1. Ontzet Notitie

Cals berekenen?

Topic in 'Voeding' gestart door Soulreaver, 28 okt 2002.

MuscleMeat to webshop

Bezoekers aanwezig in Topic (Leden: 0, Gasten: 1)

 1. Soulreaver

  Soulreaver Ripped Bodybuilder +15 jaar member Topic Starter

  Berichten:
  3.952
  Leuk Bevonden:
  0
  Geslacht:
  Man
  Karma:
  0
  Okeej, sr is verhuist en kan zich per heden weer volop op BB storten :) Nu wil ik eerst een goed schema op gaan stellen qua voeding aangezien ik nu toch met niemand meer rekening hoef te houden yeah :)

  Hoe bereken ik mijn dagelijkse cal. inname, er is een formule voor meen ik??
   
 2. man_of_magic

  man_of_magic Dutch Bodybuilder +15 jaar member

  Berichten:
  486
  Leuk Bevonden:
  3
  Geslacht:
  Man
  Karma:
  0
  Lengte:
  1m85
  Massa:
  90kg
  Vetpercentage:
  25%
 3. robrecht10

  robrecht10 Cool Novice +15 jaar member

  Berichten:
  188
  Leuk Bevonden:
  0
  Geslacht:
  Man
  Karma:
  0
  schaf je een voedingmiddelentabel aan
  in belgie: Nubel-tabel, daarin vind je de meest voedingsmiddelen met hun energiewaarde, koolhydr, vette (onver, verz) enz...soms ook met verschillende bereidingswijze
  echt handig!!!!!
   
 4. RiVer

  RiVer Cool Novice +15 jaar member

  Berichten:
  57
  Leuk Bevonden:
  0
  Geslacht:
  Man
  Karma:
  0
 5. BullDog

  BullDog Cool Novice Elite Member +15 jaar member

  Berichten:
  46
  Leuk Bevonden:
  0
  Geslacht:
  Man
  Karma:
  0
  Is een goede! Ik mis alleen de Specifiek Dynamische Werking. De grondstof wisseling wordt bepaald zonder voedsel in het maag - darm kanaal en aangezien vertering ook energie kost behoor je deze er ook bij te tellen.

  Bij consumptie van uitsluitend vet (jaja dit doet niemand) wordt de grondstof wisseling met zo'n 4% verhoogd. Koolhydraten verhogen de GS met 6-10% en eiwitten verhogen de GS met maar liefst 20-30%.

  Om op een mooi gemiddelde te komen verhoog je als niet sportend persoon de GS met 10%, maar als BB kun je de GS rustig met 15% verhogen. (ervan uitgaand dat je Kh/Prot/Vet verhouding 60/20/20 is).

  Betreffende de sporttoeslag van 10%. Dit gaat alleen op als je regelmatig (min. 3x per week) aan sport doet en de trainingssessie intensief genoeg is (min 1 uur). Maar dit zal voor jou wel geen probleem wezen.

  Maar als ik al zei, bovenstaande link is goed zat.
   
 6. Esperantisto

  Esperantisto Freaky Bodybuilder +15 jaar member

  Berichten:
  6.920
  Leuk Bevonden:
  25
  Geslacht:
  Man
  Karma:
  0
  Interessant, ik wist dat eiwitten geen efficiënte energiebronnen waren, maar had dat nooit doorberekend bij mijn calorie-inname voor het ketodieet. Nu blijkt dus dat ik niet in paniek had hoeven raken omdat een andere calorie-behoefte rekenmachine voor mij een lagere uitkomst had...
  Ik zit nu trouwens wel te balen.. steeds gehoord dat je 24 kcal x je lichaams gewicht moest eten bij een dieet en nu lees ik dat dit voor je vetvrije massa geldt.. dat maakt een forse slok op een borrel uit hoor! Wanneer je die arbeids- en sporttoeslagen er bij telt dan is het verschil wat kleiner, maar toch nog 200 kcal! Tenminste volgens die lijf etc. site.. daar wordt toch echt een te lage hoeveelheid eiwit en een te hoge hoeveelheid KH aangegeven.. en volgens mij zijn ze ook al van de anti-vet maffia.


  Die supermarkt gids is trouwens heel goed.. heb er een aantal artikelen gekocht (vooral specifieke dingen die ik gekocht had, zoals Nestlé rijstepap voor de carboloading) die geen voedingsinfo hadden.
  Verder ben ik wat afgeknapt op de voedingstabel die ik gekocht heb... deze gebruikt naar mijn smaak veel te weinig 100 g als maat maar gebruikt eetlepels en stuks...
  Da's balen als je net een superdeluxe digitale weegschaal hebt aangeschaft om weer eens wat minder met de losse pols te werken..
  het beste was als ze 2 waarden hadden gegeven of gewoon erachter bijgeschreven waar het op sloeg. Ik heb bijv. geen idee wat 1 eetlepel is.. die zijn nogal eens verschillend van maat heb ik gemerkt. En wat is een eetlepel? Afgestreken of gewoon vol?
   
  Laatst bewerkt: 1 dec 2002

Deel Deze Pagina

 1. Deze website gebruikt cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, uw ervaring aan te passen en u ingelogd te houden als u zich registreert.
  Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
  Ontzet Notitie