XXL Nutrition

Dokter in Gent: schouderblessure (1 bezoeker)

Bezoekers in dit topic

Sjerrif Jaak

Cool Novice
15 jaar lid
Lid geworden
25 aug 2005
Berichten
69
Waardering
0
Hoi,

Kent er iemand een arts in de omgeving van het Gentse die ervaring heeft met krachtsporters?

Ik heb al enige maanden last van een blessure aan één van mijn voorste schouderkoppen. Upright rows, voorwaarts dumbbell strekken en benchpressen doe ik nu aan de helft van mijn gebruikelijke gewicht. Op die manier wordt het moeilijk om vooruitgang te boeken. Vandaar mijn vragen:

1. Wat is er mis met mijn voorste schouderkop?
2. Kent er iemand een arts in het Gentse?

Dank bij voorbaat voor de nuttige tips.

Jaak
 
1. Geen idee, kan je niet zomaar zeggen.

2. Maak een afspraak voor een schouderconsultatie in het UZ in Gent. Daar ben ik geopereerd, en al ben ik er nog niet helemaal vanaf, ze hebben een goeie reputatie. Ik ben gewoon een moeilijk geval.
 
UZ Gent, daar zitten de specialisten!

Maar een simpel fotoke van uw schouder kan wrs al veel vertellen over je pijn.
 
Goed, ik heb dus een afspraak gemaakt voor een consultatie in het UZGent.

Er waren twee dokters die zich specialiseerden rond schouderproblemen. Aangezien er voor dokter Willems een wachtlijst van 2 maanden was heb ik dan maar met de tweede dokter, Karelse, een afspraak gemaakt.

Volgens haar bevind er zich aan de voorste schouderkop een klein botje, de "corrocoïta" of zoiets. De aanhechtingen aan dat botje zouden geïrriteerd zijn.

Maar goed, wat er ook van zij ik moet dus even ophouden dat spiergedeelte te belasten. Ik moet zeggen dat ik niet helemaal tevreden was met de service. Ik zeg niet dat een andere dokter tot andere bevindingen was gekomen maar toch in het vervolg (hopelijk niet) zou ik toch eerder die andere arts een kans geven.

Sjerrif
 
Waarschijnlijk bedoel je dokter De Wilde. Tjah, hij is de grootste specialist, alleen soms redelijk bot. Je moet er mee om leren gaan :) . Maar hij heeft me uiteindelijk redelijk goed opgelapt, dat ik nog wat sukkel heeft vooral met andere dingen te maken. Waarschijnlijk had je een assistent, want hij en dokter Bongaerts (waar ik het vaakst bij ben gegaan) zijn de twee enige 'volwaardige' schouderdokters. Wat niet wil zeggen dat de anderen niet goed zijn.

Wat de diagnose betreft, die kan je natuurlijk zelf niet kiezen :) . Helemaal vreemd lijkt het me niet, er zijn nu éénmaal 1001 mogelijke oorzaken van schouderproblemen. En bij mij kwam de echte diagnose zelfs pas bij de kijkoperatie. De medische wetenschap is nu eenmaal nog niet helemaal volwassen, maar je moet het doen met wat je voorgeschoteld krijgt :D .
 
Het zou inderdaad wel eens De Wilde geweest kunnen zijn:). Zeg, weet jij toevallig geen dokter die zelf aan BB doet. Volgens mij schort er wat aan mijn testosteronproductie:D.
 
Back
Naar boven