Juanh
Cool Novice
- Lid geworden
- 11 aug 2014
- Berichten
- 30
- Waardering
- 0
- Lengte
- 1m88
- Massa
- 89kg
- Vetpercentage
- 11%
Beste Forum leden!
Omdat ik destijds veel informatie bij elkaar heb moeten zoeken en dankbaar was dat mensen hun ervaringen deelde zodat ik daarvan kon leren heb ik besloten een klein logje te maken van mijn cut periode (nu in de 10e week). Hierin valt te zien welke resultaten ik behaald heb en met welke voeding. Ik hoop dat sommige er wat aan hebben! Tevens heb ik zelf meteen nog een vraag, zoals te zien zit ik nu op 10,34%.
Ik wil door cutten tot ongeveer 8% echter gaat het vrij moeizaam de laatste anderhalve week. Ik merk dat ik wat minder energie heb om te knallen zoals voorheen en dat het verliezen van vet langzamer gaat. Ik ben dan ook begonnen met ochtendcardio op nuchtere maag (30 min, medium tempo) maar de vraag is, wie heeft er nog meer tips om nog even door te knallen naar de 8%?
Resultatenschema:
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Week Fase Dag Datum Tijd Gewicht Plooi buik Plooi bovenbeen Plooi Bicep Plooi tricep Plooi schouder V. percentage
0 Cut Woe 16-jul 11:00 79,4 kg 14 mm 20 mm
1 Cut Woe 25-jul 11:00 79,9 kg 12 mm 18 mm 5 mm 7 mm 14 mm 15.55%
2 Cut Woe 30-jul 11:00 79,6 kg 10 mm 17,5 mm 5,5 mm 7 mm 13,5 mm 14.90%
3 Cut Woe 6-aug 11:00 79,6 kg 10 mm 18 mm 5 mm 6 mm 14 mm 14.55%
4 Cut Woe 13-aug 11:00 79,2 kg 8,5 mm 16 mm 5 mm 6 mm 12,5 mm 13.49%
5 Cut Woe 20-aug 11:00 79,0 kg 8,5 mm 15 mm 4,5 mm 5,5 mm 12 mm 12.95%
6 Cut Woe 27-aug 11:00 79,1 kg 8 mm 14 mm 4,5 mm 5 mm 12,5 mm 12.73%
7 Cut Woe 3-sep 11:00 79,8 kg 6,5 mm 11 mm 4 mm 6 mm 11 mm 11.69%
8 Cut Woe 10-sep 11:00 79,6 kg 6 mm 10 mm 3,5 mm 5 mm 11 mm 10.80%
9 Cut Woe 17-sep 11:00 78,6 kg 5,5 mm 9,5 mm 3,5 mm 5 mm 10,5 mm 10.34%
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Uiteraard is de bovenbeen plooi geen onderdeel van de vierpuntsmeeting. Ik heb dit gewoon apart voor mezelf bijgehouden om een idee te hebben.
Het voedingsschema wat ik hierbij gebruikt heb is als volgt:
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
11:00 Maaltijd 1 Kcal Koolhydraten Eiwitten Vetten
140 gr. 3 eieren, 1 dooier 101 0 11,5 7
50 gr. 1 bruine boterham 75 13 2,5 1
1x Beleg 50
14:00 Maaltijd 2
300 gr. Spinazie 45 6 6 3
30 gr. Whey shake 113 3 24 2
17:00 Maaltijd 3
A. 200 gr. Kipfilet 210 2 41 4
B. 150 gr. Biefstuk 250 0 48 7
C. 200 gr. Duitse biefstuk 250 3 41 8
D. 100 gr. Runder tartaar 180 0 22 10
100 gr. Zilvervliesrijst 360 75 8 3
A. 200 gr. Broccoli 52 1,5 6 1,5
B. 200 gr. Bloemkool 40 6 4 0
C. 200 gr. Spruiten 70 6 3 0
D. 300 gr. Spinazie 45 6 6 3
20:00 Maaltijd 4
500 gr. Magere franse kwark 265 22,5 18 1
30 gr. Paranoten 204 1,5 4 20
5 gr. Pure chocolade 26 2,5 0 2
23:00 Maaltijd 5
A. 100 gr. Zalm (vers) 210 0 20 14
B. 125 gr. Sardines (blik) 190 0 22 11
C. 100 gr. Makreel (vers) 180 0 19 12
D. 150 gr. Tonijn (blik) 180 0 39 2
50 gr. 1 bruine boterham 75 13 2,5 1
30 gr. Casein Shake 111 2 26 0,5
A. 1897 142 169,5 60
B. 1855 144,5 176,5 58,5
C. 1875 147,5 163,5 63,5
D. 1780 144,5 169,5 55,5
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zoals jullie zien heb ik 4 standaard menu's gecreëerd met ongeveer dezelfde voedingswaarde. Dit vond ik handig en wel prettig om zo nu en dan eens te kunnen wisselen van voeding. Er staat geen drinken in omdat ik altijd water drink. Fruit in de cut neem ik niet behalve soms wat bessen.
Creatine ben ik gaan gebruiken vanaf week 6. Sommige zeggen dat creatine de vetverbranding in de weg staat, maar zoals je kunt zien is dat niet echt mijn ervaring. Voor mij werkt het goed en zo behoud ik een beetje mijn kracht. Tips om zo soepel mogelijk door te cutten naar ongeveer 8% zijn zeer welkom! En overige tips/opmerkingen en vragen natuurlijk ook!
