Fitness Seller

Clostebol

Bezoekers in dit topic

200px-Clostebol.png


Clostebol

Acetaat-ester.png


Acetaat ester

IUPAC naam

Clostebol: (8S,9S,10R,13S,14S,17S)-4-chloro-17-hydroxy-10,13-dimethyl- 1,2,6,7,8,9,11,12,14,15,16,17-dodecahydrocyclopenta[a]phenanthren-3-one
Megagrisevit Mono: 4-chloro-androst-4-en-3-one,17b-ol

Ook bekend als

Megagrisevit Mono

Farmaceutische & Chemische gegevens

Moleculaire massa basis:

322.874 g/mol

Moleculaire massa ester:

60.0524 (acetic acid, 2 carbons)

Biol. beschikbaarheid:

?

Halveringstijd:

?

Gebruik:

Toediening:

Intramusculair

Effectieve dosis:

20-50 mg / dag

Verkrijgbare dosissen:

15 mg tabs of 10 mg/1.5 ml injecties

Straatprijs:

5-7 $ per vial megagrisevit mono (1.5 ml)

Clostebol (generieke naam), gewoonlijk als de ester clostebol acetaat, is een synthetische anabole androgene steroïde en werkzame stof in het Duitse medicijn Megagrisevit Mono. Clostebol is de 4-chloor afgeleide van het natuurlijke hormoon testosteron. Het is een zwakke anabole steroïde die vroeger vaak werd gebruikt door de Duitsers tijdens hun gloriedagen van de Olympische Spelen. De chlorering heeft als doel de omzetting naar DHT en oestrogeen te voorkomen. Hoewel dit voor bepaalde bodybuilders een gewenste eigenschap is, werd de steroïde nooit populair, waarschijnlijk door slechte beschikbaarheid en het zwakke karakter in vergelijking met testosteron.


Medisch gebruik
  • Vervanging van mannelijke geslachtshormonen bij mannen met een androgeen-deficiëntie, bijvoorbeeld als gevolg van verlies van beide teelballen.

  • De behandeling van bepaalde zeldzame vormen van aplastische anemie die (kunnen) reageren op anabole androgenen.

  • Het behandelen van bepaalde katabole aandoeningen, bijvoorbeeld na ernstige trauma's.
Clostebol acetaat wordt ook gebruikt in dermatologische en oogheelkundige preparaten.

Gebruik in bodybuilding
Eigenschappen
Clostebol onder de naam Steranabol wordt niet meer gemaakt en bestaat ook niet meer op de markt. Bijgevolg zijn alle producten die onder deze naam worden verkocht nep. De naam Steranabol kan ook verwarrend zijn, omdat het farmaceutisch bedrijf Farmitalia nog steeds de producten 'Steranabol Depot' en 'Steranabol Ritardo' maakt, maar dit zijn beiden vormen van het van nandrolon afgeleide oxabolon cypionaat (Steranabol). Het werkzame bestanddeel clostebol acetaat wordt echter nog steeds gebruikt in de Duitse product Megagrisevit Mono, maar vanwege de lange naam, refereert men naar deze steroïde met Steranabol of de farmaceutische naam, clostebol.

Structureel gezien is clostebol gewoonweg testosteron met een toegevoegde chloor-groep bij de 4-positie. Dit is op zich heel ingenieus. Er zijn vele andere structurele veranderingen mogelijk om te voorkomen dat een steroïde een interactie heeft met bepaalde enzymen, maar zelden is een aanpassing zo eenvoudig als deze. Door een structurele wijziging boven op de 4-positie, kan het niet 5-alfa gereduceerd worden tot dihydrotestosteron, waardoor een meer androgene vorm geen toegang krijgt tot androgeen-specifieke weefsels zoals hoofdhuid, prostaat en huid. Op deze manier vermijd men alle problemen in verband met DHT vorming zoals extreme gevallen van acne en haaruitval. Maar ook aromatisering wordt voorkomen, dus er wordt geen oestrogeen gevormd. Dat sluit vetwinst, opzwelling ('bloat') en het risico op borstvorming bij mannen (Gynecomastie|gynecomastie) uit. Dit heeft natuurlijk ook nadelen: het elimineren van het sterkere androgeen en alle oestrogene kenmerken, maakt dat deze steroïde lang niet meer zo krachtig is als de oorspronkelijke steroïde testosteron. Gebruikers die bang zijn voor de androgene en oestrogene bijwerkingen van testosteron kunnen dus kiezen voor deze steroïde. Maar dat betekend ook dat er aanzienlijk minder spiermassa zal gewonnen worden.

