AndroidHealthClinic

EU/VK & NAVO (2 bezoekers)

Bezoekers in dit topic

Lijkt wel de VS.
 
screenshot_78.png
 
“Sirte kan nieuw Dubai worden, Libië moet enkel nog de lijken opruimen”
De Britse minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson heeft met een tactloze opmerking over de burgerslachtoffers in Libië voor deining gezorgd. Het vroegere IS-bastion Sirte kan een nieuw Dubai worden, zei Johnson dinsdag op de partijdag van de Conservatieven in Manchester. “Ze moeten enkel nog de lijken opruimen”, voegde de minister er al lachend aan toe.

Anders voldoet de stad met haar witte zandstranden en “prachtige zee” aan alle voorwaarden om een toeristisch paradijs te worden. Er zijn Britse zakenlui die daarin willen investeren, zei Johnson voorts.
Na maandenlange strijd hadden Libische milities, die samenwerken met de door de VN gesteunde eenheidsregering in de hoofdstad Tripoli, Sirte afgelopen december uit handen van de terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) bevrijd. Pas in augustus werden er de lijken van 25 mensen in verschillende delen van de stad gevonden.

Emily Thornberry, experte Buitenlandse Zaken van Labour, veroordeelde Johnsons commentaar als “ongelooflijk bot, meedogenloos en wreed”. Voor hem zijn de oorlogsslachtoffers niets meer dan een ongemak voor Britse zakenmensen. Zijn woorden zijn compleet ongepast voor een minister van Buitenlandse Zaken.
Tory-afgevaardigde Heidi Allen reageerde diep verontwaardigd op Twitter: “100% onaanvaardbaar, van eender wie, niet in het laatst van een minister van Buitenlandse Zaken. Boris moet ontslagen worden. Hij vertegenwoordigt mijn partij niet”.
 
Uit het IND-dossier blijkt dat ze binnen een paar maanden al voor het eerst te horen kreeg geen kans te maken op een verblijfsvergunning in Nederland. Het was het begin van een lange juridische strijd. Ze startte in totaal zeven procedures in negen jaar. Het gezin woonde in totaal op 13 verschillende adressen. Alle procedures leverden hetzelfde resultaat op: het gezin had geen recht op een verblijfsvergunning.

Een overzicht van de procedures:
  • Eén keer een asielprocedure.
  • Eén keer een procedure op medische gronden.
  • Twee keer deed ze aanspraak op de discretionaire bevoegdheid (de vrijheid van de staatssecretaris om iemand alsnog een verblijfsvergunning te geven).
  • Twee keer een kinderpardonprocedure.
  • En één keer zette ze een spoedprocedure in om uitzetting te voorkomen.
Wanneer gaan we in NL anders denken en eisen dat nieuwkomers iets toevoegen aan de samenleving? Ik lees een mooi rijtje beslissingen dat mevrouw al snel wist geen recht te hebben op iets maar in dit land worden dergelijke besluiten niet voldoende ondersteund door de rechterlijke macht. Procedure op procedure. Walgelijk.
 
Is er nu ook al oorlog in Armenië? :emo:
 
Misschien hield ze niet van achternamen die eindigen op -yan.
 
Te gek voor woorden dat we antisemitisme importeren nu het bijna onbestaand is bij de inheemse bevolking.
 
Laatst bewerkt:
Circassian beauties zijn anders niet te versmaden.
 
Frauke Petry, de voormalige voorzitster van het extreemrechtse Alternative für Deutschland (AfD), geeft, na het Afd-succes bij de jongste parlementsverkiezingen, de politiek niet op en stampt een nieuwe politieke formatie, de Blauwe Partij (Blaue Partei), uit de grond. Met de BP wil zij vooral ten aanval trekken tegen de CDU van kanselier Angela Merkel.
 
Vreemd dat eurofielen zijn gedrag niet als een affront ervaren voor de EU.
 
Back
Naar boven