koentrao10
Cool Novice
- Lid geworden
- 4 feb 2013
- Berichten
- 66
- Waardering
- 2
- Lengte
- 1m80
- Massa
- 81kg
- Vetpercentage
- 12%
Ik ben sinds september begonnen met mijn Bulk-schema. Ik moet daarbij vermelden dat ik elke dag deze fora lees. Ik ben vooral iemand die veel informatie inwint en dit uitprobeert, zonder al te veel te vragen. Ik ben van mening dat voor iedereen wat anders werkt en ben daarom veel uit gaan proberen. Ik ben 26 jaar en weeg op het moment 76 kg, vrij droog en atletisch lichaam, dus moet veel moeite doen om (clean) aan te komen.
Vorig jaar oktober ben ik weer actief begonnen met fitness. Bij mij is het alles of niets. Ik ben weer een jaar bezig en krijg veel complimenten en bewondering over mijn "strenge regime" waaronder bijvoorbeeld geen alcohol. Ik heb van mei tot en met augustus een cut-schema gevolgd en ben hier naar de 73 kg gegaan met ongeveer 12% BF. (Alhoewel ik vaak foto's zie van mensen die zeggen dat ze 8% hebben, ziet het er niet naar uit dat ik meer vet heb). Dit heeft de vet meting in de sportschool uitgewezen. Ik ga het nog meten via een huidplooimeter.
Mijn energiebehoefte per dag ligt rond de 2800 KCAL. Tijdens de CUT zat ik op 2400 KCAL en heb ik de laatste maand van de CUT heb ik geëxperimenteerd met het Ultimate Diet 2.0 van Lyle McDonald. Hier deed ik 4 dagen straight cutten 2 dagen carbloaden en 1 dag op onderhoud. In ieder geval zichtbaar resultaat mee gehaald.
Nu wil ik tijdens mijn bulk van de 76 kg naar de 85 a 86 kg komen binnen 8 maanden. Dit is volgens mij geen hele moeilijke opgave (denk ik), maar toch wil ik eens vragen om naar mijn schema te kijken. Ik wil als verhouding het volgende aanhouden, maar ben nog wel op zoek naar aanvulling dus:
2,5 gram eiwit per KG lichaamsgewicht = 760 KCAL = 22 %
1 gram vet per KG lichaamsgewicht = 684 KCAL = 20 %
overige KH is 489 gram KH = 1956 KCAL = 57 %
Ik lees dus verschillende dingen. Ik heb zelf aangehouden om in ieder geval 2,5 gram EW per kg binnen te krijgen en 1 gr vet per kg. Nu vraag ik me af of ik niet te hoog zit in KH. Daarnaast eet ik veel volkorenpasta en heel veel kip met rijst, zoals jullie kunnen zien. Wel vind ik het lastig om brood volledig te vervangen, alhoewel ik denk dat het zoutgehalte in volkorenbrood verwaarloosbaar is.
Zoals ik heb aangegeven heb ik geprobeerd alles uit de topics te halen en heb ik eerst zelf een jaar de informatie verzameld en geprobeerd om te kijken wat het beste werkt voor mezelf. Toch wil ik graag andere meningen horen.
Vorig jaar oktober ben ik weer actief begonnen met fitness. Bij mij is het alles of niets. Ik ben weer een jaar bezig en krijg veel complimenten en bewondering over mijn "strenge regime" waaronder bijvoorbeeld geen alcohol. Ik heb van mei tot en met augustus een cut-schema gevolgd en ben hier naar de 73 kg gegaan met ongeveer 12% BF. (Alhoewel ik vaak foto's zie van mensen die zeggen dat ze 8% hebben, ziet het er niet naar uit dat ik meer vet heb). Dit heeft de vet meting in de sportschool uitgewezen. Ik ga het nog meten via een huidplooimeter.
Mijn energiebehoefte per dag ligt rond de 2800 KCAL. Tijdens de CUT zat ik op 2400 KCAL en heb ik de laatste maand van de CUT heb ik geëxperimenteerd met het Ultimate Diet 2.0 van Lyle McDonald. Hier deed ik 4 dagen straight cutten 2 dagen carbloaden en 1 dag op onderhoud. In ieder geval zichtbaar resultaat mee gehaald.
Nu wil ik tijdens mijn bulk van de 76 kg naar de 85 a 86 kg komen binnen 8 maanden. Dit is volgens mij geen hele moeilijke opgave (denk ik), maar toch wil ik eens vragen om naar mijn schema te kijken. Ik wil als verhouding het volgende aanhouden, maar ben nog wel op zoek naar aanvulling dus:
2,5 gram eiwit per KG lichaamsgewicht = 760 KCAL = 22 %
1 gram vet per KG lichaamsgewicht = 684 KCAL = 20 %
overige KH is 489 gram KH = 1956 KCAL = 57 %
Ik lees dus verschillende dingen. Ik heb zelf aangehouden om in ieder geval 2,5 gram EW per kg binnen te krijgen en 1 gr vet per kg. Nu vraag ik me af of ik niet te hoog zit in KH. Daarnaast eet ik veel volkorenpasta en heel veel kip met rijst, zoals jullie kunnen zien. Wel vind ik het lastig om brood volledig te vervangen, alhoewel ik denk dat het zoutgehalte in volkorenbrood verwaarloosbaar is.
Zoals ik heb aangegeven heb ik geprobeerd alles uit de topics te halen en heb ik eerst zelf een jaar de informatie verzameld en geprobeerd om te kijken wat het beste werkt voor mezelf. Toch wil ik graag andere meningen horen.