MuscleMeat

Een stukje geschiedenis: De Islamitische SS-divisie 'Handschar' (1 bezoeker)


Bezoekers Topic (Leden: 0, Gasten: 1)

El Comandante

Massive Warrior
+15 jaar member
Lid geworden
7 mei 2003
Berichten
20.937
Waardering
8
De islamitische SS-divisie 'Handschar'

Hajj Amin al-Husseini was de groot-mufti van Jeruzalem en voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog een overtuigde medestander van de nationaal-socialisten. Toen Hitler in 1933 in Duitsland aan de macht kwam, zag Husseini in hem een partner in zijn strijd tegen de joden. Om zijn steun te betuigen vertrok hij naar het Derde Rijk en bezocht hij verscheidene concentratiekampen. Hij moedigde Hitler aan om de volkerenmoord ook toe te passen op de joden van Noord-Afrika en Palestina.

Al snel wordt Husseini in het Midden-Oosten en Joegoslavië het dankbare en fanatieke hulpje van de Führer. De baas van het SS-hoofdkantoor, Gottlob Berger, zag in Husseini een gouden greep. De moslimleider kreeg een prachtige villa in Zehlendorf en kwam op de loonlijst van het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken en de SS te staan. Op 24 maart 1943 belegde Berger in Berlijn een bijeenkomst met Husseini en Artur Phleps, een vertrouweling van SS-leider Heinrich Himmler. Er werden plannen gesmeed voor een moslimeenheid van de Waffen-SS, Hitlers elite-troepen, in Joegoslavië. Na die bijeenkomst reisde Husseini door de Balkan, waar hij de moslimleider Alija Izetbegovic ontmoette. In de grote moskee van Sarajevo wist hij de moslims met een felle en emotionele toespraak aan zich te binden. Hij noemde de Bosnische moslims 'het beste van de islam'. De enige voorwaarde die de mufti aan deze klus verbond was een belofte van Hitler: na de oorlog moest de Füher ook de joden van het Midden-Oosten uitroeien.

nazi-meeting_gif_jpg_jpg_jpg.jpg

Osama Bin Laden, Al Qeida
Hajj Amin al-Husseini tijdens een nazi-bijeenkomst in Duitsland

Husseini haalde een aantal volgelingen naar Duitsland om ze militair te trainen en ze later in te zetten voor het nationaal-socialisme. "Duitsland voert strijd met het Wereldjodendom, de hoofdvijand van de Islam", zei de moslimleider in een rede. "De vijand van mijn vijand is mijn vriend." In een andere toespraak zei hij: "De Moslims, die zwaar hebben geleden onder de handen van hun vijanden, zullen nooit een betere bondgenoot hebben dan het Duitse Rijk. Maar tussen al zijn vrienden, heeft het nationaal-socialistische Duitsland geen betere of trouwere vriend dan de Moslims."

Husseini recruteerde uit zijn aanhang ook Arabische terroristen die in hetzelfde jaar 1943 werden opgeleid aan de Algemene Spionageschool voor de SS in Park Sorghvliet in Den Haag. De mannen kregen sabotagecursussen en werden onderricht in het gebruik van radiozenders en automatische wapens. Ook werden zij gekneed in het gebruik van explosieven. Een van de leerlingen was Fawzi al K*tub, tot in de jaren zeventig actief als terrorist. Het bezoek van Husseini aan Izetbegovic in de lente van 1943 legde hem geen windeieren. Achtduizend moslims dienden zich vrijwillig aan bij de Bosnische SS-divisie Handschar, het Arabische woord voor kromzwaard.

Bosnian-Muslims-reading-pro_jpg.jpg

Osama Bin Laden, Al Qeida
Bosnische moslims in dienst van de SS

De islamitische SS'ers - en onder wie ook Izetbegovic - legden een eed van trouw af aan Hitler: "Ik zweer aan de Führer, Adolf Hitler, als Oppperbevelhebber van de Duitse strijdkrachten, trouw en moed. Ik leg de gelofte van gehoorzaamheid af aan de Führer en de meerderen die hij uitkiest."

