AndroidHealthClinic

Dollar fors omlaag (1 bezoeker)

Bezoekers in dit topic

Zelda

Monstrous Giant
15 jaar lid
Lid geworden
31 aug 2004
Berichten
13.160
Waardering
52
Op de valutamarkten is de koers van de dollar weggezakt tot een nieuw historisch dieptepunt tegenover de euro. Omgekeerd betekent dit dat de euro gisteren op $1,3913 een nieuw recordniveau tegenover de dollar liet optekenen. Het vorige record van $1,3852 voor 1 euro werd makkelijk gebroken, met een doorbraak boven de kaap van $1,39 tot gevolg. Afgelopen week is de euro met 2% gestegen ten opzicht van de dollar. Dergelijke forse bewegingen zijn zeker niet alledaags te noemen.

De recente verzwakking van de dollar wordt rechtstreeks gekoppeld aan een nieuwe negatieve prognose over de Amerikaanse huizenmarkt. De National Association of Realtors, zeg maar de nationale vereniging voor huizenbezitters, heeft namelijk voor de negende keer op rij haar vooruitzichten voor de huizenmarkt verlaagd.

Op de achtergrond speelt bovendien de verwachting mee dat de Amerikaanse centrale bank volgende week haar basisrente gaat verlagen, waardoor het renteverschil met de eurozone kleiner wordt. Dit gegeven speelt uiteraard in de kaart van de euro.

De meeste analisten zijn het er over eens dat een renteverlaging in de Verenigde Staten nuttig en noodzakelijk is, meer bepaald om te beletten dat de economie in een gat zou wegglijden.

Toch weerklinken er ook dissidente stemmen, zoals bijvoorbeeld die van Tim Krause, directeur risk management bij het Californische Zecco Trading. Die is er nog niet zo zeker van dat de FED inderdaad haar basisrente gaat verlagen.

Het uitgangspunt van Krause is vrij eenvoudig: een renteverlaging, hoe groot of klein ook, kan de daling van de dollarkoers in een stroomversnelling brengen. Het valt dan moeilijk te voorspellen waar de 'greenback' een bodem gaat bereiken.

Tim Krause stelt dat de Amerikaanse centrale bank simpelweg voor een dilemma staat. Een versoepeling van de monetaire politiek is slecht voor de dollar, niets doen kan de crisis rond de subprime mortgages rustig de huizenmarkt blijven aftakelen.

Rachana Metha van DBS Asset Management is er sowieso van overtuigd dat die crisis zich nog gaat verdiepen, met als logisch gevolg dat de dollarkoers op het einde van dit jaar onder de huidige niveaus zal staan.

BNP Paribas denkt dat de dollar in rustiger vaarwater kan belanden wanneer de FED volgende week doet wat van haar wordt verwacht. De beleggers gaan dan weer hun toevlucht nemen tot de veilige haven van Amerikaanse staatsobligaties.

In de afgelopen 12 maanden is de koers van de dollar ten opzichte van de euro met 8,70% gedaald. Tegenover andere munten zoals de Australische dollar verloor het groene biljet zelfs 10% of meer.

Ondanks de politieke problemen is de USD zelfs tegenover de yen verzwakt. Dat heeft dan weer te maken met de stijging van de koers van de yen als gevolg van het afwikkelen van de zogenaamde carry trades. Dat speculanten carry trades beginnen te mijden, wijst op ee toegenomen risicobewustzijn.

Cash.be - Het informatie- en communicatieplatform voor de actieve belegger in aandelen, warrants, opties, obligaties en fondsen.

De dollar is nog nooit zo goedkoop geweest als nu. Ben benieuwd hoeveel verder de dollar nog gaat vallen. Spullen in de VS kopen wordt iig steeds aantrekkelijker.
 
:thumb: nog meer importeren
 
Laten we masaal supps uit Amerika halen. :D
 
En toch valt dat tegen. De prijzen liggen daar inderdaad lager voor sommige artikelen maar tegelijkertijd zijn de laatste jaren de verzendkosten behoorlijk gestegen. Douane heft in principe op verzendingen met een waarde boven de € 100 ook nog eens btw. Dat bedrag is feitelijk lager, maar vaak worden kleine pakketjes met een lage waarde niet aangeslagen.

Als iets bijvoorbeeld in de USA $ 700,- kost en hier € 800,- lijkt het op het eerste gezicht aantrekkelijk om tot aanschaf over te gaan.

Maar 700/1,39 = € 503

€ 503 + € 70 verzendkosten = € 573,-

573,- * 1,19 = € 681,87.

Daarbij nog niet de inklaringskosten meegerekend die zo'n € 15,- bedragen bij zulke waarden. Voor die € 100,- voordeel lever je echter wel een Europese garantie in + snelle afhandeling van aanspraak op garantie.

Ik bestel zelf wel kleinere zaken via Ebay, dat kan nog wel eens lonend zijn omdat de verzendkosten niet gelijk extreem hoog zijn. Maar dan niet uit de USA zelf maar via Hongkong. Veel van die shops houden dollarprijzen aan (geen Hong Kong dollar) en hebben relatief lage verzendkosten.
 
een auto zal wel rendabel zijn mocht je er 1 willen kopen. :p maar ja moet je em wel eerst naar dld halen.
 
idd 2 opties

Hongkong.

of

Zorg dat je een amerikaanse kameraad hebt die als diplomaat word beschouwd hier.. ;)
(valt enerzijds mee maar anderzijds je kunt niet zomaar van alles oplaten sturen, enkel dingen die logisch zijn voor eigen gebruik etc)
 
Ik heb al verschillende keren boeken besteld uit US en geen BTW oid betaalt. Waren ook geen verzendkosten wanneer je er meer dan 1 besteld. Dan word het heel interessant ;)
 
Welke shop verzend boeken zonder verzendkosten dan?

Boeken valt onder laag btw tarief overigens, dat is meestal de moeite niet om btw op te heffen.
 
Ha,lekker voor die arrogante amerikanen haha
Euro doet het lekker goed:thumbup:
 
Ha,lekker voor die arrogante amerikanen haha
Euro doet het lekker goed:thumbup:

ha, dom van die arrogante moslim haha
hier krijgen we allemaal gezeik van hoor dat de dollar moeiljik ligt. :thumbdown:


Dank je voor je negatieve karma spiertje. Idd kinderachtig van je.
 
Laatst bewerkt:
oke goed nieuws , nu de euro nog
 
Volg jij uberhaupt een opleiding:D

het was niks meer dan een domme grap.vind altijd mooi hoe jullie daar op reageren.en ik volg een opleiding.en jij?
 
Back
Naar boven