Mushral
Advanced Bodybuilder
- Lid geworden
- 24 jul 2011
- Berichten
- 1.203
- Waardering
- 257
- Lengte
- 1m73
- Massa
- 74kg
- Vetpercentage
- 8%
Goedendag,
Na jarenlang kwark als onderdeel van m'n voedingspatroon te hebben gehad, is de smaak van kwark me een beetje tegen gaan staan. Bovendien ging ik ook niet zo lekker meer op de lactose (winderigheid, bloated gevoel), waardoor ik kort geleden overgestapt ben op soja ter vervanging, puur om te proberen of dat verschil maakt.
De soja variant bevalt mij opzich prima, al kom ik tot de conclusie dat ik nu wel (relatief) veel soja binnen krijg. ik ontbijt vaak met een bak soja en fruit/noten/zaden, en ergens tussen 3-5 eet ik over 't algemeen nog een bak (soja) kwark op werk, vooral omdat de smaak me prima bevalt en het makkelijk mee te nemen & 'snel' tussendoor te eten.
Qua winderigheid en bloated merk ik ook een enorme verbetering ten opzichte van de periodes dat ik nog veel zuivel at, alleen hoor ik hier en daar toch ook geluiden dat soja zelf ook negatieve effecten met zich mee gaan brengen. Als gevolg ben ik wat research op internet gaan doen, maar de bronnen die ik kan vinden spreken elkaar redelijk sterk tegen. Het is me nu niet eenduidig of (de hoeveelheid) soja (die ik consumeer) nu wel van schadelijke/negatieve gevolgen op de gezondheid kan zijn of niet.
Kan iemand hier een helder (onderbouwd) licht op schijnen? Als de hoeveelheden die ik consumeer inderdaad niet gezond zijn, dan stap ik beste af van deze hoeveelheden. Echter kan ik niet echt een eenduidig beeld hiervoor vinden.
Alvast bedankt,
Groet
Na jarenlang kwark als onderdeel van m'n voedingspatroon te hebben gehad, is de smaak van kwark me een beetje tegen gaan staan. Bovendien ging ik ook niet zo lekker meer op de lactose (winderigheid, bloated gevoel), waardoor ik kort geleden overgestapt ben op soja ter vervanging, puur om te proberen of dat verschil maakt.
De soja variant bevalt mij opzich prima, al kom ik tot de conclusie dat ik nu wel (relatief) veel soja binnen krijg. ik ontbijt vaak met een bak soja en fruit/noten/zaden, en ergens tussen 3-5 eet ik over 't algemeen nog een bak (soja) kwark op werk, vooral omdat de smaak me prima bevalt en het makkelijk mee te nemen & 'snel' tussendoor te eten.
Qua winderigheid en bloated merk ik ook een enorme verbetering ten opzichte van de periodes dat ik nog veel zuivel at, alleen hoor ik hier en daar toch ook geluiden dat soja zelf ook negatieve effecten met zich mee gaan brengen. Als gevolg ben ik wat research op internet gaan doen, maar de bronnen die ik kan vinden spreken elkaar redelijk sterk tegen. Het is me nu niet eenduidig of (de hoeveelheid) soja (die ik consumeer) nu wel van schadelijke/negatieve gevolgen op de gezondheid kan zijn of niet.
Kan iemand hier een helder (onderbouwd) licht op schijnen? Als de hoeveelheden die ik consumeer inderdaad niet gezond zijn, dan stap ik beste af van deze hoeveelheden. Echter kan ik niet echt een eenduidig beeld hiervoor vinden.
Alvast bedankt,
Groet