1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Cooking spray of olijfolie?

Discussie in 'Voeding' gestart door MrJ, 14 jun 2006.

Bezoekers aanwezig in Topic (Leden: 0, Gasten: 1)

  1. MrJ

    MrJ 10 year + member Elite Member Topic Starter

    Berichten:
    18.754
    Leuk Bevonden:
    163
    Geslacht:
    Man
    Lengte:
    1m83
    Massa:
    84kg
    Vetpercentage:
    12%
    De titel zegt het al, wat is te prefereren, een Cooking Spray gebruiken of gewoon good ol' olijfolie. :)

    Shoot!
     
  2. boogie

    boogie Huge Freak

    Berichten:
    7.452
    Leuk Bevonden:
    5
    Geslacht:
    Man
    Pam kent geen transvetten. dat schijnt goed te zijn, met name in de cut (transvetten verhitten is immers dodelijk).
    Eet al jaren met olijfolie en vind het prima zo. Wellicht dat het voor endo's in een westrijdcut een andere zaak is, maar goed.

    Eigenlijk dus een nutteloze reply mijner zijde :)
     
  3. Benni

    Benni ***** Elite Member

    Berichten:
    1.009
    Leuk Bevonden:
    0
    Geslacht:
    Man
    Pam cookingspray!

    Olijfolie is echter ook prima!
     
  4. Tjalle

    Tjalle Competitive Bodybuilder

    Berichten:
    2.899
    Leuk Bevonden:
    5
    Geslacht:
    Man
    Ik zou voor het natuurlijke gaan, olijfolie dus, weet zo niet de stats qua vetten van pam dus ... maarjah als je kurkdroog wilt staan zou ik dus pam kiezen bij lagere transvetzuren..
     
  5. MrJ

    MrJ 10 year + member Elite Member Topic Starter

    Berichten:
    18.754
    Leuk Bevonden:
    163
    Geslacht:
    Man
    Lengte:
    1m83
    Massa:
    84kg
    Vetpercentage:
    12%
    Maar hoeveel transvetten zitten er dan in olijfolie?

    (Moet mij toch echt eens gaan verdiepen in vetten :o )


    Nee hoor, absoluut niet. :thumbup:
     
  6. KaLe

    KaLe Mommy's little monster Elite Member

    Berichten:
    26.407
    Leuk Bevonden:
    389
    Geslacht:
    Man
    Lengte:
    1m69
    Massa:
    95kg
    Wanneer olijfolie (ja ook de speciale bakolie) de 100 graden bereikt, komen er transvetzuren vrij. Beter is nog om in roomboter te bakken (bereikt niet de 100 graden en komen er dus geen transvetten vrij). Kokosolie en archideolie schijnt ook goed te zijn.

    Maar geef mij maar PAMspray. Geen extra cals en transvetten en dus ideaal voor in de cut.

    Wil je toch in olijfolie bakken, gooi er dan een klein laagje water bij, zodat de olie onder de 100graden blijft. Gaat echter wel spetteren.
     
  7. Rob G

    Rob G 15 year + member Elite Member

    Berichten:
    27.148
    Leuk Bevonden:
    3.686
    Geslacht:
    Man
    Lengte:
    1m78
    Massa:
    88kg
    Vetpercentage:
    12%
    Die pamspray is die ook ergens te koop in de winkel, of Sligro of Macro ofzo? Of soortgelijke spray?
     
  8. MeDieViL

    MeDieViL Monstrous Giant

    Berichten:
    12.268
    Leuk Bevonden:
    594
    Geslacht:
    Man
    Lengte:
    2m30
    Massa:
    40kg
    Vetpercentage:
    > 50%
    zeker? ik dacht dat bij hoge temperaturen ging oxideren, en dat transvetten alleen vrijkomen door mechanische bewerking, zoals bij margarines
     
  9. KaLe

    KaLe Mommy's little monster Elite Member

    Berichten:
    26.407
    Leuk Bevonden:
    389
    Geslacht:
    Man
    Lengte:
    1m69
    Massa:
    95kg
    Sorry, je hebt helemaal gelijk (was al laat gister ;) )

    Hier staat het mooi uitgelegd
    http://www.refdag.nl/oud/gezo/981027gezo02.html
     
  10. KaLe

    KaLe Mommy's little monster Elite Member

    Berichten:
    26.407
    Leuk Bevonden:
    389
    Geslacht:
    Man
    Lengte:
    1m69
    Massa:
    95kg
    via internet bestellen.
     
