XXL Nutrition

Chinese piraten zetten betaaltelevisie op internet (1 bezoeker)

Bezoekers in dit topic

El Comandante

Massive Warrior
15 jaar lid
Lid geworden
7 mei 2003
Berichten
20.935
Waardering
13
PEKING - China is het broeinest geworden van een nieuwe technologie die live-televisiesignalen over het internet verspreidt. De exploitanten van betaaltelevisie zien zich daardoor met dezelfde soort piraterij geconfronteerd die ook al de muziek- en filmsector dupeerde.

Dat meldde de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal vrijdag. De praktijk verspreidt zich naar Europa, waar internetters op hun pc naar voetbalwedstrijden kijken die niet of alleen tegen betaling op televisie te zien zijn.


De technologie wordt peer-to-peer (P2P) streaming TV genoemd. Internetters kunnen daardoor overal ter wereld gratis televisiebeelden bekijken die worden uitgezonden via kabel, satelliet of ether. Iedereen met een snelle verbinding kan de benodigde software downloaden, die door diensten wordt aangeboden.

De actiefste aanbieders zitten in China, aldus The Wall Street Journal. Daar gebruikt een toenemend aantal internetters de diensten om zenders als MTV binnen te halen.

Ajax-Feyenoord

De Telegraaf meldde vrijdag dat Feyenoord-supporters al van de mogelijkheden gebruikmaken. Beelden van Ajax-Feyenoord zouden al zijn onderschept. In Nederland biedt Versatel voetbalbeelden aan via internet. De telecom- en kabelonderneming was vrijdag niet voor commentaar bereikbaar.
 
Ik schaam me te pletter en zeg af voor de DBB-meeting :eek: :(
 
:D beter laat dan nooit..........;)
 

Soortgelijke topics

Back
Naar boven