- Lid sinds
- 25 feb 2003
- Berichten
- 2.026
- Waardering
- 5
Ter aanvulling van de voedingsectie, zou ik graag een oud familierecept met m'n medebodybuilders delen..
Het is echt toepasselijk voor ons, het is lekker, voedzaam, en het gaat gemakkelijk naar binnen.
Daarom neem ik even de tijd om het recept op te schrijven en er de zonodige fotos bij te trekken..
DE ROMMELEI
------------------
Benodigdheden: +- 4 eiren, 4 boterhammen, 4 boterhammen, boter of olie, 1 pan/pot en een mixer..
[Abeelding niet meer beschikbaar]
1) Je neemt het potje/pannetje, je weet wel, zo'n diepere potpan van 20 cm doorsne en 5 cm hoogte..
Je zet het pannetje op een laag vuurtje.. Je voegt wat boter of olie toe..
[Abeelding niet meer beschikbaar]
2) Intussen gooi je de 4 eieren, of aantal naar wens, in een mixer, of andere primitieve mixaparatuur,
je mixt de eieren goed tot de eieren geheel geklutst zijn (alles moet goed geel zien maw).
[Abeelding niet meer beschikbaar] [Abeelding niet meer beschikbaar] [Abeelding niet meer beschikbaar]
3) Giet het geheel in de pan.. Laat het op een licht vuurtje..
Rommel er in met een lepel.. Als je merkt dat t ei aankookt, zoals bij een ommelet, MAAR zorg dat het niet volledig is opgedroogd!!daarna zet je het vuur af..
[Abeelding niet meer beschikbaar] [Abeelding niet meer beschikbaar]
4) Gooi er +- 4 boterhammen in, in kleine stukjes uiteraard.
Neem de pa af het vuur, en plet de hele zooi door elkaar..
Smijt er een klein beetje zout op, en..
[Abeelding niet meer beschikbaar] [Abeelding niet meer beschikbaar]
5) Klaar is het rommel ei.. Echt heerlijk hoor, proberen is een must..
Het duurt echt niet lang..
[Abeelding niet meer beschikbaar]
Greetz Bracke
Het is echt toepasselijk voor ons, het is lekker, voedzaam, en het gaat gemakkelijk naar binnen.
Daarom neem ik even de tijd om het recept op te schrijven en er de zonodige fotos bij te trekken..
DE ROMMELEI
------------------
Benodigdheden: +- 4 eiren, 4 boterhammen, 4 boterhammen, boter of olie, 1 pan/pot en een mixer..
[Abeelding niet meer beschikbaar]
1) Je neemt het potje/pannetje, je weet wel, zo'n diepere potpan van 20 cm doorsne en 5 cm hoogte..
Je zet het pannetje op een laag vuurtje.. Je voegt wat boter of olie toe..
[Abeelding niet meer beschikbaar]
2) Intussen gooi je de 4 eieren, of aantal naar wens, in een mixer, of andere primitieve mixaparatuur,
je mixt de eieren goed tot de eieren geheel geklutst zijn (alles moet goed geel zien maw).
[Abeelding niet meer beschikbaar] [Abeelding niet meer beschikbaar] [Abeelding niet meer beschikbaar]
3) Giet het geheel in de pan.. Laat het op een licht vuurtje..
Rommel er in met een lepel.. Als je merkt dat t ei aankookt, zoals bij een ommelet, MAAR zorg dat het niet volledig is opgedroogd!!daarna zet je het vuur af..
[Abeelding niet meer beschikbaar] [Abeelding niet meer beschikbaar]
4) Gooi er +- 4 boterhammen in, in kleine stukjes uiteraard.
Neem de pa af het vuur, en plet de hele zooi door elkaar..
Smijt er een klein beetje zout op, en..
[Abeelding niet meer beschikbaar] [Abeelding niet meer beschikbaar]
5) Klaar is het rommel ei.. Echt heerlijk hoor, proberen is een must..
Het duurt echt niet lang..
[Abeelding niet meer beschikbaar]
Greetz Bracke