  11. MeDieViL

    MeDieViL Monstrous Giant

    Berichten:
    12.268
    Leuk Bevonden:
    594
    Geslacht:
    Man
    Lengte:
    2m30
    Massa:
    40kg
    Vetpercentage:
    > 50%
    tijdje geleden had ik zo vloeibare margarine van bertoli gekocht, werd ook reclame voor gemaakt op tv door de overheid enzo om vloeibare margarines te kiezen

    ik dacht dat die veel beter waren omdat er geen transvetten inzaten, niet dus, nog altijd transvetten terwijl het niet gehard was, wat dan het voordeel van die margarines is weet ik ni, ik hou het int vervolg wel op kokos of olijfolie???
     
  12. KaLe

    KaLe Mommy's little monster Elite Member

    Berichten:
    26.407
    Leuk Bevonden:
    389
    Geslacht:
    Man
    Lengte:
    1m69
    Massa:
    95kg
    Olijfolie dus niet ;)
     
  13. pat21

    pat21 Lamme tak Elite Member

    Berichten:
    15.181
    Leuk Bevonden:
    433
    Geslacht:
    Man
    Ik eet elke dag 2 eetlepels olijfolie. Daarnaast gebruik ik het om vlees in te bakken. Ik gebruik onderstaande dus dan is het geen probleem als ik het goed heb?

     
  14. MeDieViL

    MeDieViL Monstrous Giant

    Berichten:
    12.268
    Leuk Bevonden:
    594
    Geslacht:
    Man
    Lengte:
    2m30
    Massa:
    40kg
    Vetpercentage:
    > 50%
    eerste persing mocht je dacht ik niet verhitten
     
  15. Benni

    Benni ***** Elite Member

    Berichten:
    1.009
    Leuk Bevonden:
    0
    Geslacht:
    Man
    Ik koop PAM altijd bij The Natural Health Company (www.tnhc.nl)
     
  16. wazzup

    wazzup Super Moderator Super Mod

    Berichten:
    34.290
    Leuk Bevonden:
    1.452
    Geslacht:
    Man
    Lengte:
    1m89
     
  17. KaLe

    KaLe Mommy's little monster Elite Member

    Berichten:
    26.407
    Leuk Bevonden:
    389
    Geslacht:
    Man
    Lengte:
    1m69
    Massa:
    95kg
    150 graden dan, weet ik veel ;) Maar waar het om gaat is dat roomboter minder verhit kan worden dan olieen. Plus dat het stabieler is, zodat het niet (of minder) oxideert.

    Maisolie ;)
     
  18. MacJunk

    MacJunk Cool Novice

    Berichten:
    47
    Leuk Bevonden:
    0
    Geslacht:
    Man
    Ik bak altijd in een grillpan en smeer alleen mijn vis/vlees met een keukenpapier in met olijfolie. (zorgt alleen maar voor dat je vlees niet aan de pan plakt)
    Je bakt dan zo mager dat ik me niet voor kan stellen dat PAM beter is.
    Waarschijnlijk wel veel duurder.
     
  19. KaLe

    KaLe Mommy's little monster Elite Member

    Berichten:
    26.407
    Leuk Bevonden:
    389
    Geslacht:
    Man
    Lengte:
    1m69
    Massa:
    95kg
    magerder dan pam? Pan is 0 kcal ;)
     
  20. gymnasia

    gymnasia Dutch Bodybuilder

    Berichten:
    420
    Leuk Bevonden:
    0
    Geslacht:
    Man
    ik gebruik wesson spray, hetzelfde als pam maar kost maar 5€ voor een bus waar je laaaaaaaaaaaang met doet...
     
Soortgelijke Topics

Deel Deze Pagina