MuscleMeat

Creatine inname: Wanneer en hoeveel (1 bezoeker)

Bezoekers in dit topic

baasb

Cool Novice
10 jaar lid
15 jaar lid
Lid geworden
12 nov 2005
Berichten
102
Waardering
1
He beste beren:D

Na het lezen van de creatine faq ben ik een hoop over de werking van creatine te weten gekomen. Ik kon echter niet goed vinden, hoeveel en wanneer je creatine moet nemen.

Ik wil vandaag gaan beginnen, en had in gedachten 1 theelepel creatine te nemen na het avondeten (dus een klein uurtje voor het trainen) en in de oplaadfase nogmaals 1 theelepel na het ontbijt.
Na de oplaadfase wil ik de inname dan beperken tot 1 theelepel na het avondeten.

Zit ik hiermee goed, of helemaal fout:P?

Graag suggesties;)
 
als het goed is staat het op de verpaking 20gram in de oplaatfase gedeeld door vier dus vijf gram per keer dat doe je twee weken en daarna fijv gram per dag en niet langer dan twee maanden gebruiken
 
Jep dat staat idd op de verpakking. Staat 5 gram gelijk aan 1 theelepel (niet afgevlakt)?, en is het moment (half uur - uur) voor het trainen de juiste.

Thanx alvast;)
 
graag gedaan
 
als het goed is staat het op de verpaking 20gram in de oplaatfase gedeeld door vier dus vijf gram per keer dat doe je twee weken en daarna fijv gram per dag en niet langer dan twee maanden gebruiken
haha die oplaadfase is bedacht door de industrie om je pot sneller leeg te krijgen. Je kunt gewoon continu een dosis van 5gr per dag gebruiken zonder oplaadfase of stop....
 
mijn creatine moet direct na de training .
tussen 8 en 12 gram per dag.
in bessesap of druivesap
 
Waneer:
Vlak voor en direct na de training

Hoeveel:
ca 2-3gr per keer
 
Na 't eten, is het niet zo dat je creatine het best op de nuchtere maag kan nemen??
 
Jep, 's-ochtends als je opstaat, en direct na je training samen met een banaantje ofzo..
 
Waneer:
Vlak voor en direct na de training

Hoeveel:
ca 2-3gr per keer

kun je hier non-stop mee door gaan of moet je een stop inlassen naar een bepaalde tijd?
 
Hoeveel creatine heb je nodig?

In de begindagen van creatine geloofde iedereen nog heilig in 'creatine laden'. Dat betekende dat je de eerste weken ongeveer twintig gram per dag nam, totdat je geen vooruitgang meer merkte. Daarna schakelde je over op een onderhoudsdosis van ongeveer twee tot drie gram per dag om vast te houden wat je had gewonnen. De industrie, die nu eenmaal veel creatine wil verkopen, houdt nog steeds vast aan dit schema.

Onderzoek heeft inmiddels geleerd, dat je dezelfde resultaten kun bereiken met vier tot vijf gram per dag. Het scheelt je handenvol geld.

Voor wat betreft de inname: gewone stervelingen, die niet hun hele leven kunnen inrichten naar de sport, kunnen de dosis van vijf gram het beste verdelen over twee tijdstippen per dag: het ontbijt en het moment na het trainen. Innemen met 'snelle koolhydraten'. De opname van de creatine door je spieren wordt daardoor versneld.

Hoe gebruik ik creatine….??

Ik denk dat ik zoiets als een geheime tip heb die tot nu toe nog bij iedereen heeft gewerkt. Mijn voorstel is het volgende: motiveer je de komende 30 dagen en stel je als doel in deze periode 6 kg lichaamsgewicht/spiermassa erbij te krijgen. 6 kg in de maand mag misschien overdreven klinken, maar ik meen het in alle ernst. Ik weet dat 6 kg in een maand realistisch is, want ik heb mijn speciale methode al met meerdere atleten succesvol in praktijk gebracht. Het goede en eenvoudige daarbij is dat U noch uw trainings- noch uw voedingsschema hoeft te wijzigen.

