XXL Nutrition

Dianabol

Users who are viewing this thread

Geoffke

Advanced Bodybuilder
+15 jaar member
Lid geworden
10 okt 2002
Berichten
1.217
Karma
0
Voor wie het nog niet gelezen heeft:

DIANABOL


Ciba-Geigy bracht Dianabol aan het einde van de jaren vijftig op de markt. Arnold Schwarzenegger is het al op veertienjarige leeftijd gaan gebruiken. In die tijd was D-bol zonder recept te verkrijgen. Die tijd is voorbij. En in het geval van Dianabol is daar zeker iets voor te zeggen.Dianabol en de lever

Chemici hebben Dianabol gemaakt om de spijsvertering intact te kunnen passeren. Daarbij hebben ze het molecuul zo sterk gemaakt dat de lever er een hele kluif aan heeft om de stof weer af te breken. Het kost de lever zoveel enzymen, dat die niet meer goed kan functioneren.


Je lever zuivert het ‘slechte’ LDL-cholesterol uit je bloed. Als je lever niet meer goed werkt, schiet de hoeveelheid LDL-cholesterol omhoog. Dat cholesterol zet zich af in de bloedvaten. Na verloop van tijd verhardt dat cholesterol en worden je bloedvaten stug.


Gezonde bloedvaten zijn altijd een beetje rekbaar, verkalkte vaten niet. Als je je inspant, en je hart sneller gaat kloppen, stijgt je bloeddruk. Gezonde, rekbare bloedvaten kunnen die druk opvangen. Ze zetten, net als een tuinslang waardoor water stroomt, een beetje uit. Verkalkte vaten kunnen dat niet meer.


Daardoor groeit de kans dat ze, als de druk te hoog wordt, springen. Als dat in je hersenen gebeurt, heb je een hersenbloeding. Ook kunnen je vaten letterlijk dichtslibben. Dan kunnen delen van je lichaam onbereikbaar worden voor je bloedtoevoer, en een tekort aan voeding of zuustof krijgen. Dan sterven de weefsels af.


Bij een enkel dianabolkuurtje zal dat heus niet gebeuren. Maar als je vaak met dianabol kuurt, en gevoelig bent voor leverafwijkingen, dan is op de langere termijn de kans beslist aanwezig.
Dianabol en aromatase

Dianabol zet gemakkelijk om in vrouwelijke hormonen. Oestrogenen houden vocht vast. Je krijgt een varkenskop omdat je wangen breder worden dan je voorhoofd, en je spieren worden door een vochtlaag aan het gezicht onttrokken. Tegelijkertijd stijgt je bloeddruk, omdat je bloedvolume is toegenomen. Een ander gevolg is vetafzetting op ‘typisch vrouwelijke plaatsen’: schouders, heupen en vooral rond je tepels. Bodybuilders spreken dan van bitch tits maar in het ziekenhuis heet zoiets gynaecomastie. Gynaecomastie moet vrijwel altijd verwijderd worden door plastische chirurgie. Een ander mogelijk gevolg van oestrogenen is een depressie. Tenslotte kunnen oestrogenen kanker veroorzaken.


Oestrogenen beginnen al binnen enkele uren nadat je je eerste pil hebt genomen te ontstaan. Dit probleem is dus niet iets wat pas op langere termijn speelt. Vanaf een dosering van 25 tot 30 milligram kan het probleem gaan spelen.
Androgeen

Dianabol zet makkelijk om in DHT. Dat is een hormoon dat de vermannelijkende aspecten van testosteron veroorzaakt. Daardoor heb je een verhoogde kans op psychoses, agressie, acne, haaruitval op je hoofd, een toegenomen groei van je lichaamshaar en vergroting van je prostaat.
Testosteron

Dianabol lijkt nog steeds genoeg op testosteron om je lichaam te laten denken dat het zwelgt in het hormoon. Daarom stopt je lichaam de eigen productie van hormoon. Na kuren met Dianabol volgen dan ook vaak maanden van malaise, waarin je lichaam weer moet leren om zelf hormoon te produceren.
D-bol als dopingmiddel

D-bol is een middel dat ongeveer alle schadelijke eigenschappen bezit die anabole steroïden maar kunnen hebben. Als je een vrouw bent, kun je beter een ander middel kiezen. Als je een ‘bewuste chemische sporter’ bent, geldt voor jou hetzelfde.


D-bol kun je niet te hoog doseren. Om je een richtlijn te geven: rustige mannelijke gebruikers gaan niet boven de 30 tot 40 milligram per dag, en gebruiken niet langer dan 6-8 weken. Als ze meer anabolen nodig hebben, stacken ze de Dianabol met iets anders.


