- Lid geworden
- 19 jul 2010
- Berichten
- 2.907
- Waardering
- 2.891
- Lengte
- 1m75
- Massa
- 80kg
Omdat ze brett gebruiken, wild gist...
Volg de onderstaande video samen om te zien hoe u onze site kunt installeren als een web-app op uw startscherm.
Notitie: Deze functie is mogelijk niet beschikbaar in sommige browsers.
Volg het forum via Google Nieuws
Omdat ze brett gebruiken, wild gist...
Is het niet opgekweekt in een lab?Omdat ze brett gebruiken, wild gist...
Er is nogal een verschil tussen Trappistenbier en Abdijbier!Ja, maar veel supermarkten hebben ook een redelijk aanbod trappist-/abdijbier, dus voor bier ga ik niet naar een slijter.
Mwah, dat gaat niet voor alle trapisten op.Het maakt een Trappist tot op zekere hoogte wel authentieker en minder commercieel.
Welke dan?Mwah, dat gaat niet voor alle trapisten op.
Trappistenbier - Wikipedia
nl.wikipedia.org
Er zitten wel een aantal niet authentieke commerciële tussen imo.
Authentiek bedoel ik in de zin van het ATP label.Er zijn toch aardig wat pas deze eeuw op de markt gebracht, echt authentiek kan je dat niet noemen.
Zoals https://nl.wikipedia.org/wiki/Stift_Engelszell, die zijn sinds 2013 erkend of, Rochefort Triple Extra wat pas sinds 2021 bestaat?Authentiek bedoel ik in de zin van het ATP label.
Dit is toch wel vrij commercieel.In een persbericht laat de brouwerij weten dat de monniken al verschillende jaren overwogen om opnieuw een blond trappistenbier op de markt te brengen, maar ervoor gekozen hebben om ermee te wachten tot exact 100 jaar na de productie van de eerste blondine “Blonde extra-forte”. Vandaar ook de verwijzing 1920 – 2020 op het etiket van het flesje. Het recept is nog steeds geïnspireerd op het recept van 100 jaar geleden, maar is lichtjes aangepast naar de hedendaagse smaak.
Het bier is niet-commercieel in de zin dat het niet gaat om winstmaximalisatie, maar het ondersteunen van het klooster.Zoals https://nl.wikipedia.org/wiki/Stift_Engelszell, die zijn sinds 2013 erkend of, Rochefort Triple Extra wat pas sinds 2021 bestaat?
Dit is toch wel vrij commercieel.
Ok, dan hadden wij een iets andere kijk op de termen commercieel en authentiek.Het bier is niet-commercieel in de zin dat het niet gaat om winstmaximalisatie, maar het ondersteunen van het klooster.
Dat is iets heel anders dan de 100 smaken Leffe die er inmiddels zijn.
Ik kan mij ook best vinden in wat jij zegt en in principe is het zeker mogelijk dat een abdijbier, gebrouwen onder licentie door een grote speler "orgineler" is dan een Trappist. En ook kan een abdijbier onder dezelfde voorwaarden van het ATP label gemaakt zijn, met als enige uitzondering dat het een ander type monnik is die erbij betrokken zijn.Ok, dan hadden wij een iets andere kijk op de termen commercieel en authentiek.
Dit verklaart het dan wel. Thanks!Omdat ze brett gebruiken, wild gist...
Door de nagisting op fles en de brett cultuur schijnt hij ook zuurder te worden met de jaren. Orval fans vinden het leuk verschillende jaren naast elkaar te drinken om zo te kijken hoe de smaak is veranderd.Dit verklaart het dan wel. Thanks!
Leuk idee, dan zullen we vanaf nu ook enkele flessen sparen elk jaar.Door de nagisting op fles en de brett cultuur schijnt hij ook zuurder te worden met de jaren. Orval fans vinden het leuk verschillende jaren naast elkaar te drinken om zo te kijken hoe de smaak is veranderd.