- Lid sinds
- 11 okt 2002
- Berichten
- 6.844
- Waardering
- 25
Nadat Bart82 zijn hart gelucht had over alle onzin die verkondigd wordt over eieren, vond ik een aantal interessante verwijzingen.
In Men's Health van deze maand wordt het toevallig ook geschreven, maar de bron is dus van Protein Power.
Helaas is het niet helemaal dolle pret, want waar ik overheen gelezen had, was de waarschuwing eieren niet kapot te maken en te bakken, omdat daarmee het waardevolle (!!!!) cholesterol oxydeert.
Beter is om te pocheren , koken of heel te laten.
Nu ben ik niet superdol op gekookte eitjes, tenzij in een salade verwerkt (en brood eet ik niet meer), dus bakte ik ze toch... maar dan nieuwe sT.
Heel eenvoudig: breek het benodigde aantal eieren stuk boven de pan, waar al een klontje boter in ligt te smoren. Laat dat eitje een beetje aanbakken en leg dan een deksel op de koekenpan.. dan stoomt het eigeel vanzelf gaar. Extra lekker met 50 g gerookte zalm (goedkoop bij de Aldi), anders zou ik aanraden met gezouten boter te werken, dan gebruik je minder zout dan dat je ze later extra toevoegt.
Espi
In Men's Health van deze maand wordt het toevallig ook geschreven, maar de bron is dus van Protein Power.
Helaas is het niet helemaal dolle pret, want waar ik overheen gelezen had, was de waarschuwing eieren niet kapot te maken en te bakken, omdat daarmee het waardevolle (!!!!) cholesterol oxydeert.
Beter is om te pocheren , koken of heel te laten.
Nu ben ik niet superdol op gekookte eitjes, tenzij in een salade verwerkt (en brood eet ik niet meer), dus bakte ik ze toch... maar dan nieuwe sT.
Heel eenvoudig: breek het benodigde aantal eieren stuk boven de pan, waar al een klontje boter in ligt te smoren. Laat dat eitje een beetje aanbakken en leg dan een deksel op de koekenpan.. dan stoomt het eigeel vanzelf gaar. Extra lekker met 50 g gerookte zalm (goedkoop bij de Aldi), anders zou ik aanraden met gezouten boter te werken, dan gebruik je minder zout dan dat je ze later extra toevoegt.
Espi