Als je Dianabol voor langere tijd gaat gebruiken, en 30 milligram per dag of meer gaat gebruiken, moet je aan een oestrogeen-blokker gaan denken.


Als je Dianabol gebruikt en chronische hoofdpijn krijgt, kun je beter stoppen. Die hoofdpijn is misschien een gevolg van een gevaarlijk hoog opgelopen bloeddruk.


Volgens een aantal 'ervaringsdeskundigen' is Dianabol, meer dan andere anabole steroïden, op termijn agressief voor je gewrichten. Al bij matige doseringen kunnen je aanhechtingen verkalken. Heb jij makkelijk last van onderrug, schouders, knieën en ellebogen, dan kun je beter een ander middel kiezen.Licht kuurtje (beginners)

Week 1: 5-10 mg/dag
Week 2: 10-15 mg/dag
Week 3: 15-20 mg/dag
Week 4: 20-25 mg/dag
Week 5: 20-30 mg/dag
Week 6: in stapjes afbouwen.
Zwaarder kuurtje (tweede kuur)

Week 1: 10 mg/dag
Week 2: 20 mg/dag
Week 3: 30 mg/dag
Week 4: 40 mg/dag
Week 5: 50 mg/dag
Week 6: in stapjes afbouwen.Vervalsingen

Sinds Ciba-Geigy in de jaren tachtig stopte met de produktie van Dianabol, is de ene na de andere vervalsing opgedoken. Niet alle vervalsingen zijn betrouwbaar. Er circuleert bijvoorbeeld valse Thaibol, die in plaats van methandrostenolone cafeïne bevat. Die cafeïne is waarschijnlijk toegevoegd om ervaren gebruikers te misleiden. Anders dan de meeste andere orale anabolen merk je namelijk vrij snel dat je Dianabol geslikt hebt. Je voelt je energieker en hebt het idee dat je de hele wereld aankunt.Er hebben in 1997 vervalste Thaibol-tabletten gecirculeerd die methyltestosteron en clenbuterol bevatten. Methyltestosteron is één van de goedkoopste steroïden, zeer androgeen, en lijkt qua bijwerkingen sterk op Dianabol. Er zijn toen enkele bodybuilders door in de problemen gekomen. Ze waren duizelig, moesten overgeven, trilden, klaagden over een drukkende pijn op de borst, hadden een sterke verhoging van de lichaamstemperatuur, hartritmestoornissen en een hoge bloeddruk. De klachten werden veroorzaakt door de clenbuterol. Een tablet bevatte 30 microgram clenbuterol. De zieke bodybuilders hadden er vijf op een dag genomen. De pechvogels hebben het dankzij tijdig doktersingrijpen overleefd.


Een ander Dianabolpreparaat is de ‘Russische Dianabol’, of Methandrostenolone. Eind jaren negentig bevatte Russische Dianabol vaak niets, bijna niets of methyltestosteron. Dat gold toen eerlijk gezegd voor praktisch alle Dianabol uit Oost-Europa.
Methandon

De drugshulpverlening krijgt geregeld telefoontjes van bezorgde partners en ouders van sporters, die potjes Methandon gevonden hadden. Ze waren bang dat het ging om Methadon, de heroïnevervanger. Methandon is echter een Dianabolpreparaat.
 

Smalluser

Advanced Bodybuilder
+15 jaar member
Lid geworden
8 okt 2002
Berichten
1.091
Karma
3
Oud en fout nieuws - Taperen ???

Groet Smalluser :thumb:
 

Big-T

Administrator
Admin
Founder - R.I.P.
+15 jaar member
Lid geworden
7 okt 2002
Berichten
55.010
Karma
3.183

Big-T

Administrator
Admin
Founder - R.I.P.
+15 jaar member
Lid geworden
7 okt 2002
Berichten
55.010
Karma
3.183
Originally posted by smalluser
Oud en fout nieuws - Taperen ???

Groet Smalluser :thumb:
Idd en dat licht kuurtje, dan kan je nog beter niets nemen want das echt waardeloos.
 
OP
Geoffke

Geoffke

Advanced Bodybuilder
+15 jaar member
Lid geworden
10 okt 2002
Berichten
1.217
Karma
0
Inderdaad... En dat paniekerig gedoe dat als je een dianabolgebruiker, je bloedvaten stuw worden, en dat je een hartaanval krijgt.
Lijkt me erg overdreven.
 

Smalluser

Advanced Bodybuilder
+15 jaar member
Lid geworden
8 okt 2002
Berichten
1.091
Karma
3
Originally posted by Geoffke
.... En dat paniekerig gedoe dat als je een dianabolgebruiker, je bloedvaten stuw worden, en dat je een hartaanval krijgt.
Lijkt me erg overdreven ....

Idd STERK overdreven :D

Groet Smalluser :thumb:
 

Naar boven