Spawn86
Cool Novice
- Lid geworden
- 22 feb 2012
- Berichten
- 116
- Waardering
- 10
- Lengte
- 1m73
- Massa
- 75kg
Soms maak ik wel eens zelf eierkoeken. Na wat experimenten, heb ik een recept voor proteïne eierkoeken.
*Let op!!, het is niet voor het cutten, want er zit aardig wat suiker in, ook al heb ik dit enigzins aangepast.
Benodigdheden:
Wat betreft het verhitten van je Whey poeder: in meerdere topics staat dat het geen kwaad kan. Het wordt alleen niet meer zo snel opgenomen, maar daarvoor moet je deze eierkoeken ook niet maken. Het is een prima vervanging voor de dure eiwitrepen.
Mocht iemand nog verder willen experimenteren en een goede vervanger hebben voor de suiker zodat de Kcal wat omlaag gaan, dan hoor ik (en de rest) dit graag natuurlijk.
Succes en laat even weten hoe het gegaan is!!
*Let op!!, het is niet voor het cutten, want er zit aardig wat suiker in, ook al heb ik dit enigzins aangepast.
Benodigdheden:
- 5 zakjes vanille suiker (5x8gr = 40 gr)
- 160 gr sukker
- 100 gr zoetstof (het originele recept bevat 400gr suiker!!) Je kan echter niet al het suiker vervangen voor zoetstof. Ik heb het geprobeerd, maar dan wordt het een soort dikke omelet in plaats van een eierkoek en dan is het niet te vreten!!
- 200 gr bloem of tarwebloem
- 200 gr Whey proteïne poeder (dit vervangt 200 gr van de 400 gr bloem in het originele recept), De smaak maakt niet uit, die proef je na het bakken toch niet goed meer.
- 1 zakje bakpoeder
- 8 eieren
- 8 eetlepels melk. (Hoort niet in het originele recept, maar een eetlepel melk per ei maakt de eierkoek niet zo droog)
- Zorg dat je de oven voorverwarmd op 150 graden. In ieder geval niet hoger dan 160 graden want dan verliest de zoetstof zijn werking en krijg je geen zoete eierkoek.
- Vermeng de eieren met de suiker, vanille suiker en zoetstof.
- Doe in een schaal de bloem, Whey proteïne poeder en de bakpoeder samen.
- Meng hierna de bloem, Whey proteïne en bakpoeder bij je eieren en suiker.
- Voeg tijdens het mixen de melk toe.
- Het wordt een plakkerig en dik beslag.
- Laat het beslag ongeveer 5 minuten rusten zodat het bakpoeder het beslag wat luchtiger kan maken.
- Giet het mengsel hierna op een bakplaat die bedekt is met bakpapier. Het heeft geen zin om kleine koeken te maken want het beslag is zo kleverig en het loopt toch uit in de oven. Dus maak het jezelf makkelijk en giet het op één bakplaat en snij het later in stukken.
- Bak je gigantische eierkoek af in ongeveer 25 minuten. Kijk zelf af en toe of het goed gaat.
- Haal hierna je giga eierkoek uit de oven en snijd het in stukken en je hebt een prima tussendoortje om mee te nemen.
Wat betreft het verhitten van je Whey poeder: in meerdere topics staat dat het geen kwaad kan. Het wordt alleen niet meer zo snel opgenomen, maar daarvoor moet je deze eierkoeken ook niet maken. Het is een prima vervanging voor de dure eiwitrepen.
Mocht iemand nog verder willen experimenteren en een goede vervanger hebben voor de suiker zodat de Kcal wat omlaag gaan, dan hoor ik (en de rest) dit graag natuurlijk.
Succes en laat even weten hoe het gegaan is!!