Fitness Seller

Sticky Cholesterol & Hart- en vaatziekten (1 bezoeker)

Bezoekers in dit topic

Er is absoluut niks mis met verzadigde vetten, integendeel juist.

En becel op brood kan wel. Maar je zou absoluut niet met plantaardige olie (muv kokosnootolie) moeten bakken/koken. Of bewerkte producten nemen die plantaardige olie bevatten.
 
Er is absoluut niks mis met verzadigde vetten, integendeel juist.

En becel op brood kan wel. Maar je zou absoluut niet met plantaardige olie (muv kokosnootolie) moeten bakken/koken. Of bewerkte producten nemen die plantaardige olie bevatten.

Er zijn meer plantaardige olieën waarmee je kan bakken/braden, arachide-olie bijv. is ook prima.

En verzadigde vetten passen binnen een gezond dieet, maar je moet ze ook niet onbeperkt naar binnen werken.
 
Er is absoluut niks mis met verzadigde vetten, integendeel juist.

En becel op brood kan wel. Maar je zou absoluut niet met plantaardige olie (muv kokosnootolie) moeten bakken/koken. Of bewerkte producten nemen die plantaardige olie bevatten.

Plantensterolen in becel verzwakken de absorptie van bepaalde vitamine. Daarnaast worden de vetten niet meer gehydrogeneerd zoals vroeger maar zijn nog altijd goedkope inferieure olieen gebruikt. Zoals zonnebloemolie etc. Daarnaast gaat door de verhitting bij fabricage veel van de goede werking verloren door de oxidatie.(niet hetzelfde als transvetten) En vetoplosebare vitamine gaan ook verloren. etc.






Er zijn meer plantaardige olieën waarmee je kan bakken/braden, arachide-olie bijv. is ook prima.

En verzadigde vetten passen binnen een gezond dieet, maar je moet ze ook niet onbeperkt naar binnen werken.

Arachideolie is ook prima. Wel rijk aan AA (30%) maar als je het puur als antikleeflaag gebruikt kan het geen kwaad.

Even rechtzetten: Arachideolie bevat helemaal geen AA, enkel LA:)
 
Laatst bewerkt:
Ik neem elke dag een schep cacaopoeder, dat is mijn creatine en het schijnt een wondermiddel te zijn voor je hart.

Wetenschappers stelden vast dat de consumptie van van cacao en de stoffen
die het bevat opmerkelijke positieve effecten heeft op onze bloeddruk en bloedcirculatie.
Dat blijkt uit een meta-analyse van 42 verschillende studies.

De fytonutriënten die cacaopoeder z’n hoge antioxidantenwaarden geeft zijn een groep stoffen,
polyfenolen genoemd en meer specifiek flavonoïdes.
Cacao bevat er meer van dan welk ander voedingsmiddel.

http://www.optimalegezondheid.com/is-cacaopoeder-gezond/
 
Plantensterolen zijn een grote scam, geen enkel bewijs dat ze het risico op hartziekten verkleiner.

Sugar is the big cause by oxidising LDL wat dan plakt aan sugar induced damage in the veins.
HDL cleared the LDL terug up tough.

Anyway hawthorn maakt je hart sterker en werkt voor arythemia, citris bioflavonoids and the synthetic version strengten the veins.
Prevent oxidation of LDL
Handb Exp Pharmacol. 2005;(170):263-300.
Dietary antioxidants and paraoxonases against LDL oxidation and atherosclerosis development.
Aviram M1, Kaplan M, Rosenblat M, Fuhrman B.
Author information

Abstract
Oxidative modification of low-density lipoprotein (LDL) in the arterial wall plays a key role in the pathogenesis of atherosclerosis. Under oxidativestress LDL is exposed to oxidative modifications by arterial wall cells including macrophages. Oxidative stress also induces cellular-lipid peroxidation, resulting in the formation of 'oxidized macrophages', which demonstrate increased capacity to oxidize LDL and increased uptake of oxidized LDL. Macrophage-mediated oxidation of LDL depends on the balance between pro-oxidants and antioxidants in the lipoprotein and in the cells. LDL is protected from oxidation by antioxidants, as well as by a second line of defense--paraoxonase 1 (PON1), which is a high-density lipoprotein-associated esterase that can hydrolyze and reduce lipid peroxides in lipoproteins and in arterial cells. Cellular paraoxonases (PON2 and PON3) may also play an important protective role against oxidative stress at the cellular level. Many epidemiological studies have indicated a protective role for a diet rich in fruits and vegetables against the development and progression of cardiovascular disease. A large number of studies provide data suggesting that consumption of dietary antioxidants is associated with reduced risk for cardiovascular diseases. Basic research provides plausible mechanisms by which dietary antioxidants might reduce the development of atherosclerosis. These mechanisms include inhibition of LDL oxidation, inhibition of cellular lipid peroxidation and consequently attenuation of cell-mediated oxidation of LDL. An additional possible mechanism is preservation/increment of paraoxonases activity by dietary antioxidants. This review chapter presents recent data on the anti-atherosclerotic effects and mechanism of action of three major groups of dietary antioxidants-vitamin E, carotenoids and polyphenolic flavonoids.

Anyway take your pic

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed?linkname=pubmed_pubmed&from_uid=25059399

Just find something a combo that protects against all the cardiotoxic things you come across in the westerm world, diet etc.
 
woe, nice, morgen ff doorspitten dit
 
Back
Naar boven