De moslimlegioenen van de mufti namen deel aan massamoorden op duizenden Servische verzetsstrijders, joden en zigeuners. Hele dorpen worden platgebrand. Zelfs de Duitse officieren waren geschokt door de wreedheid van de islamitische SS'ers. Enkele moslimsoldaten zouden zelfs het hart van hun tegenstander hebben uitgesneden.

1-flag_jpg_jpg_jpg.jpg

Osama Bin Laden, Al Qeida
het logo van de Handschar-divisie

In 1944 kwamen Hitlers troepen in de knel. Op 1 maart van dat jaar deed Husseini in Berlijn een dramatische oproep op de radio: "Arabieren! Sta op als één man en vecht voor jullie heilige rechten. Dood de joden waar je ze ook maar vinden kunt. Dit behaagt aan God, de geschiedenis en de godsdienst."

Maar op 22 april 1945 krijgen Izetbegovic en zijn SS-kameraden een doodsklap. De partizanen joegen 1400 nazi-soldaten over de kling, onder meer een groot gedeelte van de Handschar-divisie. Veel van de andere leden van de eenheid werden op hun vlucht over de Oostenrijkse grens door Engelse soldaten gevangengenomen. Een aantal van hen reist later naar Palestina om tegen de joden te vechten.Dit artikel is gebaseerd op een hoofdstuk uit het boek Mabel - 'Koninklijk Bal Masqué' van Peter Siebelt. In dat boek beschrijft hij onder meer de lobby die Mabel Wisse Smit voerde voor het regime van Alija Iezetbegovic, de Bosnische moslimleider die - in tegenstelling tot wat velen tijdens de oorlog in Bosnië dachten - een voorstander van de sharia was. Zoals in het bovenstaande artikel wordt vermeld, was Izetbegovic in de Tweede Wereldoorlog bij de Handschar-divisie.
 

EricR

Superior Athlete
+15 jaar member
Lid geworden
15 nov 2002
Berichten
50.073
Waardering
2.572
Lengte
1m79
Massa
89kg
Vetpercentage
15%
Siebelt :roflol: De man die ook het meest waanzinnige plan achter de moord op Fortuyn beschreef in het boek 'Eco Nostra'.

Een fantast en complotzoeker van de eerste orde. Die zich met uitspraken zoals hier aangehaald ook vrij belachelijk maakt :

Zo schrijft Siebelt in het boek Mabel, koninklijk Bal Masque dat prins Claus "zichtbaar in zijn nopjes" was toen prins Johan Friso en Mabel Wisse Smit in juni 2003 meedeelden te zijn verloofd. Prins Claus was toen echter al bijna 9 maanden dood.
Over de Handschar zelf (van Wikipedia) :
The Handschar are infamous for being the only Waffen SS division to mutiny, and the first known troops to revolt from within the Nazi system.
Dus de enige divisie die ook in opstand is gekomen.

Er moet trouwens ook duidelijk worden gemaakt waarom deze moslims zich verenigden in de Handschar. In hun thuisland werden ze door de Ustasa van Pavelic systematisch uitgeroeid. Hitler en consorten maakten dankbaar gebruik van de onvrede onder de in Joegoslavische gebieden levende moslims.

Wat Siebelt bezielt om die historie op te rakelen is mij verder een raadsel. Maar goed malloot Siebelt is duidelijk iemand van extreem-rechtse signatuur die zich er niks aan gelegen laat om bepaalde groepen zwart te maken. In dit geval feitelijk maar hij laat waarschijnlijk wel achterwege hoe de Handschar heeft kunnen ontstaan.
 

El Comandante

Massive Warrior
+15 jaar member
Lid geworden
7 mei 2003
Berichten
20.937
Waardering
8
 • Topic Starter Topic Starter
 • #3
:mad: :mad: Nou heb je m'n hele lokaas gemold spelbreker!!!
 

Big-T

Administrator
Admin
Founder - R.I.P.
+15 jaar member
Lid geworden
7 okt 2002
Berichten
55.016
Waardering
3.229
Zo eric jij zit ook wel vaak met je neus in de boeken geloof ik :) Maar toont dit artikel aan dat Moslim extremisten nog steeds respect hebben voor de nazi's, of niet?
 

