Fitness Seller

EU/VK & NAVO (2 bezoekers)

Bezoekers in dit topic

In hoeverre is de vergrijzing eigenlijk een echt probleem? Er zullen steeds meer jobs verdwijnen door de automatisering. In België verzetten (linkse) vakbonden zich daar nu al heftig tegen. :emo:

Is het ook nooit bij onze politici opgekomen om de inheemse bevolking meer welpjes te laten produceren? Mijn grootvader kon z'n vrouw en zes kinderen onderhouden met één job. Dat is nu onvoorstelbaar voor iemand uit de middenklasse.
Om maar niet te spreken van dat vrijwel geen van de mensen die hierheen komen mee kunnen meedraaien in onze complexe maatschappij/economie. Gemiddeld IQ van 65 terwijl 85 (15% vd westerse bevolking) al te weinig is om het meest simpele werk te doen, zelfs lopende band werk.

De waarde van arbeid is sinds toen in een klap gehalveerd met eerst het toetreden van vrouwen en sindsdien nog verder ingedrukt met anti discriminatie wetgeving waardoor bedrijven niet meer puur o.b.v. prestaties mogen selecteren en je globaal concurreert met mensen die een veel lagere standard of living hoeven te onderhouden.

Race to the bottom.
 
Zat autochtone parasieten en luiwammesen die het werk van migranten kunnen doen. Dan missen ze maar 's ochtends koffietijd en in de middag The Bold.

Gewoon ouderwetse dwang in plaats van dat zoetsappige.
 
We maken de ondergang van West Europa mee. Het zit erop voor deze beschaving.

7drHiqr.gif
 
“Wallonië loopt 14 jaar achter op Vlaanderen”
Waals minister-president Willy Borsus (MR) zegt dat hij vijf jaar de tijd nodig heeft om de kloof met Vlaanderen kleiner te maken. “Ik wil deze regio weer in de Europese middenmoot krijgen”, zegt hij in een interview met De Zondag.

“Geef me vijf jaar de tijd”, zegt een zelfzekere minister-president in De Zondag. “Dan moet de herstelbeweging van Wallonië zichtbaar zijn voor iedereen. Ik zeg niet dat we op vijf jaar tijd alle achterstand zullen opgehaald hebben, maar de relance moet wel duidelijk zijn. Wallonië moet opnieuw op de rails staan.”

Borsus liet eerder al eens optekenen dat Wallonië “veertien jaar achter loopt op Vlaanderen”. Die uitspraak herhaalt hij nu. “”Het klopt inderdaad. Let op: niet alles is slecht. Ik zie veel sectoren die durven bloeien, durven vernieuwen. Ook de export groeit.”

De Waalse minister-president onderstreept in het interview dat hij nooit zal samenwerken met de PTB (PVDA). “We zien in de peilingen dat de links-radicale PTB twaalf tot achttien procent behaalt in bepaalde regio”s. Ik vind dat een zeer gevaarlijke evolutie. Ik geloof absoluut niet in de oplossingen die de partij op tafel legt. (...) Als er na de volgende verkiezingen een alliantie ontstaat tussen PS, Ecolo en PTB dan zou dat dramatisch zijn voor Wallonië. Ik weet alleszins zeker dat mijn partij nooit zal samenwerken met de PTB, zelfs niet in de kleinste gemeente.”

“Ik zou ook op federaal vlak graag een voorzetting zien van de coalitie”, aldus Borsus. “Ik was drie jaar minister in die regering. Ik heb evenveel jaar goed samengewerkt met de N-VA-kopstukken. De regering boekt ook resultaten. N-VA heeft er goed aan gedaan volledig in te zetten op het sociaaleconomische luik.”
78912i48be598da4b2e254-v-1-gif.gif
 
'sensitive subject', 'PTSD',... :roflol:
 
Gênant dat mannen zo naïef kunnen zijn. Van vrouwen begrijp ik het nog wel. Nadat ze een dood kind op een strand zien willen ze de helft v.d. wereld importeren.
 
 
Laatst bewerkt:
Stel je voor dat die gek dadelijk PM wordt. :nut:
 
Vlaams Belang krijgt lijsten niet meer gevuld: partij komt in kwart minder gemeenten op
In 152 Vlaamse gemeenten kan er op 14 oktober niet op Vlaams Belang worden gestemd. De partij komt in 48 gemeenten minder op dan bij de vorige verkiezingen. En zelfs waar de partij wel opkomt, krijgt ze haar lijst meestal niet volledig gevuld. Het moest nochtans de stembusslag van de ommekeer worden voor Vlaams Belang.