Je moet het volgende doen: het spierstelsel, meer bepaald de afzonderlijke spiercellen bezitten de fenomenale eigenschap uit te kunnen zetten en hun volume in enkele weken 15-20% te vergroten. Voorwaarde is een verhoogde diffusie (transport) van bepaalde voedende substanties en vloeistoffen uit de bloedsomloop naar de spiercellen. Men kan zich de spiercellen daarbij voorstellen als een opblaasbare ballon die groter en groter wordt. Omdat spiercellen voor ca. 70% uit water bestaan gaat het bij de vergroting van bet celvolume niet alleen om een volledig natuurlijk, maar ook om een wenselijk proces. Want als het celvolume eenmaal is vergroot dan reageert het lichaam in de volgende fase met een verhoogde accumulatie van aminozuren in de spiercellen. En zoals iedereen weet zijn aminozuren de basisbouwstenen van het spierstelsel.
Nu het praktische deel.

Wat U nodig hebt zijn vier verschillende substanties tegelijkertijd: creatine, glutamine, water en lichaamseigen insuline. Gebruik daarvoor de producten Creatine Monohydraat en het Glutamine Plus Transportsysteem Matrix, of Vanadyl, of nog goedkoper koop wat Dextrose (Dextro Energie), vruchtensuiker en zelfs limonadesiroop voldoet uitstekend, en ga als volgt te werk:
Tijdens uw 30 dagencyclus neemt U elke morgen direct na bet opstaan op nuchtere maag een dosis Creatine (2 maatlepels) en een dosis Glutamine Plus (2 maatlepels) met 750 ml water in. Zorg ervoor genoeg water te drinken en wacht ongeveer 30 minuten voordat U uw ontbijt verteert. Dit garandeert een volledige assimilatie en geeft uw lichaam de tijdom met de teweeggebrachte afgifte van insuline en de grote watertoevoer de voedende substanties uit de maag naar bet bloed en dan naar de spiercellen te pompen.

Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat creatine na de inname relatief probleemloos van de maag via de spijsverteringsorganen in bet bloed belandt. Beslissend is wat er met de creatine in bet bloed gebeurt. Ret lichaam transporteert creatine via de bloedstroom ofwel naar de nieren waar bet in bet afvalproduct creatinine wordt omgezet - een proces dat moet worden vermeden - of creatine wordt aan bindingsproteines gekoppeld en naar de spiercellen getransporteerd.

Het lichaamseigen hormoon insuline geeft hierbij de doorslag, want insuline activeert de reeds genoemde creatinebindingsproteïnen. Hoe meer insuline er beschikbaar is op het moment van de creatine-inname resp. hoe effectiever de insuline werkt, des te meer creatine kan er bijgevolg naar de spiercellen worden getransporteerd. In principe zijn er drie mogelijkheden om positief in te werken op insuline en zo de werking van creatine te verbeteren. Één manier is de inname van Vanadyl Sulfaat, een sporenelement met een werking die gelijk is aan insuline. De tweede mogelijkheid is gebruik van creatine met een transportmatrix (hierover wordt nogal geheimzinnig gedaan, maar het zijn dus eigenlijk gewoon stoffen (suikers) die een insulinerespons oproepen), de derde mogelijkheid is deze insulinepiek zelf op te wekken door de creatine te gebruiken met snelle koolhydraten zoals limonadesiroop, vruchtensap,druivensuiker etc.

Dezelfde Creatine HP/Glutamine Plus/water drink neemt U later nog eens in en wel direct na uw training. Aangezien de glycogeenreservoirs na de training leeg zijn en de spiercellen extreem goed reageren op insuline zal de opnieuw teweeggebrachte afgifte van insuline in combinatie met de grote watertoevoer (750 ml) de creatine- en glutaminemoleculen binnen een paar minuten in de spiercellen persen.

Zelfs als u als normale creatine of glutamine gebruikt moet u mijn methode een kans geven. Ik ben er zeker van dat uw spiercellen pas met mijn speciale methode de grens bereiken van hun capaciteit om creatine en glutamine te accumuleren en dat u alleen zo de maximaal mogelijke celvergroting uit uw spieren haalt. Probeer bet gewoon: twee drankjes per dag met telkens 750 ml water, 's ochtends op nuchtere maag en direct na de training. Je zult zien dat ik gelijk heb: 6 kg stevige spiermassa in 30 dagen!

