1. Welkom!

  Bodybuilding.nl is een Nederlands-Vlaams forum voor iedereen die interesse heeft in krachtsport, bodybuilding of fitness, of gewoon wat aan zijn of haar gezondheid wilt doen. Je zal je eerst moeten aanmelden als je berichten wilt plaatsen. Klik op de rode button hieronder om verder te gaan. Als je berichten wilt bekijken kies dan een subforum uit de lijst hieronder.

  Aanmelden is GRATIS! Er zijn honderden extra opties beschikbaar voor aangemelde leden, en het duurt slechts 30 seconden of minder!

  "Ik kijk hier ook nog niet zo lang rond, en ben nog niet zo gek lang met de sport bezig. Ik heb ervaren dat je hier echt goed geholpen wordt." Mich Lees het bericht

  Snel, eenvoudig en gratis

Conditie stagneert

Discussie in 'Vetverlies en Conditietraining' gestart door Drangonky, 19 mei 2017.

Er is momenteel 1 gebruiker aanwezig in dit topic (0 leden en 1 gast).
Tags:
 1. Drangonky

  Drangonky Cool Novice Topic_Starter

  Berichten:
  225
  Leuk Bevonden:
  90
  Geslacht:
  Vrouw
  Lengte:
  1m85  Sinds ongeveer 6-8 weken ben ik actief met mijn conditie bezig. Waar ik de eerste week na 5minuten al hijgend op moet houden kan ik nu redelijk makkelijk 30m op de crosstrainer. Echter op niveau 1 en mn rpm schommelt rond de 70 max.
  De afgelopen 2 week merk ik geen enkele verbetering. Mijn hartslag zit na 1minuut al op 140 en na 3minuten op de 170-178 (leeftijd31).
  Ik fiets na 30m crosstrainer,aansluitend, vaak nog even 15m of de fiets waarbij mijn hartslag niet of nauwelijks nog onder 130 zakt.
  Is dit een fase waar ik doorheen moet of dit het maximaal haalbare voor dit hijgend paard?:p Iemand tips?
   
 2. GokuSsj3

  GokuSsj3 Cool Novice

  Berichten:
  116
  Leuk Bevonden:
  30
  Geslacht:
  Man
  Lengte:
  2m02
  Massa:
  90kg
  Vetpercentage:
  13%
  Je zou nog wat hiit trainingen kunnen toevoegen. Ik heb gemerkt dat kwa conditie ik veel heb aan hiit versies op de hometrainer/crosstrainer of roeien.

  Gisteren zelfs 10km hardgelopen (48min.50sec) terwijl ik in September voor het laatst heb gelopen. Doe zelf altijd Hiit trainingen. Ben zelf 33
   
  Drangonky vindt dit leuk.
 3. Cool Novice

  Cool Novice Dedicated Addict Elite Member Challenge Winner

  Berichten:
  1.156
  Leuk Bevonden:
  1.316
  Geslacht:
  Man
  Lengte:
  1m89
  Massa:
  90kg
  Vetpercentage:
  7%
  Na 6 tot 8 weken zit je nog lang niet op je maximumconditie, kijk maar naar wedstrijdduursporters. Je kunt intervaltrainingen afwisselen met duurtrainingen op lagere intensiteit. Met intervaltrainingen versterk je de pompfunctie van je hart waardoor het bloed krachtiger wordt rondgepompt en meer zuurstofafgifte plaatsvindt, wat leidt tot een verhoging van je VO2max (maximale zuurstofopnamevermogen). Duurtrainingen zorgen voor de ingroei van meer haarvaatjes rondom je spiervezels, waardoor meer zuurstof je spieren bereikt (creëert ook een vermogen van je VO2max). De waarheid ligt nog wat complexer en is voor het beantwoorden van je vraag niet relevant.

  Conclusie:
  Je kunt zeker nog een betere conditie krijgen. Ga in intervaltrainingen (zoals HIIT) wat dieper en wissel dit af met duurtrainingen op een lagere intensiteit (comfort zone). 6-8 weken biedt nog enorm veel ruimte voor verbetering en een periode van 2 weken is veel te kort om iets te meten.
   
 4. Drangonky

  Drangonky Cool Novice Topic_Starter

  Berichten:
  225
  Leuk Bevonden:
  90
  Geslacht:
  Vrouw
  Lengte:
  1m85
  I wish dat ik mn maximale conditie al bereikt had, loop nog steeds te hijgen:treuren:
  Ga nu iig even meer focus leggen op interval/hiit. Energie niveau wil nog wel eens schommelen maar hopelijk kan ik daar ook doorheen breken
   
 5. roei- en fietsfanaat

  roei- en fietsfanaat Dutch Bodybuilder

  Berichten:
  307
  Leuk Bevonden:
  229
  Geslacht:
  Man
  Lengte:
  1m82
  Massa:
  65kg
  Vetpercentage:
  10%
  Maximale conditie binnen 8 weken. Dat is jaren trainen inderdaad.
  Verder sluit ik m helemaal aan bij @Cool Novice
   Deel Deze Pagina