XXL Nutrition

De Goddelijke kracht van Variatie volgens

Bezoekers in dit topic

Een goede tekst begint met een benadering van de auteur naar de lezer toe. Vandaar zeg ik je “Gegroet”.. Je antwoord terug: ........
Inderdaad, je antwoord simpelweg met een gegroet terug..

Eerst en vooral wil ik het volgende weten. Welke vraag heb je en waar wilt je een antwoord op..

Foute aanpak..

Dit is geen interactieve quiz, geen doedestemtest, zelfs geen advocaat van de duivel. Dit is slechts een statisch document.. Dus als je denkt in deze tekst een eenduidig antwoord te vinden.. Dan zit je fout..

Rep je reet, sta recht, verlaat je scherm.... Spring op die fiets en begeef je naar de 1ste beste krantenwinkel..Stap naar de krantentoog, je weet wel, dat houten witte ding waar de kassa opstaat, naast de pornoblaadjes, helemaal vooraan.. Meestal vergezeld door een of andere blonde oude doos, of zoonlief, die met de gore pukkel op de neus..

Opgelet...Wees vriendelijk en rustig... Vraag of zij/hij soms nog enkele muscle&fitnessblaadjes op stock heeft..
Waar je vooral op moet letten is dat je niet te “Gay” overkomt, want die mensen durven al es bekrompen zijn.. Het gebeurd niet elke dag dat er een man de winkel komt binnegelopen op zoek naar een blaadje met naakte spierbundels in.. Weet je??

Eindelijk... Je bent in het trotse bezit van een uniek exemplaar van muscle&shitness.. Daarin zal je vast en zeker een eenduidig correct antwoord in vinden.. Misschien kan je tribulus, vloeibare creatine en andere revoltes van de eeuw uitproberen... Niet? :rolleyes:
Maar kom.. We dwalen af...

Er is geen enkele bodybuilder die geen vooruitgang wilt.. Elke bodybuilder traint met oog op vooruitgang , oog op spiergroei.. We stellen onze doelen op, we geven ons 100% en dan komen we tot de conclusie dat we verkeerd bezig zijn.. We belanden op één of ander plateau.. Je herkent het vast wel. Die ene magere sukkel voert een dumbelcurl uit met het gewicht waar jij mee benchpresst.. Frustrerend..

Het probleem stelt zich voor. We staan vaak stil bij de uitvoering van de oefeningen, bij de training zelf.. Maar we staan al te vaak al te weinig stil bij het groeiproces zelf.

“Door met gewichten te trainen, groeit men...” Spijtig mijn vriend, maar ik moet je teleurstellen.. Spieren groeien niet zomaar door met gewichten te trainen. Er is een reden waarom het lichaam een metamorphose ondergaat. Het menselijk lichaam heeft van nature een standaardvorm. Aangepast aan z'n standaardomgeving met al dan niet aangepaste instrumenten. Het lichaam zoekt naar de meest harmonieuze compatibele vorm mogelijk. Wanneer m’n gaat bodybuilden verandert men zijn standaard leefgewoonte.. Het lichaam wordt op de proef gesteld en het reageert hier op. Het past zich aan aan de nieuwe omgeving, de nieuwe gewoonten. Het lichaam ondergaat vervolgens een indrukwekkende metamorphose.. Je lichaam zorgt voor spierontwikkeling zodat het de volgende nieuwe balast beter maar vooral gemakkelijker zou kunnen incaseren..

Klaar voor de volgende beproeving? Je lichaam is er in elk geval beter op voorbereid.

Wie spieren wil zien groeien, weet dat het belangrijk is om variatie in het schema te lassen.. Je lichaam past zich steeds aan, en wanneer dit is gebeurd vertraagd de spiergroei. Je moet af en toe je lichaam schockeren, en de gewoonten omdraaien, door elkaar smijten. Het menselijk lichaam is slimmer dan jezelf denkt, bij de minste verandering, volgt er een reactie.

Ervaren bodybuilders kunnen getuigen, zelfs minder ervaren teenbodybuilders herkennen dit fenomeen.

Nooit es een plotse vooruitgang gekend??

Na twee weken rust kun je plots ineens een gewichtje meer op de bankdruk gooien.. De schouders lijken plots te zijn gegroeid na die nieuwe oefening. De borst groeit plost na dat schockschema.. Vroeger trainde je 2 keer per week een spiergroep, nu slechts 1 maal per week, je groeit!!

Let op.. De nieuwe aanpak zal in het begin z'n vruchten afwerpen, maar naar verloop van tijd zal je merken dat je opnieuw in een plateau verzeild bent geraakt.. Je lichaam past zich steeds aan, dus wees gewaarschuwd.. Pas het schema voldoende aan. Kleine aanpassingetjes kunnen grooots werk verrichten. Enkel voorbeeldjes:

1. de volgorde van de oefeningen, of
2. het aantal reps per set, of
3. het gewicht dat gebruikt wordt, of
4. de snelheid waarmee de oefening uitgevoerd wordt, of
5. de oefeningen zelf, of
6. het aantal sets per spiergroep, of
7. de rustperiodes tussen sets of oefeningen
8. ...

Niet enkel het aanpassingsvermogen van het lichaam speelt zn parten.. Het menselijk brein speelt hier ook een grote rol.. Een nieuw schema is altijd tof in het begin, maar na verloop van tijd raak je uitgekeken op je “standaard” aanpak. Je strunkelt naar de gym, je bent futloos, je hebt niet meer die verliefdheid op je maag liggen, die energie die je lichaam op volle kracht verlaten wil is niet meer..

Het lichaam, maar vooral de geest hebben iets anders nodig.. Verandering kan verandering teweegbrengen. Dus als je vanavond de gym opnieuw betreedt, probeer es iets anders, gooi je schema overhoop, verras jezelf, stel eens nieuwe grenzen,

the sky is no longer the limit.

:thumbs:
 
Laatst bewerkt:
OP
nicodemus6

nicodemus6

Competitive Bodybuilder
Elite Member
+15 jaar member
Lid geworden
25 feb 2003
Berichten
2.026
Karma
5
Hey Thx Bro's...!!!

Voel me de laatste tijd wat belabberd..
Het is dus ech leuk om dit allemaal te horen..

Thx ;-)
 

Ryu

MMA Fighter
Elite Member
Foto Contest Winner
+15 jaar member
Lid geworden
6 apr 2003
Berichten
13.575
Karma
99
Lengte
1m77
Massa
82kg
Vetpercentage
7%
jezus nerd, hoezo topic kick ? hahah


Er is zoiets als p.m hoor .. :D
 

Arminius

Humongous Ruler
Elite Member
+15 jaar member
Lid geworden
4 jul 2005
Berichten
64.942
Karma
30.557
Lengte
1m87

martijnbm

Novice
+15 jaar member
Lid geworden
26 feb 2003
Berichten
12
Karma
0
Je bedoelt dus dat er afgewisseld moet worden. Dat klopt ja :)
 
Naar boven