AndroidHealthClinic

Nieuws Brinkman wil meer democratie binnen de PVV

Bezoekers in dit topic

EricR

Superior Athlete
20 jaar lid
Lid sinds
15 nov 2002
Berichten
50.089
Waardering
2.646
Lengte
1m79
Massa
96kg
Vetpercentage
21%
De PVV moet een democratische partij worden. Dat zei PVV-Kamerlid Hero Brinkman maandagavond in het televisieprogramma Pauw & Witteman.

Geert Wilders is de man om wie de partij is gebouwd, erkende Brinkman. "Maar we moeten wel reëel zijn. We moeten ons bedenken dat Geert ons elk moment kan ontvallen, of dat Geert zegt dat hij iets anders gaat doen."

Brinkman is overtuigd dat meer PVV-stemmers een democratische PVV willen met leden, een partijbestuur en ledencongressen waar wordt gestemd over bijvoorbeeld de verkiezingslijst en het partijprogramma. Hij riep hen op hem een voorkeursstem te geven. Dat zou de enige manier zijn waarop hij aandacht voor het probleem kan vragen.

Wilders is volgens Brinkman als 'op en top democraat' ook voor een democratische PVV, maar hij wil dat op termijn regelen. "Ik denk niet dat dat verstandig is. Nu staan we er goed voor, we gaan een goede verkiezingsuitslag halen, we moeten die mensen winnen en houden door democratischer en transparanter te worden."

Brinkman erkende dat er een risico bestaat dat Wilders hem uit de fractie zet. Hij wees er wel op dat hij dan nog steeds aan de verkiezingen meedoet, waardoor de PVV dan een zetel aan hem kwijt kan raken.
Van muiterij was volgens hem geen sprake, hij zei nog steeds volledig achter het partijprogramma te staan.

http://www.trouw.nl/nieuws/politiek/article3065436.ece/Brinkman_voor_democratischer_PVV.html

Nu zal het er wel mee te maken hebben dat Brinkman relatief laag op de kieslijst staat maar had niet verwacht dat hij ging zagen aan de stoelpoten van Wilders. Benieuwd wat de reactie is van Wilders zelf.
 
Wat je zegt, de reactie van Wilders is nu "bepalend". Ik ben benieuwd.
 
Hoeveelste staat hij op de lijst, weet iemand dat?
 
Back
Naar boven