Zelfs in de grote steden lukt het niet. In vier van de dertien Vlaamse centrumsteden kreeg Vlaams Belang haar lijst niet volledig gevuld. In Leuven, Hasselt en Genk raakte ongeveer de helft van de lijst gevuld, in Turnhout komt de partij zes namen tekort.

De lokale verkiezingen zijn historisch dan ook niet echt op het lijf van Vlaams Belang geschreven. Enkel in Antwerpen slaagde de partij erin om een vuist te maken. Dan zijn de Vlaamse en federale verkiezingen veel belangrijker.

Maar partijvoorzitter Tom Van Grieken heeft wel zwaar ingezet op deze stembusgang, na de nederlagen in 2012 en 2014. Enkel met een verkiezingsoverwinning kan Van Grieken zich echt voorzitter noemen, liet de Schotenaar zich al ontvallen. Nu N-VA in de verschillende regeringen maar ook in vele steden en gemeenten de afgelopen jaren heeft meebestuurd, hoopt Vlaams Belang dat heel wat van de kiezers die het heeft zien vertrekken, terugkeren naar de eigen stal.

Kopstukken Van Grieken en Antwerps lijsttrekker Filip Dewinter lonken alleszins nadrukkelijk naar teleurgestelde N-VA-kiezers. Gisteren deed Van Grieken dat nog met de voorstelling van het boekje Francken Faalt, over het in zijn ogen mislukte migratiebeleid van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA).

Maar de beperkte opkomst op lokaal niveau toont aan dat de malaise waarin Vlaams Belang al enkele jaren zit, zeker niet achter de rug is. Symbolisch is dat Vlaams Belang in Lubbeek, de gemeente waar Francken titelvoerend burgemeester is en opnieuw de N-VA-lijst zal trekken, in tegenstelling tot in 2012 ditmaal niet opkomt.

“Het is inderdaad moeilijker geworden om lijsten te vullen”, zegt Van Grieken. “Maar dat geldt voor alle partijen. Ik heb in elk geval liever een lijst met vijf geëngageerde mensen, dan met twintig middelmatigen. Het is niet het aantal dat telt, maar wel het vuur waarmee ze spreken.”
78912i48be598da4b2e254-v-1-gif.gif
 
Onkostenvergoeding van 4.416 euro per maand, maar Europese parlementsleden weigeren hun bonnetjes te laten zien
Ze krijgen een onkostenvergoeding van 4.416 euro per maand, maar waaraan ze dat geld besteden, wordt niet gecontroleerd. Veel Europese parlementsleden willen daar verandering in brengen, maar het dagelijks bestuur van de assemblee veegde dat begin deze week resoluut van tafel. “Het bestuur beseft niet welke schade het veroorzaakt. Dit is voedsel voor eurosceptici,” zegt Groen-parlementslid Bart Staes.

De huur van een extra bureau, secretariaatskosten, krantenabonnementen, studiedagen, internet, pc’s van medewerkers, organiseren van persconferenties, … De onkostenvergoeding die de 751 Europese parlementsleden maandelijks krijgen, dient wel degelijk om er van alles mee te betalen. Alleen is er niemand die dat controleert. Stel dat iemand er een kot mee bekostigt voor zijn kinderen: geen haan die ernaar zou kraaien. “Veel parlementsleden zien dit ook gewoon als een vorm van extra loon en willen, gedreven door hebzucht, ook geen pottenkijkers”, aldus Staes.

Sinds een groep journalisten vorig jaar uitpluisde wat Europarlementsleden zoal doen met de onkostenvergoeding en vaststelden dat niemand het weet, keerde het tij wel voor een stuk. De plenaire vergadering van het parlement keurde een aantal aanbevelingen goed die voor meer transparantie moeten zorgen: de vergoeding op een aparte rekening, elk jaar een overzicht van de gemaakte kosten, het parlement moet – eventueel via steekproeven – de uitgaven controleren en indien het budget niet wordt opgebruikt, moet het overgebleven bedrag op het eind van de legislatuur worden teruggebracht. Niet iedereen stond erachter, maar het ging wel om een meerderheid.

Groot was dan ook de verrassing toen maandag bleek dat het bureau – het dagelijks bestuur van de assemblee met de voorzitter en ondervoorzitters – de voorstellen gewoon naast zich neerlegde. De christendemocratische EVP’ers, de conservatieve ECR-fractie waarin N-VA zetelt en de helft van de socialistische groep willen van meer openheid niet weten. “Ik ben razend. Binnen onze fractie was de afspraak dat voor zou worden gestemd. En dan drukken sommigen binnenskamers hun persoonlijke mening door. Dit krijgt nog een staartje”, zegt Kathleen Van Brempt (SP.A).