El Comandante

Massive Warrior
+15 jaar member
Lid geworden
7 mei 2003
Berichten
20.937
Waardering
8
 • Topic Starter Topic Starter
 • #5
Nou ja, de schrijver van het artikel mag dan door Eric een fantast genoemd worden, feit is dat er Moslims zowel aan Nederlandse als aan Duitse kant hebben meegevochten.

Een bescheiden Marokkaanse eenheid heeft Nederland geholpen en er zijn bewijzen dat er aan de andere kant ook Moslims pacts sloten met Hitler.

Maar m'n uitgegooide visje is nu opgegeten voor het aangekomen was.
 

EricR

Superior Athlete
+15 jaar member
Lid geworden
15 nov 2002
Berichten
50.073
Waardering
2.572
Lengte
1m79
Massa
89kg
Vetpercentage
15%
Zo eric jij zit ook wel vaak met je neus in de boeken geloof ik :) Maar toont dit artikel aan dat Moslim extremisten nog steeds respect hebben voor de nazi's, of niet?
Ik denk dat een vijand van jouw eigen vijand wel vaker een vriend is. Hitler had een hekel aan de Joden, moslim extremisten (en regelmatig ook gematigdere moslims) hebben een hekel aan de Joden. Tja dan zijn de Nazi's al snel je vrienden.

Maar in 1941 hebben de Bosnische Moslims in de voormalig Joegoslavische staten openlijk hun afkeer geuit over de behandeling van Joden en Serven. Pas toen Pavelic de moslims ging negeren er onvrede uitbrak tussen Moslims en de Ustasa (met gewelddadigheden) is er een voedingsbodem ontstaan waarin moslims gecutreerd konden worden voor verderfelijke doeleinden. Himmler was maar wat blij met die verdeeldheid.

Overigens heb ik hier grotendeels mijn kennis via Google naar boven gehaald. Weet wel aardig wat van de strijd in voormalig Joegaslavie, maar heeft meer betrekking op de wandaden van Pavelic en zijn Ustasa. En natuurlijk de strijd van Tito en zijn partizanen om het tij te keren. Over de Handschar is weinig materiaal beschikbaar, daarom vraag ik me ook af hoeveel Siebelt uit betrouwbare bronnen heeft gehaald.
 

El Comandante

Massive Warrior
+15 jaar member
Lid geworden
7 mei 2003
Berichten
20.937
Waardering
8
 • Topic Starter Topic Starter
 • #7
Heb je er ook wat plaatjes erbij Eric?
 

SHUTTERSPEED

Enormous Athlete
Elite Member
+10 jaar member
Lid geworden
13 jun 2005
Berichten
36.952
Waardering
288
Ondanks de gekleurdheid toch interessante kost. Ik had hier nog niet eerder van gehoord.
 

ERNESTO M.

Dutch Bodybuilder
+10 jaar member
Lid geworden
27 mei 2004
Berichten
301
Waardering
0
Hahahahahaha DBC jij bent LACHWEKKEND!!! Servische "verzetstrijders" hoe verzin je het.

En Alija Izetbegovic zo zwart proberen te maken, waarom vraag ik me af? Als je een beetje googlt kom je erachter dat Izetbegovic maar 17-18 jaar oud was in 1943.

Nebi sjala ovako jako, ova moja stara avlija, ja bi svjetlost zvao mrakom da te nije Alija!
 

EricR

Superior Athlete
+15 jaar member
Lid geworden
15 nov 2002
Berichten
50.073
Waardering
2.572
Lengte
1m79
Massa
89kg
Vetpercentage
15%
Meer over de zogenaamde deelname van Izetbegovic aan de Handschar :
Former Bosnian president Alija Izetbegovic was never a member of the 13th Waffen-SS Gebirgs-Division "Handschar". This I can tell you with one hundert percent certainty. He graduated high school in 1943, and studied agriculture for three years. But it is true that in 1940 he joined called the youth movement called "Young Muslims" (Mladi Muslimani), which was to promote, among other things, the Bosnian cultural and national identity.