Bron: weet ik niet meer
 
geen laadfase, je spieren kunnen maar 3 gram per dag opnemen, de rest wordt door de urine uitgescheiden of als vocht in je lichaam opgeslagen, daarom krijgen gebruikers van creatine die de eerste week laden ook vaak vocht bij de enkels/knieen/hoofd, omdat er teveel creatine in het lichaam aanwezig is

verder is 2 tot 3 gram per dag voldoende, dit kun je bijv. 6 weken op en af doen of gewoon het hele jaar door.

op niet trainingsdagen: 's ochtends innemen
op trainingsdagen: na de training innemen

inname: met een suikerhoudende drank, dan wordt het sneller opgenomen..

tip: drink niet te veel koffie tijdens je crea-kuurtje, caffeine breekt de creatine in je lichaam weer af
 
geen laadfase, je spieren kunnen maar 3 gram per dag opnemen, de rest wordt door de urine uitgescheiden of als vocht in je lichaam opgeslagen, daarom krijgen gebruikers van creatine die de eerste week laden ook vaak vocht bij de enkels/knieen/hoofd, omdat er teveel creatine in het lichaam aanwezig is

verder is 2 tot 3 gram per dag voldoende, dit kun je bijv. 6 weken op en af doen of gewoon het hele jaar door.

op niet trainingsdagen: 's ochtends innemen
op trainingsdagen: na de training innemen

inname: met een suikerhoudende drank, dan wordt het sneller opgenomen..

tip: drink niet te veel koffie tijdens je crea-kuurtje, caffeine breekt de creatine in je lichaam weer af

Creatine in urine?

Bij sommige ziekten komt het inderdaad voor de er veel creatine in de urine zit. Meestal is er dan sprake van ernstig nierfalen. Maar je krijgt zoiets niet door creatine te nemen. Net zo min als je suikerziekte krijgt door suiker. Die aangetroffen creatine is het gevolg, niet de oorzaak van een ziekte.

Creatine en cafeine gaan niet samen
Een team Leuvense onderzoekers dat het witte poeder al langer onderzoekt meldt dat cafeine de effecten van creatine teniet doet. Maar dat wisten ze al.
De Leuvenaren ontdekten dat creatine de tijd die spiervezels nodig hebben om na een samentrekking tot rust te komen met vijf procent verkort. De onderzoekers denken dat dit effect de prestatiebevorderende effecten van creatine voor een deel verklaart.
Als de proefpersonen niet alleen creatine, maar ook cafeine gebruikten, verdween het effect. De dosis cafeine was aan de hoge kant: 5 milligram per kilo lichaamsgewicht.(1) Weeg je honderd kilo, dan zijn dat ongeveer zeven koppen koffie.

Op basis hiervan kun je dus niet zeggen dat een kopje koffie voor de training de effecten van creatine teniet doet. Je kunt alleen zeggen dat zeven koppen koffie per dag een deel van de krachtbevorderende werking van creatine teniet doen.
Maar dat is nog niet alles.
De Leuvenaren ontdekten al eerder een andere wisselwerking tussen creatine en cafeine. Bij proefpersonen die dezelfde dosis cafeine hadden verorberd nam de hoeveelheid arbeid die de proefpersonen konden verzetten niet toe. Vooral na het eerste setje werd het verschil tussen de proefpersonen, die alleen creatine hadden gekregen, en de proefpersonen, die zowel cafeine als creatine hadden gebruikt, merkbaar.
Proefpersonen die creatine hadden gekregen konden 10 tot 23 procent meer arbeid verzetten dan de sporters die geen creatine kregen. Maar dat effect verdween volledig als de creatinesporters ook cafeine kregen. Toch nam de hoeveelheid creatine in hun spieren wel toe. Alleen zorgt de cafeine ervoor dat het de spiercellen daar niets mee kunnen.
Bronnen
1. Hespel P, 't Eijnde BO, Van Leemputte M. Opposite actions of caffeine and creatine on muscle relaxation time in humans. J Appl Physiol 2002 Feb;92(2):513-8.
2. Vandenberghe K, Gillis N, Van Leemputte M, Van Hecke P, Vanstapel F, Hespel P. Caffeine counteracts the ergogenic action of muscle creatine loading. J Appl Physiol 1996 Feb;80(2):452-7.


Hieruit kun je dus eigenlijk opmaken dat alleen bij extreem caffeine gebruik de invloed van creatine op je lichaam beinvloed.

