XXL Nutrition

Dagelijks slikken vitaminepil slecht

Bezoekers in dit topic

awesome

Cool Novice
15 jaar lid
Lid geworden
10 nov 2002
Berichten
53
Karma
0
stond in de zwolse courant. dat heeft het britse overheids instituur dat toeziet op veiligheid van voedsel gezegt.

meer dan 7 mg beta-caroteen= hogere kans op longkanker bij rokers

langdurig slikken van 10 mg vitamine B6 per dag of 200 mg in 1 keer= kan gevoelloosheid teweeg brengen in armen en benen.

hoge doseringen mangaan= beschadiging van zenuwen, vermoeidheid en depressies.

overdoseringen van de meeste vitamines hebben slechts een tijdelijk gevolg. het kan leiden tot maagpijn en diarree.
producenten van vitaminepreparaten zeggen dat je je geen zorgen hoeft te maken.
-------------------------------------------------------------------------

wat vinden jullie hier van?
 
Ik persoonlijk heb nog nooit iemand met klachten over het gebruik van vitamines gehoord.
 
ja en suikers zijn goed voor je:D
nee ff serieus, denk dat teveel vitamines geen kwaad kan, in tegendeel, datgene wat je niet nodig hebt wordt toch via je urine afgescheiden.
en wat Dutchgirl al aangeeft, voor sportende mensen is t van belang. staat er niet bij wat voor groep mensen ze hebben gebruikt waaruit ze dit concluderen?
 
Niet alle vitamines die je lichaam te veel binnenkrijgt wordt zomaar via de urine uitgescheiden. Kijk even op Ergogenics voor meer info, een teveel van bepaalde vitamines kan op den duur wel schade opleveren (maar dan moet je het wel erg overdrijven met de inname).
 
ok, MY BAG:(

zal gelijk ns raadplegen
 
Alleen teveel vitamine A, D, E en K kan gevaarlijk zijn omdat deze vitamine niet oplost in water maar in lichaamsvet, de rest plas je gewoon er weer uit als je daar te veel van binnen krijgt.
 
was gewoon voor de doelgroep mensen in het algemeen denk ik.
ik denk ook niet dat het slecht voor je is maar het is deze week pas bekend gemaakt door de britten dat het slecht is. ze zullen nog wel onderzoek doen of het waar is of nie :)
 
Als BB moet je die dosering wel eg hoog leggen als je er problemen mee wilt ondervinden.

De volgende vitaminen zijn wateroplosbaar:

B1 (thiamine)
B2 (riboflavin)
B3 (niacin)
B5 (pantothenic acid)
B6 (pyridoxine)
B9 (folic acid)
B12 (cyanocbalamin)
H (biotin)
C (ascorbic acid)

Vetoplosbaar:

A (retinol
D (cholecalciferol)
E (alpha-tocopherol)
K (menadiol)
 
overal war te voor stat is niet goed dus tevel vitamines is ook niet goes dat je het teveel uitplast..tja zo ken ik er ook nog wel een paar wat denk je van alcohol??? dat plas je ook uit maar is wel schadelijk. wel is het van belang om te kijken wanneer je kan spreken van teveel ik denk dat die dosis zo hoog ligt dat je een half potje multi naare binnen moet slikken!!

mvg martijn
 
Misschien nog interessant:

Vitamines zijn niet alleen maar goed voor u. Van sommige vitamines kan een mens een vergiftiging oplopen, mits die vitamine in exorbitant grote hoeveelheden genuttigd wordt. Dat ondervonden in januari 1969 elf van de twaalf bemanningsleden van een Hollandse vissersboot. Zij aten de gebakken lever van een zojuist voor de Noorse kust gevangen heilbot en daarmee lepelden ze elk genoeg vitamine A naar binnen om goed ziek te worden. Nummer twaalf hield niet van lever en was zodoende - gezond en wel - getuige van een vreemd schouwspel; zijn maten kregen een rode, gezwollen huid en de volgende dag hing die er in lappen bij.

Dat een mens van een overdosis vitamine A en D wel ziek kan worden en van veel vitamine C niet, komt doordat de vitamines A en D in vet oplosbaar zijn en zo met het vet in ons lichaam kunnen worden opgeslagen. De lever is een goede bergplaats; hij kan een voorraad vitamine A voor twee jaar aanleggen. Vitamine C is in tegenstelling tot A en D in water oplosbaar en een teveel daarvan wordt door ons lichaam uitgescheiden via de urine. Eigenlijk kunnen we van vitamine C dus geen overdosis krijgen.

Voor vitame A geldt een dosis van achthonderdduizend I.E. (Internationale Eenheden) als gevaarlijk. Een van de hollandse vissers had wel dertig miljoen I.E. vitamine A naar binnen gewerkt, het equivalent van tweeduizend multi-vitaminetabletten. Een overdosis vitamine A kan ook leiden tot vermoeidheid, duizeligheid, zware hoofdpijn, misselijkheid, een vergrote lever en een abnormale haargroei. Een tekort resulteert in (nacht)blindheid en ongezonde botten en tanden.

Vitamine A (1922) werd na de C (1896) ontdekt door twee onderzoekers, onafhankelijk van elkaar. De belangrijkste leverancier van vitamine A is caroteen, een geel kleurende stof, die in grote hoeveelheden in peen (Daucus carota) voorkomt. Caroteen wordt ook wel provitamine A genoemd, omdat het in feite een voorstadium van die vitamine is. In onze darmwand wordt caroteen omgezet in vitamine A. Caroteen komt ook samen met chlorophyl in bladgroen voor. Behalve in oranje en gele zit het dus ook in groene groenten en fruit. Hoe donkerder groen de groente, hoe meer caroteen, dus hoe meer - potentiele - vitamine A. Rode bieten en witlof bevatten geen caroteen en zijn voor een vitamine A-rijk dieet dus niet interessant. Abrikozen, boerenkool, perziken en pompoenen wel.

En melk en lever - de belangrijkste leveranciers van vitamine A in onze kinderjaren. Omdat vitamine A oplost in vet, wordt hij ook met de (moeder)melk meegegeven. Vrouwen die de borst geven kunnen zo vrij gemakkelijk een tekort aan vitamine A oplopen. Tot in de jaren zeventig was het gebruikelijk om dat tekort aan te vullen door middel van levertraan, dat uit de lever van kabeljauw gewonnen wordt

Een van de hollandse vissers had wel dertig miljoen I.E. vitamine A naar binnen gewerkt, het equivalent van tweeduizend multi-vitaminetabletten. :eek:
 
Back
Naar boven