- Lid geworden
- 23 jul 2010
- Berichten
- 5.793
- Waardering
- 1.211
- Lengte
- 1m96
- Massa
- 107kg
- Vetpercentage
- 13%
teveel !eet een halve bak dan op je werk
Waarom is dat teveel?
Volg de onderstaande video samen om te zien hoe u onze site kunt installeren als een web-app op uw startscherm.
Notitie: Deze functie is mogelijk niet beschikbaar in sommige browsers.
Volg het forum via Google Nieuws
teveel !eet een halve bak dan op je werk
Pfffffffff een hele of halve bak kwark? Een hele of halve banaan? Een of twee scheppen whey? Een of twee kipfilets? Vier of zes boterhammen?
Dat kan toch niemand je zeggen. JIJ hebt een voedingsschema, en het gaat om het totaal aan kcal daarvan en de macro's. Als die in orde zijn maakt het geen zak uit hoeveel bakken kwark je eet.
1 bak kwark per dag is meer dan zat.
Is namelijk niet de beste kwaliteit eiwitten in je dieet.
Ga voor de wat meer dierlijke eiwitten.
1 bak kwark per dag is meer dan zat.
Is namelijk niet de beste kwaliteit eiwitten in je dieet.
Ga voor de wat meer dierlijke eiwitten.
1 bak kwark per dag is meer dan zat.
Is namelijk niet de beste kwaliteit eiwitten in je dieet.
Ga voor de wat meer dierlijke eiwitten.
Oja want kwark is niet dierlijk, en groeit aan bomen.
De biologische waarde van eiwitten
De biologische waarde van een eiwit geeft weer hoe sterk het aminozuurpatroon van een eiwit lijkt op het patroon van het eiwit in ons lichaam. Toen dit systeem werd ontwikkeld werd het kippe-ei als uitgangspunt genomen. Eieren kregen een biologische waarde van 100 omdat het aminozurenspectrum het meeste leek op ons lichaamseigen eiwit. Later werd er een biologisch nog hoogwaardiger eiwit ontdekt, toen whey van melk werd geïsoleerd. Whey bleek een biologische waarde van 115 tot 150 te kunnen hebben. In tabel 1 kun je een aantal eiwitten en hun biologische waarden nalezen.
Whey isolaat - 130-150
Whey concentraat - 115-125
Heel ei - 100
Melk (koe) - 91
Ei eiwit - 88
Vis - 83
Rundvlees - 80
Kip - 79
Caseïne (melkeiwit) - 77
Soja - 74
Rijst - 59
Granen - 54
Bonen - 49
http://www.fitnessnet.nl/fitnessnet...itten/de-biologische-waarde-van-eiwitten.html
Oké, misschien niet zo hoog als andere eiwit bronnen. Gelukkig zit er doorgaans in een bakje kwark meer eiwitten dan in een gemiddeld stukje vlees, melk of gemiddelde hoeveelheid eieren. De zogenaamde ''nutteloze'' eiwitten compenseert kwark dus weer met een grotere hoeveelheid.
Zucht, door dit soort reacties gaat het forum naar de klote! Wat een bagger advies, niet onderbouwd en zeggen dat kwark niet dierlijk is is hetzelfde als zeggen dat gras water is
1. Dat is geen onderbouwing (kom bijvoorbeeld met feiten, niet meningen ).Niet onderbouwd? Ik zeg er toch bij dat dat kwark niet de beste vorm eiwitten is die er bestaat?
2. Ok, ik zat misschien een klein beetje fout omdat ik zei dat je wat betere dierlijke producten kan eten, maar ik zei niet dat kwark niet dierlijk was. Want ik bedoelde ermee te zeggen dat je beter vis/kip of ei kan eten... sigh..
Maar jouw bijdrage aan dit topic is wel erg hulpvol,, dank daarvoor?
Je kunt maar een bepaalde hoeveelheid eiwitten per maaltijd opnemen; hoeveel blijkt niemand te weten.
Het overschot wordt waarschijnlijk met de ontlasting mee afgevoerd, want dat het opgeslagen wordt heb ik althans nooit iets over gehoord of gelezen.
Je kunt maar een bepaalde hoeveelheid eiwitten per maaltijd opnemen; hoeveel blijkt niemand te weten.
Het overschot wordt waarschijnlijk met de ontlasting mee afgevoerd, want dat het opgeslagen wordt heb ik althans nooit iets over gehoord of gelezen.
kdenk niet dat je van kwark snel veel puisten zal krijgen...
dat krijg je meer van melk en kaas enzo.
biergisttabletten kunnen hier tegen helpen!
Ben even 3000 kcal extra per dag aan eiwitten eten in de cut, komt toch met de ontlasting mee!
Denk eens na, het lichaam verspilt niks. Daar is het honderdduizenden jaren op geëvolueerd, de voorlopers van de mens die voedsel verspilden door het uit te poepen zijn niet onze voorouders geworden.
Ja best logisch toch? Of ga jij zo te werk dat je dan een bak tot 500 gram zou opeten, houd je nog 250 over, pak je morgen dat restje en een nieuwe bak die je ook tot 250 gram eet, en dan heb je de volgende dag nog een bak over van 500 gramEigenlijk best raar dat iedereen 500gram neemt, gewoon omdat die bak 500gr bevat. Voor hetzelfde geld verkochten ze het in 750gr bakken en dan zou iedereen 750gr nemen
Je scheidt wel degelijk een teveel aan bepaalde voedingsstoffen uit waneer je er een overschot aan binnenkrijgt.
BronBased on the available evidence, it’s false to assume that the body can only use a certain amount of protein per meal. Studies examining short-term effects have provided hints towards what might be an optimal protein dose for maximizing anabolism, but trials drawn out over longer periods haven’t supported this idea. So, is there a limit to how much protein per meal can be effectively used? Yes there is, but this limit is likely similar to the amount that’s maximally effective in an entire day. What’s the most protein that the body can effectively use in an entire day? The short answer is, a lot more than 20-30 g. The long answer is, it depends on several factors. In most cases it’s not too far from a gram per pound in drug-free trainees, given that adequate total calories are provided [8,9].
Ik kan net zo goed de evolutie erbij halen omdat het zo mooi en waar klinkt en zeggen; denk eens na:"Een lichaam laat zich niet vergiftigen, het is niet dom. Het zorgt ervoor dat het geen overschot binnenkrijgt waar het niet mee overweg kan in een bepaald tijdsbestek".