Fitness Seller

Eiwitrijke snacks (1 bezoeker)

Bezoekers in dit topic

Nog niet zo heel lang geleden was dit de definitie van een kostwinnergezin. :D

Ik overweeg ook ommaar kiprollade, hele diepvrieskip of dijfilet te gaan bereiden voor op brood.
Haal een sous vide stick en vaccummeermachine.

2kg kippendij vaccumeren per 250 (of 500) gram. Anderhalf uur op 61 graden garen. Dan in de zak terugkoelen in ijswater en zo de vriezer in.

Zelfs in de koelkast is het dan minstens een week houdbaar (mits de vacuumzak dicht is), want pasteurisatie.

Ontdooien in de zak in koud water of een nachtje van te voren in de koelkast. Plakjes snijden en klaar. Als het nog half bevroren is kan je dunne plakjes snijden.
 
Of nog beter, haal een snijmachine (een kleine niet zo grote unit die je in de horeca aantreft), dan kan je helemaal losgaan. Je hebt ze al voor acht tientjes.

Kwil er zelf 1 aanschaffen maar heb de ruimte niet. Met een snijmachine kan je serieus mooie dingetjes maken.

Dingen 1 of 2 dagen marineren, dan sous vide garen en dan flinterdun snijden. Of je eigen carpaccio maken. Of bieten carpaccio. Brood dun snijden en crostino's maken. Mook stuk vlees of vis roken op de bbq of smoker en dan super dunne plakjes snijden voor op brood of in salades.
De mogelijkheden zijn eindeloos.
 
Laatst bewerkt:
Of nog beter, haal een snijmachine (een kleine niet zo grote unit die je in de horeca aantreft), dan kan je helemaal losgaan. Je hebt ze al voor 80 tientjes.

Kwil er zelf 1 aanschaffen maar heb de ruimte niet. Met een snijmachine kan je serieus mooie dingetjes maken.

Dingen 1 of 2 dagen marineren, dan sous vide garen en dan flinterdun snijden. Of je eigen carpaccio maken. Of bieten carpaccio. Brood dun snijden en crostino's maken. Mook stuk vlees of vis roken op de bbq of smoker en dan super dunne plakjes snijden voor op brood of in salades.
De mogelijkheden zijn eindeloos.
En je daarna helemaal gek maken met afwegen en berekenen om alles goed te tracken.
 
En je daarna helemaal gek maken met afwegen en berekenen om alles goed te tracken.
Dat probleem heb je nu toch ook met afwegen?
 
Dat probleem heb je nu toch ook met afwegen?
Ja, maar dan houd iedereen de waardes op de verpakking aan als 100% waar.

Als je sousvide gaart verliest je vlees vocht, dus dat moet je wel meenemen in je berekening.
 
Ja, maar dan houd iedereen de waardes op de verpakking aan als 100% waar.

Als je sousvide gaart verliest je vlees vocht, dus dat moet je wel meenemen in je berekening.
Als je een kilo kip gaart en na het garen weegt het bijv nog 800 gram is dat makkelijk te doen toch?
 
Haal een sous vide stick en vaccummeermachine.

2kg kippendij vaccumeren per 250 (of 500) gram. Anderhalf uur op 61 graden garen. Dan in de zak terugkoelen in ijswater en zo de vriezer in.

Zelfs in de koelkast is het dan minstens een week houdbaar (mits de vacuumzak dicht is), want pasteurisatie.

Ontdooien in de zak in koud water of een nachtje van te voren in de koelkast. Plakjes snijden en klaar. Als het nog half bevroren is kan je dunne plakjes snijden.

Of nog beter, haal een snijmachine (een kleine niet zo grote unit die je in de horeca aantreft), dan kan je helemaal losgaan. Je hebt ze al voor 80 tientjes.

Kwil er zelf 1 aanschaffen maar heb de ruimte niet. Met een snijmachine kan je serieus mooie dingetjes maken.

Dingen 1 of 2 dagen marineren, dan sous vide garen en dan flinterdun snijden. Of je eigen carpaccio maken. Of bieten carpaccio. Brood dun snijden en crostino's maken. Mook stuk vlees of vis roken op de bbq of smoker en dan super dunne plakjes snijden voor op brood of in salades.
De mogelijkheden zijn eindeloos.
Dankje, dat zijn wel interessante suggesties!

Als het maar geen "Jette Klijnsma moestuintjes advies" blijkt.

Toen die suggestie werd doorgerekend bleek dat er pas na een paar jaar een voordeel zou zijn uit het verbouwen van eigen groentes in een moestuin.
 
Dankje, dat zijn wel interessante suggesties!

Als het maar geen "Jette Klijnsma moestuintjes advies" blijkt.

Toen die suggestie werd doorgerekend bleek dat er pas na een paar jaar een voordeel zou zijn uit het verbouwen van eigen groentes in een moestuin.
Je neemt toch ook niet een moestuin omdat het financieel voordelig is. :roflol:
 
Back
Naar boven