Fitness Seller

CLA en Omega-3 vetten (1 bezoeker)

Bezoekers in dit topic

dennis80

Cool Novice
15 jaar lid
Lid geworden
22 okt 2002
Berichten
60
Waardering
0
CLA schijnt goed voor vetverbranding en spieropbouwing. Heeft iemand hier ervaring mee?

Omega-3 vetten zijn vetten die verschikkelijk belangrijk voor je zijn maar word je dik van deze vetten?


Dennis
 
CLA is geen omega 3 maar dit terzijde.
Nu CLA doet helemaal niets aan de spieropbouw, het heeft een werking op vet maar werkt waarschijnlijk enkel bij mensen met een zeer hoog vet%.
Eerlijk gezegd vind ik dit een totaal overbodig supplement, dan liever vis-en lijnzaadolie
verder O 3 vetten maken niet dik nee, het zijn essentiele vetten, dit wil zeggen dat ze voor vanalles kunnen gebruikt worden en dus niet enkel als reserve opgeslagen in tegenstelling met verzadigde vetten.
 
Daarbij schijnt CLA ook de lever nog eens te vergroten...
 
Ja als je teveel neemt maken Omega vetten je dik.

Ook een teveel aan essentiele vetzuren word opgeslagen als reserve vet, en bevatten net als as ander vetten 9Kcal/gr.

De enige vetten die minder opslag hebben zijn MCT's omdat deze direct, zonder omzetting als brandstof gebruikt kunnen worden
 
Met CLA gebruikt je lichaam foute vetzuren als energiebron, dit heeft op lange termijn een lager vertpercentage als gevolg, maar is niet direct spieropbouwend!!!
 
The fatty acid conjugated linoleic acid (CLA) and the antioxidant R-(+)--lipoic acid (R-ALA) individually enhance glucose tolerance and insulin action on skeletal muscle glucose transport in the insulin-resistant obese Zucker rat. To date, no study has assessed the potential interactions between these 2 interventions in treating insulin resistance. The present study was designed to determine whether chronic treatment with CLA and R-ALA in combination would enhance skeletal muscle glucose transport to a greater extent than either intervention individually. CLA, R-ALA, or a combination treatment of R-ALA and CLA were administered to female obese Zucker rats for 20 days at low or high doses. Whereas low-dose R-ALA (10 mg/kg body weight) alone did not alter muscle glucose transport, low-dose CLA (0.3 g/kg) induced a significant increase (38%, P < .05) in insulin-mediated glucose transport in epitrochlearis, but not in soleus. Low-dose combination therapy brought about the greatest enhancement of insulin-mediated glucose transport in epitrochlearis [77%) and soleus [54%), with the latter effect being associated with a 50% reduction in protein carbonyls [an index of tissue oxidative stress) and a 33% diminution in muscle triglycerides. High-dose treatments with CLA [1.5 g/kg), R-ALA [50 mg/kg), and the combination of CLA and R-ALA elicited increases in insulin-mediated glucose transport in epitrochlearis [57%, 58%, and 77%) and soleus [32%, 35%, and 54%). However, whereas the individual high-dose treatments with CLA and R-ALA reduced protein carbonyls [63% and 49%) and triglycerides [29% and 28%) in soleus, no further reductions were observed with the high-dose combination treatment groups. These findings support a significant interaction between low doses of CLA and R-ALA for enhancement of insulin action on skeletal muscle glucose transport, possibly via reductions in muscle oxidative stress and in lipid storage.

[Link niet meer beschikbaar]
 
Back
Naar boven