Verder vraag ik me persoonlijk eigenlijk wel af hoe het zit als je een paar uur na het nemen van je creatine, caffeine gebruikt of dit dan nog wel invloed heeft, ik denk dat de meeste creatine dan toch al is opgenomen door je lichaam... Of zie ik dit verkeerd?
 
He beste beren:D

Na het lezen van de creatine faq ben ik een hoop over de werking van creatine te weten gekomen. Ik kon echter niet goed vinden, hoeveel en wanneer je creatine moet nemen.

Ik wil vandaag gaan beginnen, en had in gedachten 1 theelepel creatine te nemen na het avondeten (dus een klein uurtje voor het trainen) en in de oplaadfase nogmaals 1 theelepel na het ontbijt.
Na de oplaadfase wil ik de inname dan beperken tot 1 theelepel na het avondeten.

Zit ik hiermee goed, of helemaal fout:P?

Graag suggesties;)
Monohydraat= een oplaadfase van 5a6 dagen(4x5gr verdeeld over 1 dag), na de oplaadfase, 1theelepel op nuchtere maag(bij het ontwaken!!!) en 1 na u trainning met snelle carbs vb fruitsap,of gwn in u shake (maar dan wel met water maken,anders is het kermis op wc he:D )
 
Hoeveel creatine heb je nodig?

In de begindagen van creatine geloofde iedereen nog heilig in 'creatine laden'. Dat betekende dat je de eerste weken ongeveer twintig gram per dag nam, totdat je geen vooruitgang meer merkte. Daarna schakelde je over op een onderhoudsdosis van ongeveer twee tot drie gram per dag om vast te houden wat je had gewonnen. De industrie, die nu eenmaal veel creatine wil verkopen, houdt nog steeds vast aan dit schema.

Onderzoek heeft inmiddels geleerd, dat je dezelfde resultaten kun bereiken met vier tot vijf gram per dag. Het scheelt je handenvol geld.

Voor wat betreft de inname: gewone stervelingen, die niet hun hele leven kunnen inrichten naar de sport, kunnen de dosis van vijf gram het beste verdelen over twee tijdstippen per dag: het ontbijt en het moment na het trainen. Innemen met 'snelle koolhydraten'. De opname van de creatine door je spieren wordt daardoor versneld.

Hoe gebruik ik creatine….??

Ik denk dat ik zoiets als een geheime tip heb die tot nu toe nog bij iedereen heeft gewerkt. Mijn voorstel is het volgende: motiveer je de komende 30 dagen en stel je als doel in deze periode 6 kg lichaamsgewicht/spiermassa erbij te krijgen. 6 kg in de maand mag misschien overdreven klinken, maar ik meen het in alle ernst. Ik weet dat 6 kg in een maand realistisch is, want ik heb mijn speciale methode al met meerdere atleten succesvol in praktijk gebracht. Het goede en eenvoudige daarbij is dat U noch uw trainings- noch uw voedingsschema hoeft te wijzigen.

Je moet het volgende doen: het spierstelsel, meer bepaald de afzonderlijke spiercellen bezitten de fenomenale eigenschap uit te kunnen zetten en hun volume in enkele weken 15-20% te vergroten. Voorwaarde is een verhoogde diffusie (transport) van bepaalde voedende substanties en vloeistoffen uit de bloedsomloop naar de spiercellen. Men kan zich de spiercellen daarbij voorstellen als een opblaasbare ballon die groter en groter wordt. Omdat spiercellen voor ca. 70% uit water bestaan gaat het bij de vergroting van bet celvolume niet alleen om een volledig natuurlijk, maar ook om een wenselijk proces. Want als het celvolume eenmaal is vergroot dan reageert het lichaam in de volgende fase met een verhoogde accumulatie van aminozuren in de spiercellen. En zoals iedereen weet zijn aminozuren de basisbouwstenen van het spierstelsel.
Nu het praktische deel.

