XXL Nutrition

Deken door het lint (1 bezoeker)

Bezoekers in dit topic

Roland2

Cool Novice
15 jaar lid
Lid geworden
9 jul 2004
Berichten
179
Waardering
0
vr 25 aug 2006, 05:30

Limburgse deken door het lint tijdens uitvaart
door Joan van den Dungen
ULESTRATEN - Bij het bisdom Roermond regent het klachten over de Limburgse deken Leo Kirkels, die tijdens een uitvaartmis compleet op tilt is geslagen en behoorlijk is uitgevallen naar de nabestaanden in het dorp Ulestraten.


De mis van de overleden 96-jarige An Meeuwissen, de oudste inwoonster van het pittoreske dorpje, ontaardde in een chaos nadat de pastoor, doorgaans werkzaam in Meerssen, woedend werd en mopperend zonder eerbied zijn preek afraffelde.

Zo smeet de priester volgens getuigen een misboek over het altaar terwijl een dameskoortje een rouwdeuntje stond te zingen. Ook zou hij met hosties gegooid hebben naar enkele gasten die de hostie niet snel genoeg in hun mond stopten. Verder zou de deken een fotograaf geschoffeerd hebben en dankwoorden van familieleden geweigerd hebben.

Bisdomzegsman Mathieu Bemelmans erkent de klachten. "De deken staat bekend als een man met temperament", zegt hij. "Hij noemt zichzelf wel eens 'te fanatiek'. Kennelijk stoorde hij zich aan het feit dat de nabestaanden niet elke week in de kerk komen."

Bemelmans: "Feit blijft echter dat een begrafenis waardig moet verlopen. In de liturgieviering maakt elke priester wel eens mee dat een communiehostie niet gegeten wordt. Maar dat is natuurlijk geen reden om ermee te gaan smijten. Van de andere kant weten veel mensen niet meer waar het om draait in de kerk. Het doel ontgaat hun. Zij denken nogal eens: 'u vraagt en wij draaien'. De begrafenisliturgie ligt vast en dat geldt trouwens voor alle bisdommen."

Nabestaanden waren echter met stomheid geslagen na de uitvaart. Een van hen mocht zelfs geen dankwoord brengen zoals zij het zelf had opgesteld. Deken Leo Kirkels, die de vaste pastoor Otto in Ulestraten wegens vakantie moest vervangen, was gisteravond niet bereikbaar voor commentaar.
 
[Afbeelding niet meer beschikbaar]

Ok welke van de 5 was het?
 
Ik zelf zie de kerk nooit ( althans van binnen) .......maar dit vond ik toch wel een opmerkelijk.
 
hahahaha.......de RODE volgens mij.
 
Zo smeet de priester volgens getuigen een misboek over het altaar terwijl een dameskoortje een rouwdeuntje stond te zingen. Ook zou hij met hosties gegooid hebben naar enkele gasten die de hostie niet snel genoeg in hun mond stopten
:roflol: :roflol: :roflol: :roflol:
 
ulestraten dat is in de buurt zeg.

Gaat wel vaker mis nu in limburg met die pastoors enzo. Die van gulpen die drukte miljoenen achter over en sliep met het halve dorp en nou dit weer.
 
ulestraten dat is in de buurt zeg.

Gaat wel vaker mis nu in limburg met die pastoors enzo. Die van gulpen die drukte miljoenen achter over en sliep met het halve dorp en nou dit weer.

Nog een limburger

ot ja criminaliteit in limburg
 
rent a priest anyone?:D
 
Back
Naar boven