Zij en Bart Staes zijn lang niet de enige Belgische Europarlementsleden die verontwaardigd zijn. Maar de roep naar meer zuiverheid in de politiek die in ons land ontstond na de heisa rond de wirwar aan intercommunales, weerklinkt nog niet overal in Europa. En het is niet het traditionele cultuurverschil tussen het noorden en het zuiden dat er voor iets tussenzit. Het zijn vooral de Duitsers, Oostenrijkers en Scandinaviërs die op de rem staan. “Zij beschouwen de vraag naar verantwoording als een aantasting van hun politieke onafhankelijkheid,” zegt Tom Vandenkendelaere (CD&V). Maar ook de oudere garde wil niet al te veel verantwoording afleggen. De Belgische, zoals Hilde Vautmans (Open VLD) en Annelies Van Bossuyt (N-VA), denken daar anders over. De meesten passen al vrijwillig een aantal regels toe. “Waarom kunnen we niet gewoon onze bonnetjes binnenbrengen, zoals dat in veel bedrijven gaat?”, dixit Vandenkendelaere.

Nochtans is er in de Kamer en het Vlaams Parlement ook geen controle op de forfaitaire onkostenvergoeding van 2.089 euro per maand. In de voorstellen rond politieke vernieuwing die het voorbije jaar de revue passeerden, was dat ook geen thema. Volgens Brecht Vermeulen (N-VA), voorzitter van de werkgroep politieke vernieuwing, kwam de vergoeding er jaren geleden ook maar om komaf te maken met de jaarlijkse miserie van Kamerleden die afhankelijk van de belastingcontroleur in elk arrondissement anders werden aangepakt. Voor iedereen hetzelfde en we vitten er niet meer over, was de redenering.
 
Politie voert stil protest tegen vervroegde vrijlating moordenaar Kitty Van Nieuwenhuysen
De politiezones uit Vlaams-Brabant hielden woensdagvoormiddag in Leuven een stil protest op de trappen van het justitiepaleis. Ze pikken het niet dat een van de moordenaars van agente Kitty Van Nieuwenhuysen vervroegd werd vrijgelaten.

Noureddine Cheikni was een van de moordenaars van agente Kitty Van Nieuwenhuysen in Lot in 2007. Recent werd de man vrijgelaten met een enkelband, wat leidde tot grote verontwaardiging in het politiekorps. “Een slag in het gezicht van het politiepersoneel”, luidde het. Politievakbonden NSPV en VSOA hadden opgeroepen tot een stil protest. Zo’n 120 agenten van de verschillende zones verzamelden woensdag op de trappen van het Leuvense justitiepaleis aan het Ferdinand Smoldersplein. Ook de politie Leuven, waar Kitty op 1 januari 2008 aan de slag zou gaan, en de collega's van Beersel (Lot), waar Kitty op het moment van de feiten in dienst was, tekenden present.

Met een minuut stilte eerden ze hun betreurde collega. Daarna namen de vakbondsafgevaardigden het woord. “We staan hier niet alleen voor de politie maar voor het geweld in het algemeen”, aldus Rudi Conings van VSOA.

“Als justitie zegt dat geweld inherent is aan onze job, dan zijn wij het daar niet mee eens. Het kan niet dat mensen in een openbaar ambt met geweld worden geconfronteerd. Wij hebben ook een gezin.”

“We willen een sereen signaal geven dat Justitie hier te ver gegaan is. Niet alleen voor onze eigen mensen maar ook voor de maatschappij”, stelt Michel Goyvaerts van NSPV. Met een spandoek waarop geschreven staat “Geweld tegen politie=maximale straf” willen ze dat de opgelegde straffen strikter worden uitgevoerd. In die zin vragen de vakbonden een herziening van het strafrecht.

Ze hebben hun beste uniform aangetrokken.

786b79af-465f-4075-8127-cbe22adc7cf9_web.jpg
 
Wat een mafketel.
 
Verhuis lekker naar Griekenland, gek.
 
Betoging van ruim 10.000 ambtenaren loopt uit de hand: brandweermannen slaan agent het ziekenhuis in
Bij branden en ongevallen werken ze altijd nauw samen en kunnen ze niet zonder elkaar. Maar tijdens de ambtenarenbetoging, vrijdag in Brussel, stonden ze voor een keer neus aan neus. En daar bleef het niet bij. Brandweermannen vielen de politie aan. Die antwoordden met hun wapenstok, met traangas en het waterkanon. Balans: een agent in het ziekenhuis. En veel geïrriteerde ogen bij de betogers.

Aan de afsluiting die moest verhinderen dat betogers in de Wetstraat zouden geraken, werd een kleine veldslag uitgevochten tussen de politie en een groep brandweermannen. Het was nochtans allemaal erg gemoedelijk begonnen met een aantal pompiers die aan de nadarhekken hun collega’s van de politie de hand kwamen schudden. Gemeend of een afleidingsmanoeuvre, dat weet de Brusselse politie zelf niet.

