vreemd eigenkijk dat ik zo weinig mensen hoor over de link tussen arginene en herpes.....?
Zelf ben ik een keer op 5 gram voor het slapen gaan,gaan zitten omdat ik deze supp. als verkoper voor inkoop prijs kan krijgen.
En idd bij mij werkt een een slapende gordelroos geactiveerd,en na een paar dagen ben ik er mee gestopt,waarna de opgekomen klachten gelijk weer afnamen.(jeuk aan een zijde van het gelaat).
hieronder wat info.
Enige jaren geleden, voordat herpes een veel besproken aandoening werd, maakte een toevallige waarneming door dr. Chris Kagan van het Cedars of Lebanon Hospital in Los Angeles de weg vrij voor aminozuurtherapie. Hij had opgemerkt dat in vloeibare herpesculturen altijd een snelle groei werd verkregen door de toevoeging van arginine (een ander aminozuur, waarover in een volgend artikel meer) aan de kweekvloeistof. Dit was gebaseerd op het onderzoek van dr. R. Tankersley, die ook een groeiremming constateerde bij de herpes virus na de toevoeging van extra lysine. De medische toepassing werd op basis van deze waarnemingen getest. De resultaten waren excellent. In een proef werd bij een groep van 45 patiënten een opmerkelijke verbetering gevonden. De gebruikte doseringen varieerden van 300 tot 1200 mg per dag, onder gelijktijdige vermindering van de inname van arginine uit de voeding. De patiënten werden op dit programma gedurende 3 jaar gevolgd; zij hadden complete remissie zonder nevenwerkingen. De pijn verdween snel en in alle gevallen verschenen er geen nieuwe blaasjes. Het verdwijnen van de bestaande blaasjes bij de patiënt ging sneller dan in het verleden. Er was geen enkele uitbreiding van de laesies binnen een tot vier weken na beëindiging van het gebruik van lysine.
Hierop volgende ervaringen met dit type behandeling hebben aangetoond dat indien de lysine/arginine-balans op het juiste niveau gehandhaafd kan worden, de replicatie van virusdeeltjes onder controle gehouden kan worden. Het mislukken van de methode is vrijwel altijd het gevolg van een onvoldoende lysine-inname of een overmatige arginine-inname en de persoon in kwestie moet door eigen ervaring de correcte balans vinden. Men vermoedt dat de werking berust op de opname van het qua chemische structuur sterk gelijkende lysine in plaats van arginine door het virus.
Het overblijvend arginine wordt door het lichaam afgebroken. Arginine en lysine wedijveren om transport door de darmwand en indien er voldoende overmaat aan lysine is, dan zal het succesvol zijn de opname van arginine te verminderen.
De voornaamst voedingsbronnen met een hoge lysine/arginine verhouding zijn vis, kip, rundvlees, lamsvlees, melk, kaas, bonen, biergist en taugé. Voedingsmiddelen met een hoge arginine/lysineverhouding en daarom te verminderen zijn: gelatine, chocolade, carob, kokosnoot, haver, volle granen en witte bloem, pinda's, sojabonen en tarwekiemen.
De meeste groenten hebben een lysine overschot ten opzichte van arginine, behalve erwten.
ben benieuwd of ik niet de enige ben die dit ervaren heeft....gr V.P.