Banshee
Freaky Bodybuilder
- Lid geworden
- 18 jan 2016
- Berichten
- 4.696
- Waardering
- 4.187
- Lengte
- 1m82
- Massa
- 76kg
Privacy settings
“We dachten altijd dat je van vet eten dikker wordt, omdat vet van alle voedingsstoffen de meeste calorieën per gram heeft. Maar de ene calorie is de andere niet”, verduidelijkt Cordtvriendt. “Daarom heeft calorieën tellen ook zo weinig zin. Koolhydraten verteren gaat snel en kost ons lichaam weinig energie. Als we ze niet verbranden, worden ze meteen opgeslagen als vetweefsel. Maar om natuurlijke vetten te verteren, moet het lichaam hard werken, waardoor al een derde van de calorieën als warmte verdwijnt. Ons lichaam gebruikt vetten ook als bouwstof, en bovendien raken we van vetten veel sneller verzadigd. Als we dan tegelijkertijd minder koolhydraten eten om energie te krijgen, zal ons lichaam opgeslagen vetten verbranden. Zo vallen we af.”
....
Ik ben zelf verslaafd geweest aan brood en pasta, maar nu verlang ik nooit meer naar een bord spaghetti, omdat ik nu altijd een verzadigd gevoel heb. Dat schrijven mensen mij ook: ze zijn zo verbaasd dat ze niet meer de hele tijd een hongergevoel hebben. Toen ik zoveel brood en pasta at, raakte ik nooit verzadigd en daarom bleef ik maar eten.”
“We dachten altijd dat je van vet eten dikker wordt, omdat vet van alle voedingsstoffen de meeste calorieën per gram heeft. Maar de ene calorie is de andere niet”, verduidelijkt Cordtvriendt. “Daarom heeft calorieën tellen ook zo weinig zin. Koolhydraten verteren gaat snel en kost ons lichaam weinig energie. Als we ze niet verbranden, worden ze meteen opgeslagen als vetweefsel. Maar om natuurlijke vetten te verteren, moet het lichaam hard werken, waardoor al een derde van de calorieën als warmte verdwijnt. Ons lichaam gebruikt vetten ook als bouwstof, en bovendien raken we van vetten veel sneller verzadigd. Als we dan tegelijkertijd minder koolhydraten eten om energie te krijgen, zal ons lichaam opgeslagen vetten verbranden. Zo vallen we af.”
....
Ik ben zelf verslaafd geweest aan brood en pasta, maar nu verlang ik nooit meer naar een bord spaghetti, omdat ik nu altijd een verzadigd gevoel heb. Dat schrijven mensen mij ook: ze zijn zo verbaasd dat ze niet meer de hele tijd een hongergevoel hebben. Toen ik zoveel brood en pasta at, raakte ik nooit verzadigd en daarom bleef ik maar eten.”