To my knowledge this movement nor he personally were never directly involved or linked with the recruitment of Bosnians into Waffen-SS. They helped many Bosnian refugees with charity help and funds. These people escaped from Serbian Chetnik terror from east Bosnia and took refugee in Sarajevo, where they lived during the winter of 1941-42 in appauling conditions. Nedless to say that the Waffen-SS recruiters found many more than willing volunteers among these refugees.

More about Young Muslims and Alija Izetbegovic:

The History of "Mladi Muslimani"
URL: Ukratko o Mladim Muslimanima

Alija Izetbegovic and "Mladi Muslimani"
URL: Životni put Alije Izetbegovića
Axis History Forum :: View topic - Bosnian president and SS-Handschar - the facts

Zoals Ernesto zegt is het ook vrijwel ondenkbaar dat iemand die in 1925 geboren is een grote rol of uberhaupt een rol kan hebben gespeeld bij de Handschar. Maakt het artikel van Siebelt alleen maar meer discutabel. Maar goed hij claimde ook dat Claus nog leefde terwijl de man al maanden dood was.
 

El Comandante

Massive Warrior
+15 jaar member
Lid geworden
7 mei 2003
Berichten
20.937
Waardering
8
 • Topic Starter Topic Starter
 • #12
Hahahahahaha DBC jij bent LACHWEKKEND!!! Servische "verzetstrijders" hoe verzin je het.

En Alija Izetbegovic zo zwart proberen te maken, waarom vraag ik me af? Als je een beetje googlt kom je erachter dat Izetbegovic maar 17-18 jaar oud was in 1943.

Nebi sjala ovako jako, ova moja stara avlija, ja bi svjetlost zvao mrakom da te nije Alija!
Eeeeeh...iets beter lezen wellicht?
Ies niet main stuukje tekst kerel, is van die knakker die Eric aanhaalt.

Komt ie weer:
Begrijpend Lezen :D
 

ERNESTO M.

Dutch Bodybuilder
+10 jaar member
Lid geworden
27 mei 2004
Berichten
301
Waardering
0
Eeeeeh...iets beter lezen wellicht?
Ies niet main stuukje tekst kerel, is van die knakker die Eric aanhaalt.

Komt ie weer:
Begrijpend Lezen :D
Volgens mij begin jij het stukje met 'Een stukje geschiedenis: De Islamitische SS-Divisie Handschar'. Daarmee zeg je (onbedoeld hoop ik?) dat je achter dit stukje staat. Jij komt er toch mee?

Maar ik weet wel dat jij alleen uit bent op rellen, hee relnicht? Maar dit is zelfs voor jou van bedenkelijk niveau.

En waar slaat dat 'ies niet main stuukje' op? Oh ja natuurlijk, ik ben een allochtoon en dus ik zal wel zo spreken, ha ha humor. Ik wist wel dat je op de security opleiding goed les in Nederlands kreeg! Je had vast ook de hoogste cijfers?
 

Til

Advanced Bodybuilder
+10 jaar member
Lid geworden
14 dec 2004
Berichten
946
Waardering
0
En waar slaat dat 'ies niet main stuukje' op? Oh ja natuurlijk, ik ben een allochtoon en dus ik zal wel zo spreken, ha ha humor. Ik wist wel dat je op de security opleiding goed les in Nederlands kreeg! Je had vast ook de hoogste cijfers?
Goh goh dat zegt een allochtoon die wat apengebrabbel als sig heeft..
 

