1. (werkt op alle apparaten, ook desktop, behalve iphone/ios)

  Ontzet Notitie

Dramatisch laag testosteron?!

Topic in 'Gezondheid en Uiterlijk' gestart door Clavius78, 17 jun 2019.

XXL Nutrition Algemeen

Bezoekers aanwezig in Topic (Leden: 0, Gasten: 1)

 1. Clavius78

  Clavius78 Novice Topic Starter

  Berichten:
  1
  Leuk Bevonden:
  0
  Geslacht:
  Man
  Karma:
  0
  Lengte:
  1m84
  Massa:
  87kg
  Vetpercentage:
  17%
  Speciaal voor deze vraag een account hier aangemaakt. Kennelijk is testosteron een beetje een grijs gebied qua kennis in de medische wereld. En als ik er zelf op ga googlen dan duizelt het me al héél erg snel. Gezien het onderwerp dacht ik dat op dit forum best wel wat kennis en ervaring te vergaren valt. Ik hoop hier in ieder geval voldoende kennis op te doen voor dat ik mijn huisarts weer confronteer.

  Vorig jaar, na wat klachten (laag libido, pijn aan de testikels en lage rug) is mijn testosteron getest en onderging ik een echoscopie bij de uroloog. Uit de echo kwam gelukkig helemaal niks verontrustends. En eigenlijk uit de testosteron-meeting ook niet. Mijn huisarts zei letter: "Je testosteron is heel netjes 9 mmol/l." en verwees me voor mijn libido problemen naar naar een online zelftest. Destijds twijfelde ik niet aan de bevindingen van mijn arts. En enigszins gerustgesteld heb ik dit beschamende proces toen maar snel achter me gelaten.

  Want daarnaast heb ik ook een aantal psychische klachten die ik beter eerst aan kon pakken. Voornamelijk in de vorm van concentratieproblemen. Die waren er altijd al wel gedurende mijn leven, maar ze namen nu wel dusdanig ernstige vormen aan dat ik er iets aan moest gaan doen. Momenteel sta ik op de wachtlijst voor een ADHD diagnose. Dat duurt nog helaas nog 4 maanden. Eerlijk gezegd weet ik niet eens of ik dat nog trek. Toch maar blijven googlen dus.

  Tijdens dat googlen naar oorzaken van mijn psychische klachten kwam ik meerdere bronnen tegen die bevestigen dat concentratieproblemen toch echt bij de symptomen van een dergelijk laag testosteron horen. En dat het dus vaak voor ADHD-PI. (Wat vroeg ADD genoemd werd.) Dit artikel is zo'n voorbeeld: https://www.totaltclinic.com/3-signs-adhd-might-really-low-t/ Dat zorgde ervoor dat ik verder ging kijken naar de bij mij eerder bevonden waarde in het bloed. Nu begrijp ik dat die 9 mmol/l wel héél erg laag is. Begrijp ik dat correct? Laag genoeg voor een zieke man van 80. En ik ben pas 41.

  - Wat zijn mijn opties?
  - Wat kan ik nu zelf al doen?
  - Hoe overtuig ik mijn huisarts om hier toch verder naar te kijken?
   
 2. Real BPP

  Real BPP Cool Novice +10 jaar member

  Berichten:
  145
  Leuk Bevonden:
  4
  Geslacht:
  Man
  Karma:
  0
  Lengte:
  1m90
  Massa:
  105kg
  Vetpercentage:
  9%
  9 valt nog binnen de normale waarde. 7 is de minimumwaarde, althans in mijn ziekenhuis. Zelf heb ik een waarde van 10 en functioneer prima.
   

Deel Deze Pagina

 1. Deze website gebruikt cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, uw ervaring aan te passen en u ingelogd te houden als u zich registreert.
  Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
  Ontzet Notitie