MuscleMeat

Cheque Drops


Bezoekers in topic

Mibolerone.png

200px-Miboleron3d.png


Mibolerone

IUPAC naam

(7α,17β)-17-hydroxy-7,17-dimethylestr-4-en-3-one

Ook bekend als

Cheque Drops

Farmaceutische & Chemische gegevens

Moleculaire massa basis:

302.4558 g/mol

Biol. beschikbaarheid:

?

Halveringstijd:

2-4 uren

Gebruik:

Toediening:

Oraal

Effectieve dosis:

Enkele druppels per dag (Sublinguaal)

Verkrijgbare dosissen:

Sublinguale druppels

Straatprijs:

Onbekend

Cheque Drops is de merknaam van de synthetische anabole steroïde mibolerone. Het werd door farmaceutisch bedrijf Upjohn ontwikkeld voor veterinair gebruik. Mibolerone is een krachtig androgeen met hogere affiniteit (1) en selectiviteit (2) voor de androgene receptor dan metribolone.


Geschiedenis
Mibolerone werd onder de merknaam Cheque Drops door het farmaceutisch bedrijf Upjohn in de jaren '60 en '70 op de markt gebracht.

Medisch gebruik
Mibolerone werd ontwikkeld voor veterinair gebruik, het medicijn zorgt ervoor dat teefjes (vrouwelijk honden) niet loops worden.

Gebruik in bodybuilding
Eigenschappen
Deze steroïde wordt beschouwd als de meest krachtige die ooit commercieel werd verhandeld. De androgene potentie is iets minder dan die van methyltrienolone, maar het kan nog aromatiseren, waardoor het ook de voordelen van oestrogeen heeft. Het enige product dat ooit in de handel was heeft echter nooit het volledige potentieel van deze drug benut. Het werd uitgebracht in de vorm van druppels en in hoeveelheden per microgram. De bedoeling is om een paar druppels in het eten van loopse vrouwelijke honden te doen, om hen onder controle te houden.

Menselijke atleten gebruikten een paar druppels onder de tong vóór een sportevenement of een training om hun agressieniveaus te doen toenemen, maar merkten weinig of geen anabole werking van deze drug, omdat het zo laag gedoseerd werd. Er was overigens weinig ruimte voor hogere doseringen, omdat zelfs in deze lage hoeveelheden er een ernstig negatief effect op de lever optreedt, bij gebruik dat langer dan 2 of 3 weken duurt. Dit demonstreert hoe giftig de stof miboleron voor de mens is.

Als het veilig was om oraal te gebruiken, zou slechts 5 mg per dag anaboler dan een hoog gedoseerde stack van een aantal van de krachtigste producten die er zijn. De potentie verschilt niet zoveel met die van methyltrienolone. Het heeft dezelfde androgene binding als trenbolon, mogelijk zelfs meer, omdat de affiniteit voor bindende structuren zelfs meer verlaagd werd vanwege de 17-alpha-alkylatie. Maar in tegenstelling tot methyltrienolone, is er ook nog aromatisering mogelijk naar testosteron, nog versterkt door het progestagene effect dat alle 19nor verbindingen lijken te hebben, wat het extreem anabole effect van mibolerone alleen maar verhoogt. Helaas is mibolerone ook een concurrent van methyltrienolone (metribolone) wat betreft hepatoxiciteit als gevolg van de 17-alpha-alkylatie, waardoor het compleet onveilig is om zelfs 5 mg per dag te gebruiken zonder mogelijk dodelijke gevolgen. Een veel betere keuze in dat verband zou trestolone (MENT) zijn, wat hetzelfde is als Mibolerone, maar niet de toxische 17-alpha-methyl-groep bezit. MENT werd echter nooit commercieel verhandeld ondanks dat het goed gedocumenteerd was voor gebruik als mannelijk anticonceptiemiddel (voor Mibolerone geldt hetzelfde).