Omdat ik destijds veel informatie bij elkaar heb moeten zoeken en dankbaar was dat mensen hun ervaringen deelde zodat ik daarvan kon leren heb ik besloten een klein logje te maken van mijn cut periode (nu in de 10e week). Hierin valt te zien welke resultaten ik behaald heb en met welke voeding. Ik hoop dat sommige er wat aan hebben! Tevens heb ik zelf meteen nog een vraag, zoals te zien zit ik nu op 10,34%.
Ik wil door cutten tot ongeveer 8% echter gaat het vrij moeizaam de laatste anderhalve week. Ik merk dat ik wat minder energie heb om te knallen zoals voorheen en dat het verliezen van vet langzamer gaat. Ik ben dan ook begonnen met ochtendcardio op nuchtere maag (30 min, medium tempo) maar de vraag is, wie heeft er nog meer tips om nog even door te knallen naar de 8%?
Resultatenschema:
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Week Fase Dag Datum Tijd Gewicht Plooi buik Plooi bovenbeen Plooi Bicep Plooi tricep Plooi schouder V. percentage
0 Cut Woe 16-jul 11:00 79,4 kg 14 mm 20 mm
1 Cut Woe 25-jul 11:00 79,9 kg 12 mm 18 mm 5 mm 7 mm 14 mm 15.55%
2 Cut Woe 30-jul 11:00 79,6 kg 10 mm 17,5 mm 5,5 mm 7 mm 13,5 mm 14.90%
3 Cut Woe 6-aug 11:00 79,6 kg 10 mm 18 mm 5 mm 6 mm 14 mm 14.55%
4 Cut Woe 13-aug 11:00 79,2 kg 8,5 mm 16 mm 5 mm 6 mm 12,5 mm 13.49%
5 Cut Woe 20-aug 11:00 79,0 kg 8,5 mm 15 mm 4,5 mm 5,5 mm 12 mm 12.95%
6 Cut Woe 27-aug 11:00 79,1 kg 8 mm 14 mm 4,5 mm 5 mm 12,5 mm 12.73%
7 Cut Woe 3-sep 11:00 79,8 kg 6,5 mm 11 mm 4 mm 6 mm 11 mm 11.69%
8 Cut Woe 10-sep 11:00 79,6 kg 6 mm 10 mm 3,5 mm 5 mm 11 mm 10.80%
9 Cut Woe 17-sep 11:00 78,6 kg 5,5 mm 9,5 mm 3,5 mm 5 mm 10,5 mm 10.34%
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Uiteraard is de bovenbeen plooi geen onderdeel van de vierpuntsmeeting. Ik heb dit gewoon apart voor mezelf bijgehouden om een idee te hebben.
Het voedingsschema wat ik hierbij gebruikt heb is als volgt:
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
11:00 Maaltijd 1 Kcal Koolhydraten Eiwitten Vetten
140 gr. 3 eieren, 1 dooier 101 0 11,5 7
50 gr. 1 bruine boterham 75 13 2,5 1
1x Beleg 50
14:00 Maaltijd 2
300 gr. Spinazie 45 6 6 3
30 gr. Whey shake 113 3 24 2
17:00 Maaltijd 3
A. 200 gr. Kipfilet 210 2 41 4
B. 150 gr. Biefstuk 250 0 48 7
C. 200 gr. Duitse biefstuk 250 3 41 8
D. 100 gr. Runder tartaar 180 0 22 10
100 gr. Zilvervliesrijst 360 75 8 3
A. 200 gr. Broccoli 52 1,5 6 1,5
B. 200 gr. Bloemkool 40 6 4 0
C. 200 gr. Spruiten 70 6 3 0
D. 300 gr. Spinazie 45 6 6 3
20:00 Maaltijd 4
500 gr. Magere franse kwark 265 22,5 18 1
30 gr. Paranoten 204 1,5 4 20
5 gr. Pure chocolade 26 2,5 0 2
23:00 Maaltijd 5
A. 100 gr. Zalm (vers) 210 0 20 14
B. 125 gr. Sardines (blik) 190 0 22 11
C. 100 gr. Makreel (vers) 180 0 19 12
D. 150 gr. Tonijn (blik) 180 0 39 2
50 gr. 1 bruine boterham 75 13 2,5 1
30 gr. Casein Shake 111 2 26 0,5
A. 1897 142 169,5 60
B. 1855 144,5 176,5 58,5
C. 1875 147,5 163,5 63,5
D. 1780 144,5 169,5 55,5
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zoals jullie zien heb ik 4 standaard menu's gecreëerd met ongeveer dezelfde voedingswaarde. Dit vond ik handig en wel prettig om zo nu en dan eens te kunnen wisselen van voeding. Er staat geen drinken in omdat ik altijd water drink. Fruit in de cut neem ik niet behalve soms wat bessen.
Creatine ben ik gaan gebruiken vanaf week 6. Sommige zeggen dat creatine de vetverbranding in de weg staat, maar zoals je kunt zien is dat niet echt mijn ervaring. Voor mij werkt het goed en zo behoud ik een beetje mijn kracht. Tips om zo soepel mogelijk door te cutten naar ongeveer 8% zijn zeer welkom! En overige tips/opmerkingen en vragen natuurlijk ook!