- Lid geworden
- 15 nov 2008
- Berichten
- 39.954
- Waardering
- 52.878
- Lengte
- 1m86
- Massa
- 105kg
- Vetpercentage
- 25%
Haal een sous vide stick en vaccummeermachine.Nog niet zo heel lang geleden was dit de definitie van een kostwinnergezin.
Ik overweeg ook ommaar kiprollade, hele diepvrieskip of dijfilet te gaan bereiden voor op brood.
2kg kippendij vaccumeren per 250 (of 500) gram. Anderhalf uur op 61 graden garen. Dan in de zak terugkoelen in ijswater en zo de vriezer in.
Zelfs in de koelkast is het dan minstens een week houdbaar (mits de vacuumzak dicht is), want pasteurisatie.
Ontdooien in de zak in koud water of een nachtje van te voren in de koelkast. Plakjes snijden en klaar. Als het nog half bevroren is kan je dunne plakjes snijden.