37ED66B100000578-0-image-a-1_1473065850026.jpg


Het exit kamp won destijds met 52%.
 
Dat Guy Verhofstadt hoofdonderhandelaar wordt van het Europees Parlement rond de Brexit is in het verkeerde keelgat geschoten bij Nigel Farage. ‘De keuze voor hem is een belediging voor de Britten’, zegt de Britse politicus.

Vrienden zullen ze wellicht nooit worden. Daarvoor vochten Guy Verhofstadt en Nigel Farage al te veel verbale oorlogen uit in het Europees Parlement en daarbuiten. Dat onze ex-premier nu ook nog de Brexit in goede banen moet leiden, stemt Farage helemaal slecht.

‘Ik kan me geen persoon indenken die beledigender is voor het Britse volk, de plaats van Groot-Brittannië in de wereld of het concept van democratie’, zegt de Brit, die zo hard voor de Brexit gestreden heeft, aan EurActiv.com. ‘Ik ben ervan overtuigd dat met Verhofstadt aan het roer de Brexit nog veel sneller een feit zal zijn dan ik eerst dacht.’

Groot-Brittannië heeft zich in een referendum uitgesproken voor een Brexit, dus moet daar nu over onderhandeld worden. ‘En dan kiezen ze daarvoor de persoon die er het meest negatief tegenover staat. In de Europese tempel van federalisme is hij de hoogste priester. Eén die mij niet waardig vindt.’
 
Je kan het van te voren ook eigenlijk wel invullen dat de oorlogshitser dat wordt. EUSSR is karikatuur van zichzelf.
 
"Source: Lord Ashcroft"? Die moet je effe toelichten....
 
Ken hem niet, zijn boek Heroes of the Skies kreeg wel aardige reviews dacht ik.
 
IMF: 'Groot-Brittannie is dit jaar economisch het best presterende land van de G7'

Iedere eurofiele politicus & z'n medialaaf wist het zeker: Brexit zou de Britten breken. De pond zou crashen, de economie vastlopen en het hele eiland zou onder water wegzakken. Vuurspuwende monsters zouden London tot de grond toe doen afbranden, ineens zou het hele eiland alsnog Frans met een Noors accent gaan spreken en de geschiedenisboeken zouden zichzelf herschrijven om de winst in de Battle of Britain met terugwerkende kracht aan de Duitsers toe te kennen. Elke grote Britse denker ooit zou omdraaien in zijn graf en Pakistan zou nooit meer een cricketwedstrijd van de Britten verliezen. Het aantal zonnige dagen op het Britse eiland zou afnemen van 3 per jaar tot maximaal 1 per jaar.

Maar de Britten weigerden spijt te ontwikkelen voor hun Brexit-stem. OK. Zelf weten. Nu is het economische oordeel daar. "De aanstaande Brexit ten spijt", sputtert de Azijnbode nog, "Groot-Brittannië is dit jaar economisch het best presterende land van de G7, de club van grootste industriële landen. Dit blijkt uit de jongste analyse van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), dat toegeeft in de vorige post-Brexit-raming een te sombere blik in de glazen bol te hebben geworpen."

Ze zijn er natuurlijk nog niet uit.
 
"Als Theresa May een harde Brexit wil, dan zullen de onderhandelingen ook hard zijn." Die waarschuwing heeft de Franse president François Hollande gelost voor aanvang van de eerste Europese top van de Britse premier die de brexit in goede banen moet leiden. Europees president Donald Tusk sloeg een andere toon aan. "Sommige media omschreven haar eerste deelname aan de Europese Raad als het betreden van een leeuwenkuil. Dat is niet waar, het is eerder een duivennest."

Kijk uit jongens... :roflol:

dead-mans-shoes-o.gif
 
Back
Naar boven