Deze steroïde is dus begrijpelijkerwijs eerder zwak en heeft weinig te bieden voor de ernstige gebruiker van anabole steroïden. Hoewel het in elk geval een vorm van testosteron is die perfect kan gebruikt worden gedurende een cut (bodybuildingdieet). Het is echter geen erg gebruiksvriendelijk geneesmiddel. Megagrisevit Mono injecties zijn er in 10mg per 1,5 ml injectie. Dat betekent dat 7,5 ml dagelijks moet worden geïnjecteerd. Dat zijn meer injecties dan wat de gemiddelde gebruiker zou wensen. Voor vrouwen kan deze steroïde interessant zijn vanwege het weinig androgene karakter, en een enkele injectie van 1,5 ml per dag kan reeds merkbare resultaten opleveren. Dat is niet het geval bij mannen.

260px-Clostagen1.jpg


Clostagen crème (India)

Hoewel het als dopingmiddel weinig appreciatie krijgt, is het medisch gezien eigenlijk een prima product. Het werd vaak gebruikt bij vrouwen en in de geriatrie met groot succes en een laag aantal bijwerkingen, en kan eventueel kinderen met groei-deficiëntie helpen. Ook voor aids-patiënten is clostebol wellicht ook een meer natuurlijke en effectieve manier van behandeling dan oxandrolon (Anavar) zonder dat de patiënt hoeft te lijden onder de gevolgen van oxymetholone- of testosteron-gebruik. Clostebol zou, indien het gehecht zou zijn aan een langere ester, mogelijk een goed medicijn kunnen zijn voor de behandeling van wasting diseases.

Er is een orale vorm van clostebol acetaat, onder dezelfde naam als Megagrisevit Mono, maar het heeft geen aanpassingen ondergaan die suggereren dat er sprake is van een verhoogde orale beschikbaarheid. Als zodanig zouden orale doseringen 10 tot 15 maal hoger moeten zijn om een vergelijkbaar effect op te wekken, en dus is dit niet erg rendabel.

Bijwerkingen
  • Onderdrukking van de natuurlijke testosteronproductie
Stacken en gebruik
Clostebol acetaat gestacked met een degelijke basis-steroïde kan voor het cutten een goede kuur vormen voor alle amateur-bodybuilders. 50-75 mg per dag tot elke twee dagen, gestacked met 300-400 mg Equipoise of Primobolan per week, en dit voor 8 tot 10 weken, zou een goede stack zijn voor het behoud en de bevordering van vetvrije, harde spiermassa bij cuttende bodybuilders. Niet-aromatiserende orale middelen zoals Winstrol, Anavar en Proviron kunnen ook een goede partij zijn.

Aangezien het niet kan aromatiseren, is het gebruik van anti-oestrogenen zinloos, en omdat er geen goede interactie meer is met het 5AR enzym, is de toevoeging van finasteride ook nergens voor nodig. Na langdurige behandeling kan HCG en Nolvadex of Clomid na de kuur worden geadviseerd, vanwege de onderdrukkende aard van een eventuele steroïden-stack. Maar algemeen gesproken kan clostebol worden beschouwd als een zeer veilige steroïde.

Gebruikersmeningen
Topics uit het Bodybuilding.nl anabolen forum:

Of start een nieuw topic.

Merken & producten
Elder

Clostagen

Cream: Clostebol Acetate 0.5% w/w , Neomycin Sulphate 0.5% w/w

Farmitalia

Alfa-trofodermin (I)

Transdermal Gel

Steranabol (I)

40 mg/2ml

Pharmacia

Megagrisevit Mono (G)

10 mg/1.5 ml

Megagrisevit Mono

15 mg tabs
Referenties
 
Back
Naar boven