Wat U nodig hebt zijn vier verschillende substanties tegelijkertijd: creatine, glutamine, water en lichaamseigen insuline. Gebruik daarvoor de producten Creatine Monohydraat en het Glutamine Plus Transportsysteem Matrix, of Vanadyl, of nog goedkoper koop wat Dextrose (Dextro Energie), vruchtensuiker en zelfs limonadesiroop voldoet uitstekend, en ga als volgt te werk:
Tijdens uw 30 dagencyclus neemt U elke morgen direct na bet opstaan op nuchtere maag een dosis Creatine (2 maatlepels) en een dosis Glutamine Plus (2 maatlepels) met 750 ml water in. Zorg ervoor genoeg water te drinken en wacht ongeveer 30 minuten voordat U uw ontbijt verteert. Dit garandeert een volledige assimilatie en geeft uw lichaam de tijdom met de teweeggebrachte afgifte van insuline en de grote watertoevoer de voedende substanties uit de maag naar bet bloed en dan naar de spiercellen te pompen.

Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat creatine na de inname relatief probleemloos van de maag via de spijsverteringsorganen in bet bloed belandt. Beslissend is wat er met de creatine in bet bloed gebeurt. Ret lichaam transporteert creatine via de bloedstroom ofwel naar de nieren waar bet in bet afvalproduct creatinine wordt omgezet - een proces dat moet worden vermeden - of creatine wordt aan bindingsproteines gekoppeld en naar de spiercellen getransporteerd.

Het lichaamseigen hormoon insuline geeft hierbij de doorslag, want insuline activeert de reeds genoemde creatinebindingsproteïnen. Hoe meer insuline er beschikbaar is op het moment van de creatine-inname resp. hoe effectiever de insuline werkt, des te meer creatine kan er bijgevolg naar de spiercellen worden getransporteerd. In principe zijn er drie mogelijkheden om positief in te werken op insuline en zo de werking van creatine te verbeteren. Één manier is de inname van Vanadyl Sulfaat, een sporenelement met een werking die gelijk is aan insuline. De tweede mogelijkheid is gebruik van creatine met een transportmatrix (hierover wordt nogal geheimzinnig gedaan, maar het zijn dus eigenlijk gewoon stoffen (suikers) die een insulinerespons oproepen), de derde mogelijkheid is deze insulinepiek zelf op te wekken door de creatine te gebruiken met snelle koolhydraten zoals limonadesiroop, vruchtensap,druivensuiker etc.

Dezelfde Creatine HP/Glutamine Plus/water drink neemt U later nog eens in en wel direct na uw training. Aangezien de glycogeenreservoirs na de training leeg zijn en de spiercellen extreem goed reageren op insuline zal de opnieuw teweeggebrachte afgifte van insuline in combinatie met de grote watertoevoer (750 ml) de creatine- en glutaminemoleculen binnen een paar minuten in de spiercellen persen.

Zelfs als u als normale creatine of glutamine gebruikt moet u mijn methode een kans geven. Ik ben er zeker van dat uw spiercellen pas met mijn speciale methode de grens bereiken van hun capaciteit om creatine en glutamine te accumuleren en dat u alleen zo de maximaal mogelijke celvergroting uit uw spieren haalt. Probeer bet gewoon: twee drankjes per dag met telkens 750 ml water, 's ochtends op nuchtere maag en direct na de training. Je zult zien dat ik gelijk heb: 6 kg stevige spiermassa in 30 dagen!

Bron: weet ik niet meer

Maar ik snap iets niet, moet je het nou innemen met vruchtensap of water?
en 750ml liter is echt veel, bijna 1 liter :eek:,ik kan niet zoveel in een keer drinken, kan het ook met minder?

en is dit de goede vanadyl http://www.perfectbody.nl/product_template.htm?product=87&session_id=0571b87aa8f4e45a88c08a7e6138da02
 
Laatst bewerkt:
Waneer:
Vlak voor en direct na de training

Hoeveel:
ca 2-3gr per keer

Je zult wel gelijk hebben, maar waarom is het goed om voor en na de training CM in te nemen?
Mij lijkt het beter om alleen na de training in te nemen omdat de opname dan veel beter is:dunno:
 
Ik doe gewoon 4 keer per dag een schep droog poeder in mijn mond en dan wegspoelen met water. Niet zo zeuren over hoe en wat, gewoon omlaag werken dat spul.
 
Ff checken.

Caffeine and creatine, dont mix? Ik neem altijd een kop koffie voor eht trainen, maar dat kan ik dus beter niet doen? Of is dat alleen in extreme mate slecht?
 
Laatst bewerkt:
Back
Naar boven