MuscleMeat

ECA Stack

Bezoekers in dit topic

De ECA stack is een combinatie die wordt gebruikt als genotsmiddel en als dieetsupplement. De letters in ECA staan voor efedrine, cafeïne en aspirine. De ECA stack wordt in bodybuilding met name gebruikt tijdens het cutten.


Werking in gewichtsverlies
Het effect van de stack met betrekking tot gewichtsverlies komt met name van het ingrediënt efedrine. Efedrine zorgt voor een thermogenetisch effect waarbij de lichaamstemperatuur stijgt en het metabolisme wordt versneld. De efedrine zorgt voor een verminderde eetlust en daarnaast geeft het energie die vermoeidheid tegengaat en vetverbrandende activiteiten als cardio makkelijker maakt.

Tegenwoordig is deze stof verboden en is het niet meer legaal verkrijgbaar.

Dosering
De ECA stack wordt over het algemeen 2 á 3 keer per dag genomen in de verhouding 1:10:10 (efedrine : cafeïne : aspirine)waarbij de dosering efedrine rond de 25mg ligt. Het is niet aan te raden om de stack in de avond te nemen omdat dit bij kan dragen aan slapeloosheid.

Risico's
Het grootste risico van de ECA stack ligt in het effect van efedrine op het hart. Efedrine is in verband gebracht met het overlijden van mensen met hart problemen maar ook met het overlijden van jong volwassenen en een te hoge dosis efedrine. Cafeine en efedrine zorgen ook voor een verhoogde bloeddruk. Mensen die lijden aan hypertensie (hoge bloeddruk) moeten er voor waken dat deze geen gevaarlijke waardes bereikt. Met name bij sport/beweging zou dit gevaar extra aanwezig kunnen zijn.

Andere risico's zijn onder andere insomnia (slapeloosheid), droge mond, lichtgeraaktheid (‘kort lontje’), stress, hoofd pijn, angst, duizeligheid, misselijkheid, onregelmatige hartslag, trillende handen.

Ook het gebruik efedrine in combinatie met zogenaamde MAO-remmers is gevaarlijk.
Externe links
 
Back
Naar boven