Originally posted by burn
Deze 'mythe' blijft ook bestaan.
Melk bevat lactose. Lactose wordt in het lichaam afgebroken naar glucose en galactose. Glucose kent iedereen. Galactose wordt in eerste instantie in de lever omgezet en opgeslagen als glycogeen en kan daarna alsnog de bloedbaan in komen als glucose. Galactose heeft dus dezelfde kenmerken als het fruitsuiker fructose. Hoe kan glucose of galactose (wat zich in de lever bevind) nu zorgen voor een dikke huid of voor het vasthouden van vet? Dat is gewoon niet het geval.
Ik heb een paar onderzoeken gelezen, waarin de mensen die zuivel gebruikte juist meer vet waren verloren. Dit werd dan wel niet veroorzaakt door de zuivel, maar door de calcium. Echter de mensen die calcium supplementeerde hadden dit voordeel niet. Dit had te maken met de mogelijkheid tot opname, die in zuivel producten goed is.
Het is geen onzin dat melk zorgt voor een mindere spier definitie. Dit wordt veroorzaakt door de natrium die in melk aanwezig is. Eet veel natrium en je houdt veel vocht vast. Drink veel melk en je houdt meer vocht vast. Maar vocht is natuurlijk geen vet.