ChequeDrops.gif


Cheque Drops

Bodybuilders en andere atleten moesten het dus doen met laag gedoseerde cheque drops om de steroïde actief te maken. Toch genoot het product een grote populariteit. Dit was voornamelijk veroorzaakt door de steroïden-goeroe Dan Duchaine. Dit was een van zijn vele obscure (en vaak gevaarlijke) ontdekkingen. Dezelfde persoon ontdekte ook DNP, een zeer gevaarlijke en krachtige fatburner. Vreemd genoeg waren cheque drops meer populair buiten het bodybuilding milieu. Met name boksers, voetballers en martiale kunstenaars die full contact vochten, hadden een voorliefde voor dit product en gebruikten het met groot succes ter verbetering van agressie vóór een belangrijke wedstrijd. Het kwam dan ook voor, dat bij een bijzonder agressief incident in het boksen, er wel eens het gerucht was dat Mibolerone de echte boosdoener was.

Ook het gebruik in andere sporten bleef niet duren, cheque drops zijn nu helemaal verdwenen uit de zwarte markt. Niemand heeft ze recent nog gezien, zelfs geen lege verpakking. Toch is het niet uitgesloten dat het product in de illegale handel zou kunnen opduiken. Het wordt namelijk in bepaalde landen nog steeds voor veterinair gebruik verkocht. Indien men zou willen zou het dus wellicht te vinden zijn. Maar vanwege de ernstige neveneffecten is het voor de meeste gebruikers niet de moeite waard.

Bijwerkingen
 • Gynecomastie (ontwikkeling van borsten) als gevolg van oestrogeenvorming

 • Benigne prostaathypertrofie of BPH (vergroting van de prostaat)

 • Acne en vette huid

 • Erectiestoornissen (tijdelijk)

 • Hoge bloeddruk en afname van de goede cholesterol

 • Vergrote kans op hartaandoeningen

 • Bij mannen kunnen de testikels tijdelijk krimpen indien er geen voorzorg voor wordt getroffen (Pregnyl)

 • Opgezwollen gezicht door vasthouden van water (problemen in de osmoseregeling)

 • Toename van het lichaamshaar

 • Alopecia androgenetica (haaruitval)

 • Vermannelijking en onvruchtbaarheid (bij vrouwen)

 • Verhoogde agressie

 • Insomnia

 • Zware belasting voor de lever (schadelijk bij langer dan 2 weken gebruik en/of hoog doseren)
Stacken en gebruik
Omdat het uiterst giftig is in hogere doseringen, en niet langer dan 2 weken kan worden gebruikt, kan men nauwelijks stacken met cheque drops. Een gebruiker kan ervoor kiezen om, voorafgaand aan een sportprestatie, een paar druppels sublinguaal (onder de tong) te nemen en zo energie en agressie te verhogen. Maar omdat er het risico is van onderdrukking van het natuurlijke testosteron, kunnen cheque drops het best gebruikt worden tijdens een kuur met andere anabole steroïden. In die zin is stacken met letterlijk alles mogelijk, en is het zowel geschikt voor gebruik tijdens de groei- als de cutfase, hoewel het geen directe invloed heeft op beide.

Miboleron is een niet-aromatiserende steroïde en kan niet langer dan twee weken worden gebruikt, het gebruik van een nakuur met Clomid of Nolvadex is daarom niet vereist. Het natuurlijke testosteron zal slechts gedeeltelijk worden onderdrukt en zou zich na de kuur weer moeten herstellen. Als gebruikers het stacken met andere steroïden, is een nakuur wel vereist. Niet vanwege de cheque drops, maar vanwege de andere steroïden. Voor personen die vatbaar zijn voor hypertensie, wordt het gebruik van een anti-hypertensief medicijn zoals Catapresan nog geadviseerd.

Gebruikersmeningen
Topics uit het Bodybuilding.nl anabolen forum:

Of start een nieuw topic.

Merken & producten
Upjohn

Cheque Drops

Sublingual drops

Referenties
 • 1. Murthy LR, Johnson MP, Rowley DR, Young CY, Scardino PT, Tindall DJ (1986). "Characterization of steroid receptors in human prostate using mibolerone". Prostate 8 (3): 241–53. PMID 2422638.

 • 2. Schilling K, Liao S (1984). "The use of radioactive 7 alpha, 17 alpha-dimethyl-19-nortestosterone (mibolerone) in the assay of androgen receptors". Prostate 5 (6): 581–8. PMID 6333679.
 

Naar boven