El Comandante

Massive Warrior
+15 jaar member
Lid geworden
7 mei 2003
Berichten
20.937
Waardering
8
 • Topic Starter Topic Starter
 • #15
:roflol:

Ik heb helemaal geen securityopleiding gehad man.
Ik laat m'n broertje alles typen wat ik zeg, makkelijk toch? ;)

Jij bent ook ver gekomen met je integratiecursus 'Nemoze nam niko nista jaci blablabla'
Laat me raden, zal een nationalistisch karakter hebben die zin....;)
 

bur

Mr. Millionaire
Elite Member
+10 jaar member
Lid geworden
24 sep 2004
Berichten
4.732
Waardering
0
:roflol:

Ik heb helemaal geen securityopleiding gehad man.
Ik laat m'n broertje alles typen wat ik zeg, makkelijk toch? ;)

Jij bent ook ver gekomen met je integratiecursus 'Nemoze nam niko nista jaci blablabla'
Laat me raden, zal een nationalistisch karakter hebben die zin....;)
ik weet wel zeker, ook al iemand die het o zo mooie Nederland verafschuwd misschien?
 

El Comandante

Massive Warrior
+15 jaar member
Lid geworden
7 mei 2003
Berichten
20.937
Waardering
8
 • Topic Starter Topic Starter
 • #17
Nee, zal wel te maken hebben met die eeuwige zandbak-ruzie tussen Serven, Bosniers en Kroaten. Veel van die types zijn hierheen gekomen om de overgebleven scrupules jegens elkander alsnog te bevechten.

Die vlaggenprarades zijn er een onderdeel van.
 

ERNESTO M.

Dutch Bodybuilder
+10 jaar member
Lid geworden
27 mei 2004
Berichten
301
Waardering
0
Goh goh dat zegt een allochtoon die wat apengebrabbel als sig heeft..
Gast, who the **** ben jij? Krijg je thuis geen aandacht en kom je daarom zo negatief over?

:roflol:

Ik heb helemaal geen securityopleiding gehad man.
Ik laat m'n broertje alles typen wat ik zeg, makkelijk toch? ;)

Jij bent ook ver gekomen met je integratiecursus 'Nemoze nam niko nista jaci blablabla'
Laat me raden, zal een nationalistisch karakter hebben die zin....;)
Haha nee echt nationalistisch is het niet.

ik weet wel zeker, ook al iemand die het o zo mooie Nederland verafschuwd misschien?
Weer een vooroordeel, ik vind Nederland juist een prachtig land. Ik sta zelfs te juichen als Oranje en PSV wint man.
 

Mighty

Monstrous Giant
+10 jaar member
Lid geworden
21 aug 2005
Berichten
10.072
Waardering
8
Lengte
1m95
Massa
99kg
Vetpercentage
10%
Nebi sjala ovako jako, ova moja stara avlija, ja bi svjetlost zvao mrakom da te nije Alija!
"Neem een sjaal over je kop, of moet je staren of lijden, ja biseksueelis vast lastig zovan maar ik kom daar toch niet allemaal"???
Of heb ik het nu verkeerd? Tja, mijn talen over de grens zijn ook wat roestig, he krennebalijker!;)
 

thinkalot

Ripped Bodybuilder
+10 jaar member
Lid geworden
30 sep 2006
Berichten
3.483
Waardering
0
Siebelt :roflol: De man die ook het meest waanzinnige plan achter de moord op Fortuyn beschreef in het boek 'Eco Nostra'.

Een fantast en complotzoeker van de eerste orde. Die zich met uitspraken zoals hier aangehaald ook vrij belachelijk maakt :Over de Handschar zelf (van Wikipedia) :
Dus de enige divisie die ook in opstand is gekomen.

Er moet trouwens ook duidelijk worden gemaakt waarom deze moslims zich verenigden in de Handschar. In hun thuisland werden ze door de Ustasa van Pavelic systematisch uitgeroeid. Hitler en consorten maakten dankbaar gebruik van de onvrede onder de in Joegoslavische gebieden levende moslims.

Wat Siebelt bezielt om die historie op te rakelen is mij verder een raadsel. Maar goed malloot Siebelt is duidelijk iemand van extreem-rechtse signatuur die zich er niks aan gelegen laat om bepaalde groepen zwart te maken. In dit geval feitelijk maar hij laat waarschijnlijk wel achterwege hoe de Handschar heeft kunnen ontstaan.
Ik ben blij dat er toch nog mensen zoals jij op deze site zitten. Deze reltopic vol leugens is gelukkig van in het begin goed ontkracht. Karma!
 

Bovenaan