Feit is dat een grotere groep brandweermannen, onder meer uit Antwerpen, door de hekken met prikkeldraad probeerde te dringen. Daarop kwamen de ordediensten in actie. Gekleed in gevechtskledij en met wapenstok en schilden probeerden ze de brandweermannen terug te dringen. Toen dat niet lukte gebruikten ze traangas en het waterkanon. Verschillende brandweermannen, maar ook persfotografen, werden getroffen door het traangas.

In al het getrek en geduw raakte een politieman gewond aan het hoofd en het oog. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht. “Daar wordt hij nu nog altijd verzorgd”, bevestigt woordvoerder Ilse Van de Keere.

De ambtenarenbetoging werd vrijdag om 11.30 uur op gang getrokken richting het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon en minister van Ambtenarenzaken Steven Vandeput (allebei N-VA). Ruim tienduizend mensen waren aanwezig, meldt de politie.

“Ik had niet verwacht dat de opkomst zo massaal zou zijn, want het was kort dag”, zegt Ilse Heylen van ACV Openbare Diensten. “Dit is een duidelijk signaal dat het zwaar op de maag ligt. We gaan duidelijk maken aan de ministers dat er andere prioriteiten zijn dan raken aan het statuut van brandweermannen, politieagenten en militairen die elke dag hun leven op het spel zetten, zeker omdat ze amper misbruik maken van de ziektedagen.”

De ambtenarenbetoging staat in het teken van de aanpassing van het ziekteverlof bij de ambtenaren. De federale regering wil het systeem van de 21 ziektedagen die per jaar opgespaard kunnen worden tegen 1 januari volgend jaar afschaffen.

Het parcours van de manifestatie liep onder meer via de Albert II-laan, de kleine Brusselse ring van Rogier tot aan de Naamsepoort, de Naamsestraat, het Koningsplein en de Kunstberg.

De vakbondsafgevaardigden hadden vrijdag een ontmoeting op het kabinet van Vandeput, maar de minister van Ambtenarenzaken was zelf niet aanwezig. Door zijn meermalige afwezigheid krijgt Vandeput van de vakbonden de stempel van “spookminister.”

“Voor ons is dit een minister die zeer moeilijk tot niet bereikbaar is, nooit deelneemt aan vergaderingen en alles afschuift op medewerkers en administratie”, zegt Jos Mermans, nationaal voorzitter van de liberale VSOA-FGGA. “Daardoor is er geen enkel overleg met de vakbonden. Er worden maatregelen getroffen in een beleid dat wij niet begrijpen en het is aan hem om dat uit te leggen. Vandaag zijn we hier vooral voor een asociale maatregel, de wijziging in de ziektedagen die vooral de ouderen en langdurige zieken treft. De minister wil ons daar niet over spreken, en dankzij de 10.000 mensen die hier vandaag zijn, heeft hij eindelijk toegezegd om ons dinsdag te ontmoeten.”

Op de komende vergadering dinsdag zullen de vakbonden hun eisen herhalen, en indien dat niets oplevert tonen ze zich bereid opnieuw te mobiliseren. “Een goede stap? Wat wij afgedwongen hebben, is dat de minister ons gaat ontmoeten om te praten over de ziektedagen. Of hij zijn beleid zal wijzigen, weten we niet”, aldus Mermans.

De vakbondsafgevaardigden die de brandweerdiensten vertegenwoordigen zullen op 17 oktober samenzitten met minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA). Ook Jambon was vrijdag niet aanwezig tijdens een ontmoeting op het kabinet, naar aanleiding van de ambtenarenbetoging.

“Wij hebben voor de brandweer zeer duidelijk op tafel gelegd dat er andere prioriteiten zijn, zoals de kankerproblematiek en een hervorming die zeer moeilijk verteert wordt. We hebben afgesproken om op 17 oktober een ontmoeting te hebben waar de minister wel bij zal zijn”, zegt Ilse Heylen van ACV Openbare Diensten. “Het was belangrijk om onze grieven op tafel te leggen. Met de betoging hebben ze begrepen dat we dat niet als enigen voelen, maar dat 10.000 mensen samen met ons staan.”

De politiebonden zullen Jambon op een andere, nog te bevestigen, datum ontmoeten. Zij willen ook nog met heel wat andere onderwerpen bespreken met minister Jambon, zoals de aanwervingsproblematiek, de premies en het pensioendossier.

Hoe deed Reagan dat alweer? Oja, allemaal ontslaan.
 
Back
Naar boven