timmyty
Novice
- Lid geworden
- 10 feb 2013
- Berichten
- 14
- Waardering
- 2
- Lengte
- 1m78
- Massa
- 67kg
- Vetpercentage
- 9%
Couscous met kip en kwark-saus
Hallo, Ik ben nieuw op dit forum en zal mij eerst even voorstellen.
Ik ben Tim, 18 jaar, en een jaar serieus aan krachttraining ( sinds kort 5x per week )
Ik hou heel erg van eten en koken. Daarom heb ik hier een gezond en lekker gerecht
Deze samenstelling is voor 1 persoon, de een eet wat meer dan de ander dus je zal het zelf een beetje aan kunnen passen, maar dit is iig de basis.
100gr couscous
1 eetlepel olijfolie
wat Ras-El hanout kruiden ( of een andere arabische kruiden )
0,5 eetlepel honing
Kipfilet ( hoeveelheid naar keuze )
4 gedroogde abrikoosjes
eetlepel pistachenoten
paar muntblaadjes
1 rode ui
Magere kwark
Bloem/meel ( is t zelfde toch ? )
kip kruiden
Snijd de kipfilet in in kleine lapjes en haal deze door wat Bloem/meel en kipkruiden. Snijd de rode ui, pistachenoten , abrikoosjes en muntblaadjes fijn. Meng de magere kwark met de honing en ras-el hanout kruiden en de muntblaadjes en doe dit in een kommetje. Zet het water voor de couscous op. Doe als alles gesneden is de kipfilet in de pan met olijfolie en doe hetzelfde met de couscous. zorg dat de kip goed gaar is en wanneer deze klaar is leg je de plakjes op een appart bord. Giet de couscous af en meng dit met de ui, pistachenoten en abrikozen. Doe dit nu op een bord en leg de kip er op. Doe lekker veel van het lekkere kwarksausje erover heen en serveer er nog sambal bij ( is lekker met de frisse kwarksaus, zelfs als je niet tegen pittig kan is dit goed te doen ) en je kan smullen !
Hallo, Ik ben nieuw op dit forum en zal mij eerst even voorstellen.
Ik ben Tim, 18 jaar, en een jaar serieus aan krachttraining ( sinds kort 5x per week )
Ik hou heel erg van eten en koken. Daarom heb ik hier een gezond en lekker gerecht
Deze samenstelling is voor 1 persoon, de een eet wat meer dan de ander dus je zal het zelf een beetje aan kunnen passen, maar dit is iig de basis.
100gr couscous
1 eetlepel olijfolie
wat Ras-El hanout kruiden ( of een andere arabische kruiden )
0,5 eetlepel honing
Kipfilet ( hoeveelheid naar keuze )
4 gedroogde abrikoosjes
eetlepel pistachenoten
paar muntblaadjes
1 rode ui
Magere kwark
Bloem/meel ( is t zelfde toch ? )
kip kruiden
Snijd de kipfilet in in kleine lapjes en haal deze door wat Bloem/meel en kipkruiden. Snijd de rode ui, pistachenoten , abrikoosjes en muntblaadjes fijn. Meng de magere kwark met de honing en ras-el hanout kruiden en de muntblaadjes en doe dit in een kommetje. Zet het water voor de couscous op. Doe als alles gesneden is de kipfilet in de pan met olijfolie en doe hetzelfde met de couscous. zorg dat de kip goed gaar is en wanneer deze klaar is leg je de plakjes op een appart bord. Giet de couscous af en meng dit met de ui, pistachenoten en abrikozen. Doe dit nu op een bord en leg de kip er op. Doe lekker veel van het lekkere kwarksausje erover heen en serveer er nog sambal bij ( is lekker met de frisse kwarksaus, zelfs als je niet tegen pittig kan is dit goed te doen ) en je kan smullen !
Laatst bewerkt: